η Puzzlemusik συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας.

Το φθινόπωρο του 2021 η Puzzlemusik συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας.

Το project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 15 χρόνων της. Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες εορταστικές δράσεις.

 

The Laughing Heart

(feat. Σωτήρης Δεμπόνος & Τρύφων Λάζος)

The Puzzle Is Cast  

Video Clip  & digital single                                                                                               

The Laughing   H   E   A   R   T

από το επερχόμενο άλμπουμ Psychoacoustic Eye

                              

Παρασκευή  5/2/2021:  Το δεύτερο  digital single & video του project “Psychoacoustic Eye”  by The Puzzle Is Cast. Μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik.

To “Psychoacoustic Eye” των The Puzzle Is Cast  είναι ένα project στο οποίο συνεργάζονται από απόσταση διάφοροι καλλιτέχνες της Puzzlemusik σε ζεύγη.

Είναι ένα project που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown. Κάθε 2η Παρασκευή θα κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η αρχή έγινε στις 22/1 με το O  RIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης.

 

Η συνέχεια την Παρασκευή 5/2 με το The Laughing   H   E   A   R   T  η πρώτη ύλη του οποίου ανήκει στον τραγουδοποιό Τρύφωνα Λάζο ο οποίος παρέδωσε ένα κιθαριστικό θέμα προς επεξεργασία στον Σωτήρη Δεμπόνο ο οποίος ανέλαβε (όπως συμβαίνει σε όλα τα single της σειράς) την επεξεργασία και την ανα-σύνθεση του.

Λίγα λόγια για  το project  “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:

 

Tην άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τί θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα ΚΑΙ προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. H υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube.

 

«The Laughing H   E   A   R   YouTube link:  https://www.youtube.com/watch?v=TU-kIlSHjdY&ab_channel=PuzzlemusikLabel   Link για την Προγραμματισμένη Πρεμιέρα στις 12 το μεσημέρι της ημέρας κυκλοφορίας (5/2/2021)

Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ.

Επόμενο The Puzzle Is Cast digital single από το project “The Psychoacoustic Eye” την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

 

“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast

Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος  Αλεξόπουλος

Video: Σωτήρης Δεμπόνος

 

 Στο The Laughing H   E   A   R   T  παίζουν

Τρύφων Λάζος: ηλεκτρική κιθάρα

Σωτήρης Δεμπόνος: synths, samplers, sound design, edits and mix.

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες (το digital single) και στο YouTube (το βίντεο-κλιπ).

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Τρύφωνα Λάζου: Το ντεμπούτο άλμπουμ του “Αναφορά”  (Μάρτιος 2019 σε CD και streaming / download)

 

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:  το soundtrack της ταινίας  του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)

 

Σωτήρης Δεμπόνος  links

official site:  https://www.debonos.gr/

YouTube channel:  https://www.youtube.com/channel/UCLh4s15WgPQ_rXZETT4J6Fw

Τρύφων Λάζος  YouTube channel:  https://www.youtube.com/channel/UCMuS3tV9-hdBg-HLvdRTGeA

 

Puzzlemusik Links

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: [email protected]

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ, ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ»

Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ, ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ» ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δήμος Αβδελιώδης Ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης Σκιά Μεγαλοδικηγόρου: Γιάννης Κολόι Παράταση παραστάσεων έως 16 Μαρτίου 2021 Αγορά εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/oneiro-sto-kyma-online-streaming/  

 Ο ΑΜΠΙΓΙΕΡ   σε online streaming

                     Ο ΑΜΠΙΓΙΕΡ   του Ρόναλντ Χάργουντ   Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση  – σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα – ανοίγουν το ιστορικό τους αρχείο και παρουσιάζουν σε