Bell-Like  E   A   R/ The Puzzle Is Cast  

Το φθινόπωρο του 2021 η Puzzlemusik συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας.

Το project “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό των 15 χρόνων της. Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες εορταστικές δράσεις.

 

BellLike  E   A   R

(feat. Σωτήρης Δεμπόνος &  Playground Theory)

The Puzzle Is Cast  

 

Video Clip  & digital single               

Παρασκευή  19/2/2021:  Το τρίτο  digital single & video του project “Psychoacoustic Eye”  by The Puzzle Is Cast. Μια εξ αποστάσεως συνεργασία καλλιτεχνών της Puzzlemusik.

 

To “Psychoacoustic Eye” των The Puzzle Is Cast  είναι ένα project στο οποίο συνεργάζονται από απόσταση διάφοροι καλλιτέχνες της Puzzlemusik σε ζεύγη.

Είναι ένα project που η ίδια η φύση του, του επιτρέπει να αναπτύσσεται εν μέσω lockdown. Κάθε 2η Παρασκευή θα κυκλοφορεί ένα digital single συνοδευόμενο από βίντεο.

Η αρχή έγινε στις 22/1 με το O  RIF* στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κοντραφούρης. Ακολούθησε στις 5/2 η συμμετοχή του Τρύφωνα Λάζου με το The Laughing H   E   A   R   T.

 

Η συνέχεια την Παρασκευή 19/2 με το Bell-Like E   A   R.   Η πρώτη ύλη του ανήκει στους Playground Theory   οι οποίοι παρέδωσαν ένα modular synth θέμα προς επεξεργασία στον Σωτήρη Δεμπόνο που με τη σειρά του ανέλαβε (όπως συμβαίνει σε όλα τα single της σειράς) την επεξεργασία και την ανα-σύνθεση του.

 

Λίγα λόγια για  το project  “Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast:

 

Tην άνοιξη κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η θεωρητική συζήτηση για το τί θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να βραχυκυκλώσουμε τις απολήξεις του οπτικού νεύρου και να διοχετεύσουμε το ηλεκτρικό τους σήμα ΚΑΙ προς τα σημεία που ο εγκέφαλος υποδέχεται τα ακουστικά ερεθίσματα, οδήγησε στην αρχική σύλληψη του project Psychoacoustic Eye. H υλοποίησή του άρχισε κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown από το φθινόπωρο του 2020 και μετά. Η ιδέα ήταν απλή: ένας καλλιτέχνης της Puzzlemusik ηχογραφεί στο σπίτι του – με όποια μέσα τυχαίνει να διαθέτει, με χαλαρή διάθεση και χωρίς πολύ σκέψη – ένα κανάλι ήχου σύντομης διάρκειας. Το κανάλι φτάνει στα χέρια του Σωτήρη Δεμπόνου ο οποίος το επεξεργάζεται, προσθέτοντας, αφαιρώντας και δημιουργώντας τελικά κάτι τελείως διαφορετικό το οποίο όμως με κάποιο τρόπο διατηρεί το αρχικό πνεύμα της μουσικής. Στη συνέχεια δημιουργείται ένα συνοδευτικό video, χωρίς γυρίσματα, με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρονικών μέσων, που αναπαριστά τις αντιδράσεις ενός “ματιού” που “ακούει” την μουσική.

Κάθε δεύτερη Παρασκευή κυκλοφορεί ένα κομμάτι του project ως digital single στις streaming & download πλατφόρμες, συνοδευόμενο από το video του στο YouTube.

 

«Bell-Like   E   A   R  » YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=NRlsUR121MQ&feature=youtu.be&ab_channel=PuzzlemusikLabel  

Link για την Προγραμματισμένη Πρεμιέρα στις 12 το μεσημέρι της ημέρας κυκλοφορίας (19/2/2021)

Όταν το project ολοκληρώσει τον κύκλο του θα κυκλοφορήσει σε μορφή άλμπουμ.

Επόμενο The Puzzle Is Cast digital single από το project “The Psychoacoustic Eye” την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

 

“Psychoacoustic Eye” by The Puzzle Is Cast

Ιδέα – Σύλληψη – Παραγωγή: Σωτήρης Δεμπόνος & Χρήστος Αλεξόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια project: Χρήστος  Αλεξόπουλος

Video: Σωτήρης Δεμπόνος

 

 Στο Bell-Like   E   A   R    παίζουν

Playground Theory: modular synth

Σωτήρης Δεμπόνος: Nylon string κιθάρα, samplers, loops, synths, sound edits & mix.

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 σε Spotify, iTunes, Deezer, Tidal και πολλές άλλες streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες (το digital single) και στο YouTube (το βίντεο-κλιπ).

 

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Playground Theory : Το άλμπουμ τους “Tears Go Upwards”  (Φεβρουάριος  2020 σε CD, limited edition βινύλιο και streaming / download)

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Σωτήρη Δεμπόνου:  το soundtrack της ταινίας  του Μίνωα Νικολακάκη “Άλυτη / Entwined” (Μάιος 2020 σε CD και streaming / download & Σεπτέμβριος 2020 σε βινύλιο)

 

Σωτήρης Δεμπόνος  links

official site:  https://www.debonos.gr/

YouTube channel:  https://www.youtube.com/channel/UCLh4s15WgPQ_rXZETT4J6Fw

Playground Theory  Links:

 

You Tube: https://www.youtube.com/channel/UCH7xWb4QQL7TtCw8Yh7aD6A

Facebook: https://www.facebook.com/PlaygroundTheoryBand

Bandcamp: https://playgroundtheory.bandcamp.com/

 

Puzzlemusik Links

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCW8ImbB46Rnx03IeopkjSow

Facebook: www.facebook.com/puzzlemusik.label

Twitter: www.twitter.com/puzzlemusik
Soundcloud: www.soundcloud.com/puzzlemusik

Επικοινωνία: [email protected]

 

 

                                                                 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων