«Μια αγκαλιά ευχές» έστειλε ο Σύλλογος «Λάμψη»

«Μια αγκαλιά ευχές» έστειλε ο Σύλλογος «Λάμψη» για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας
Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένεις Β. Ελλάδος,

«Η ΛΑΜΨΗ», τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, στις 15 Φεβρουαρίου 2021, στέλνοντας τις ευχές των παιδιών που νοσούν στις Παιδοογκολογικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης … στον ουρανό!

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, το ψυχοκοινωνικό προσωπικό του Συλλόγου «Λάμψη» έδεσε 300 παιδικές ευχές σε μπαλόνια τα οποία απελευθερώθηκαν στον ουρανό στον αύλειο χώρο του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Παντελιάδη Παναγιώτη και της Διευθύντριας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής, κας Γαλλή – Τσινοπούλου Ασημίνας, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε και στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», παρουσία της Διευθύντριας του Παιδοογκολογικού Τμήματος, κας Παπακωνσταντίνου Ευγενίας.
Παράλληλα, στην ιστοσελίδα www.lampsi.org, αναρτήθηκαν ζωγραφιές με ευχές παιδιών από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου.
Σκοπός των εκδηλώσεων της «Λάμψης» είναι να μεταδώσει το μήνυμα του Συλλόγου … «Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας … ΜΠΟΡΕΙ να ιαθεί!»

Λίγα λόγια για τη «Λάμψη» …
Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από Νεοπλασματική ασθένεια. Στόχος του Συλλόγου είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο καθώς και η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση στις οικογένειές τους.
Η Λάμψη αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδοογκολογικά τμήματα καθώς και για την άρση κοινωνικών προκαταλήψεων γύρω από το θέμα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
Η Λάμψη δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από δωρεές ιδιωτών ή φορέων και τις εκδηλώσεις/ bazaar που διοργανώνει.

«Η ΛΑΜΨΗ»
Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος
Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου
Τ.Κ. 54453
Θεσσαλονίκη
2310 943 396
www.lampsi.org

*Ευχαριστούμε τη Σαχανίδου Μαρία για τη φωτογραφική κάλυψη του event, τον Αρβανιτίδη Νικόλαο για το video και την Κωνσταντινίδη Φαίδρα για το μοντάζ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα