Tζένη Χατζοπούλου- Μουσικός

Tζένη Χατζοπούλου

 

 

Καλώς ορίσατε  στο full-time.gr

Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν την περίοδο.

 

 

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές …

Σίγουρα μια διαφορετική χρόνια. Με ένταση. Άλλαξε τα δεδομένα όλων. Δεν θέλω να τη χαρακτηρίσω με επίθετα! ( Έχω πολλά κατά νου)

 

Πως νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;

Ανυπομονώ κάπως για το μετά. Πήρα πολλά από αυτή τη χρονιά, ιδίως στην πρώτη καραντίνα, ένοιωσα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθουμε λίγο πιο κοντά στους εαυτούς μας. Βέβαια τώρα η υπομονή όλων εξαντλείται

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;

Ήταν ένα σοκ η αλήθεια είναι. Ο φόβος και η ανασφάλεια για το μέλλον των καλλιτεχνών ,ιδίως για όσους ζουν από αυτό, ήταν έντονος.

 

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε;

Προσωπικά μου γύρισε πολύ δημιουργικά όλο αυτό. Άρχισα να γράφω στίχους, να ενορχηστρώνω, να περνάω ατελείωτες ώρες με το νέο μου παιχνίδι, το louper, να ετοιμάζω μελλοντικά κομμάτια. Είμαι ευγνώμων.

 

Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;

Ήταν δύο σε ένα! Αφενός άνοιξε ένας νέος κύκλος έμπνευσης, με ό,τι συμπεριλαμβάνει αυτό, αφετέρου με όλα αυτά ούτως ή άλλως ένας καλλιτέχνης ξεφεύγει!

 

Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;

Σαφέστατα! Όλα τα μεγάλα σοκ οδηγούν σε ξεκαθάρισμα!

 

Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια? Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από 10 μήνες;

Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο άμεση και οργανωμένη αντίδραση όσον αφορά την πανδημία. Ο καλλιτεχνικός κόσμος επλήγη ανεπανόρθωτα τους τελευταίους δέκα μήνες. Δεν αντιμετωπίστηκαν σαν επαγγελματίες  οι καλλιτέχνες.  Βρέθηκαν λύσεις για πολλούς άλλους κλάδους. Θα μπορούσαν να συνεχίσουν οι συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κλπ. με προϋπόθεση την τήρηση κανόνων και όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

 

Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)

Όπως πολλοί το νιώσαμε, η ζωή μας είναι εντελώς διαφορετική, χωρίς τέχνη, θέατρο, μουσική και καλλιτεχνική έκφραση γενικότερα. Θα ήθελα περισσότερη αξιοκρατία και σεβασμό προς τους καλλιτέχνες.

 

Για τις ONLINE παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

Το ζωντανό δεν αντικαθίσταται. Η αλληλεπίδραση είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλλιτέχνη όπως και για έναν ακροατή. Παρόλα αυτά μου αρέσει – δεδομένων των συνθηκών- το ότι υπάρχει η επιλογή του live streaming

 

Πως φαντάζεστε τη νέα χρονιά;

Προσωπικά, είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω πως θα αλλάξουν πράγματα προς το καλύτερο. Ελπίζω να τα πούμε σε μια παράσταση σύντομα!

 

Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)

Ήρθαμε όλοι πιο κοντά με τον εαυτό μας, τους φόβους μας, τα θέλω μας. Ίσως μας χρειαζόταν και αυτό. Προσπαθώ από μια πρωτόγνωρη εμπειρία να κρατάω τα θετικά. Αυτό που θέλω να αποβάλλω, είναι η μιζέρια, αλλά και ο φόβος για το μετά.

 

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

Το τραγούδι μου που κυκλοφόρησε ανήμερα των Χριστουγέννων έχει τίτλο” You”

Είναι ακόμα  μια ιστορία για μια καταπιεσμένη καλλιτεχνική φύση που ψάχνει διέξοδο!

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα