ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ  – «ΣΤΕΛΛΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ  – «ΣΤΕΛΛΑ»

Ένα τραγούδι για τη σωματική και ψυχολογική βία

 

Στίχοι: Μάνος Σαγκρής  / Μουσική: Γιάννης Μαθές

 

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Γιάννης Μαθές και ο στιχουργός Μάνος Σαγκρής παρουσιάζουν ένα νέο τραγούδι, με τίτλο “Στέλλα”, εμπνευσμένο από το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης. Ένα ζήτημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέσα από καταγγελίες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αποκαλύπτοντας ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και του εκφοβισμού.

Στέλλα δεν είναι μόνο η γυναίκα που κακοποιείται. Είναι το αγόρι, το παιδί, η σύζυγος, η μητέρα, ο εργαζόμενος, ο «κατώτερος», ο αδύναμος, ο “διαφορετικός”, ο σκύλος, το γατί και το καμένο μας δεντράκι. Είναι η ψυχή μας στο μαχαίρι των «ισχυρών». Είμαστε εμείς. Η ζωή μας. Μια μικρή φοβισμένη κοπέλα.

 

«Δεν κρατάμε πια μαχαίρι». Υπόσχεση και χρέος απέναντί της. Γιατί τώρα; Για να μην αργήσει, ούτε λεπτό παραπάνω, το δικαίωμα στο χαμόγελο και στη χαρά. Κανένας μόνος πια. Τώρα είμαστε όλοι μαζί.

 

Αφιερωμένο σ’ αυτούς που μίλησαν, αλλά και στους σιωπηλούς με τα εκκωφαντικά μάτια”.

 

Γιάννης Μαθές / Μάνος Σαγκρής, Φλεβάρης 2021

 

Απόσπασμα από τους στίχους:

“Στέλλα, δεν κρατάμε πια μαχαίρι

Πέσε τώρα και κοιμήσου

δεν προβάλλεται η σκηνή σου

 

Μικρή της ζωής

φοβισμένη κοπέλα, Στελλα”

Παίζουν οι μουσικοί:

 

Γιουκαλίλι: Κώστας Σμόνος

Βιολοντσέλο, μαντολίνο: Σταύρος Παργινός

Ηλεκτρικό μπάσο: Χρίστος Δρούζας

Τύμπανα: Βασίλης Γιασλακιώτης

Γιουκαλίλι: Γιάννης Μαθές

Ενορχήστρωση, programming: Γιάννης Μαθές

Μίξη – Mastering: Γεράσιμος Διονάτος

Video: Μάνος Σαγκρής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιάννης Μαθές

 

 

Ο Γιάννης Μαθές γεννήθηκε στην Αθήνα. Aσχολείται επαγγελματικά με την ερμηνεία και σύνθεση τραγουδιού, όπως επίσης με την ενορχήστρωση και σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, απόφοιτος του κονσερβατορίου «Φίλιππος Νάκας». Επίσης, είναι τελειόφοιτος ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πιάνου με τη διεθνή σολίστ Frizzoni, όπως και μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την υψίφωνο Vera Daskalova. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού και κινησιολογίας (σχολή Φωκά Ευαγγελινού, σχολή Galena’s, σχολή Εύης Κοσκινά, με την Έλενα Γεροδήμου κ.ά), όπως και σεμινάρια υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών με την Όλγα Τζωρτζ και τον Κώστα Φιλίππογλου.  Το 1998 «ανακαλύπτεται» από τη Δήμητρα Γαλάνη, και ξεκινά επίσημα το μουσικό του ταξίδι.

 

Βραβευμένος με το Β’ Βραβείο καλύτερης σύνθεσης, για το τραγούδι «Οι αιρετικοί» σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Επίσης το τραγούδι του, «Παιδί», πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό νέων συμμετοχών στο 39ο River Party. Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους («Μηδέν», «Μandelion») και έχει αναλάβει τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τη διδασκαλία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια, Μήδεια του Μποστ, The children).

 

Το album “Ανήλικο” σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή, συγκαταλέχθηκε στο Top-10 καλύτερων δίσκων για το 2018. Το Φλεβάρη του 2019 κυκλοφόρησε το “Απευθείας στην καρδιά”, το τελευταίο single της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή.

 

 

 

 

 

 

Συνεργασίες

Καλοκαίρι 2020: Περιοδεία με την παράσταση “Μήδεια” του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου και πρωτότυπη μουσική της Monika.

Χειμώνας 2019-20: Συναυλίες με το “Syggένεια πρόject” στη μουσική σκηνή Σφίγγα. / Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση “The children” σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Ιλίσια, με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ρένια Λουιζίδου, Πέγκυ Σταθακοπούλου. / Μουσική επεξεργασία, διδασκαλία και ζωντανή απόδοση στο πιάνο στην παράσταση “Μήδεια” του Μποστ στο Θέατρο Θησείον, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική της Monika.

Καλοκαίρι 2019: Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση “Σε απευθείας σύνδεση” με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. / Παρουσίαση του “Syggένεια πρόject” στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μαζί με την Ελένη Πέτα.

Χειμώνας 2018-19: Συναυλίες στο Gazarte, στην επαρχία και το εξωτερικό, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη / Παρουσιάσεις και συναυλίες με το δίσκο «Ανήλικο» / Ενορχηστρώσεις και μουσική διδασκαλία για τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τις ριγέ πυτζάμες» σε μουσική του Μάνου Λοΐζου και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη / Πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Η γίδα» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Καλοκαίρι 2018: Συναυλία στο Ηρώδειο με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για το Ίδρυμα «Ελπίδα». / Παρουσιάσεις και συναυλίες με το δίσκο «Ανήλικο».

Χειμώνας 2017-18: Επίσημη κυκλοφορία του album «Ανήλικο» από τη Μικρή Άρκτο / Συναυλίες – παρουσίαση δίσκου «Ανήλικο» στο PassPort Κεραμεικός, στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα / Συναυλίες με τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου / Συναυλίες με το Γιώργο Χατζηνάσιο / Συναυλίες με το project «Ποιητές.mp3» στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός / Ενορχηστρώσεις και μουσική διδασκαλία για τη θεατρική παράσταση «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.

Καλοκαίρι 2017: Συναυλίες στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και περιοδεία για δεύτερο χρόνο με τη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» / 1η θέση για το τραγούδι «Παιδί» και συμμετοχή στο 39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς /  Επίσημη κυκλοφορία του Digital Single «Παιδί» από τη Μικρή Άρκτο.

Χειμώνας 2016-17: Συναυλίες με τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου / Συναυλίες με τη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» / Συνθέτει τη μουσική για την ταινία μεσαίου μήκους «ΜΗΔΕΝ» του Μιχάλη Κωνσταντινίδη, με πρωταγωνίστρια την Πόπυ Αστεριάδη, καθώς και τραγούδια για τα βιβλία «Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα» και «Αγνή» των Αναστασίας Κορινθίου και Δικαίας Μαραβέλια.

Καλοκαίρι 2016: Συναυλίες με την μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» σε Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις / Συμμετοχή στη συναυλία- αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τους: Γ. Νταλάρα, Δ. Γαλάνη, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Λ. Μαχαιρίτσα, Χρ. Θηβαίο, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Κούτρα, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Ανδρέου κ.ά. / Συναυλία με το Γιώργο Χατζηνάσιο στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

Χειμώνας 2015-16: Μουσική παράσταση “Ποιητές.mp3” σε σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαμάκη στο Θέατρο    Αργώ / Συμμετοχή στην παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» για τον Νίκο Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο στο θέατρο Badminton / Συμμετοχή στην εορταστική συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Tεχνών για τα 5 χρόνια των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού.

Καλοκαίρι 2015: Συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης και του Ομίλου Αξιών “Γ. Διακογιάννη” με μελοποιημένα τραγούδια 7 μεγάλων Ελλήνων ποιητών και παρουσίαση ανέκδοτων τραγουδιών σε στίχους Μάνου Σαγκρή.

Άνοιξη 2015: Συμμετοχή στη συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου με τίτλο “Άγνωστος Ελληνισμός- 9 νέοι συνθέτες, τραγουδοποιοί μελοποιούν Έλληνες ποιητές” με 2 πρωτότυπες συνθέσεις σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη. / Συναυλίες αφιερωμένες στο μελοποιημένο έργο των Γκάτσου, Ελύτη, Λειβαδίτη, στα πλαίσια δημοτικών φεστιβάλ, σε παραγωγή του Θεάτρου Αργώ.

Χειμώνας 2014-15: Συμμετοχή στην παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» (αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη) στο θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Συμμετοχή στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με βράβευση καλύτερου τραγουδιού.

Καλοκαίρι 2014: Μουσική παράσταση «ΑΝύΛΙΚΟ» στο Θέατρο Αργώ, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της Μουσικής. / Συναυλίες και συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ «Ακούμια 2014» στη Σύμη, με την ορχήστρα νέων του νησιού.

Χειμώνας 2014: Συναυλίες με την Ελένη Πέτα και τη Γιώτα Νέγκα στα πλαίσια δημοτικών φεστιβάλ.

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013 – Χειμώνας 2014: Συμμετοχή στην παράσταση – αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη “Ποιός τη ζωή μου” στο θέατρο Badminton, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρη Λεμπεσόπουλο, Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Θωμαΐδη κ.ά.

Χειμώνας 2013: Συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση του θεάτρου Badminton “Θα σε πάρω να φύγουμε” σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, κείμενα Άγγελου Πυριόχου και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού, με τους Αντώνη Λουδάρο, Γιώργο Καπουτζίδη, Τάνια Τρύπη, Μέμο Μπεγνή, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχάλη Μαρίνο κ.ά.

Χειμώνας 2013: Συμμετοχή στη μουσική παράσταση “Μέρες Ραδιοφώνου” του Μάκη Δελαπόρτα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με την Ελένη Δήμου, Παναγιώτη Πετράκη, Χαρά Κεφαλά, Μιχάλη Μαρίνο κ.ά.

Καλοκαίρι 2012: Μουσική επιμέλεια στην παράσταση “Σελεστίνα”, σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τη θεατρική ομάδα Αγίου Στεφάνου / Συναυλίες με την Μάνια Παπαδημητρίου και το “Λαχτάρησα μια χώρα”.

Χειμώνας 2012: Συνεργασία με την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου για το “Λαχτάρησα μια χώρα” στο Θέατρο Ειλισσός.

Καλοκαίρι 2011: Παρουσίαση της παράστασης “7 νότες σε 8 νύχτες” πιάνο- φωνή, στο Iapetos Village στη Σύμη/ εμφανίσεις με τον συνθέτη Ηλία Χατζόγλου στο Sunset, στην Αλόννησο.

Χειμώνας 2010-11. Εμφανίσεις με τα προγράμματα: “Σχήμα λόγου” με τον Βάιο Πράπα και “Με μια αγκαλιά τραγούδια” με την Χρύσα Κωττάκη. Συναυλίες και παραστάσεις με το τρίο Melisma (Ιώ Κυριακίδη-πιάνο, Θοδωρής Λυκουρόπουλος- βιολί, Βίκυ Κυριακίδη-φλάουτο.)

Καλοκαίρι 2010: Παρουσίαση των παραστάσεων «Βόλτα στο όνειρο» και «Αύγουστος σε μπλε δίεση μείζονα» με τη Μιρέλα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γιάννης Μαθές

 

 

Ο Γιάννης Μαθές γεννήθηκε στην Αθήνα. Aσχολείται επαγγελματικά με την ερμηνεία και σύνθεση τραγουδιού, όπως επίσης με την ενορχήστρωση και σύνθεση μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, απόφοιτος του κονσερβατορίου «Φίλιππος Νάκας». Επίσης, είναι τελειόφοιτος ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πιάνου με τη διεθνή σολίστ Frizzoni, όπως και μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την υψίφωνο Vera Daskalova. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού και κινησιολογίας (σχολή Φωκά Ευαγγελινού, σχολή Galena’s, σχολή Εύης Κοσκινά, με την Έλενα Γεροδήμου κ.ά), όπως και σεμινάρια υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών με την Όλγα Τζωρτζ και τον Κώστα Φιλίππογλου.  Το 1998 «ανακαλύπτεται» από τη Δήμητρα Γαλάνη, και ξεκινά επίσημα το μουσικό του ταξίδι.

 

Βραβευμένος με το Β’ Βραβείο καλύτερης σύνθεσης, για το τραγούδι «Οι αιρετικοί» σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Επίσης το τραγούδι του, «Παιδί», πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό νέων συμμετοχών στο 39ο River Party. Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους («Μηδέν», «Μandelion») και έχει αναλάβει τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και τη διδασκαλία σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια, Μήδεια του Μποστ, The children).

 

Το album “Ανήλικο” σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή, συγκαταλέχθηκε στο Top-10 καλύτερων δίσκων για το 2018. Το Φλεβάρη του 2019 κυκλοφόρησε το “Απευθείας στην καρδιά”, το τελευταίο single της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, σε μουσική δική του και στίχους του Μάνου Σαγκρή.

 

 

 

 

 

 

Συνεργασίες

Καλοκαίρι 2020: Περιοδεία με την παράσταση “Μήδεια” του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου και πρωτότυπη μουσική της Monika.

Χειμώνας 2019-20: Συναυλίες με το “Syggένεια πρόject” στη μουσική σκηνή Σφίγγα. / Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση “The children” σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Ιλίσια, με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ρένια Λουιζίδου, Πέγκυ Σταθακοπούλου. / Μουσική επεξεργασία, διδασκαλία και ζωντανή απόδοση στο πιάνο στην παράσταση “Μήδεια” του Μποστ στο Θέατρο Θησείον, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική της Monika.

Καλοκαίρι 2019: Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση “Σε απευθείας σύνδεση” με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. / Παρουσίαση του “Syggένεια πρόject” στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μαζί με την Ελένη Πέτα.

Χειμώνας 2018-19: Συναυλίες στο Gazarte, στην επαρχία και το εξωτερικό, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη / Παρουσιάσεις και συναυλίες με το δίσκο «Ανήλικο» / Ενορχηστρώσεις και μουσική διδασκαλία για τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τις ριγέ πυτζάμες» σε μουσική του Μάνου Λοΐζου και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη / Πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Η γίδα» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Καλοκαίρι 2018: Συναυλία στο Ηρώδειο με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για το Ίδρυμα «Ελπίδα». / Παρουσιάσεις και συναυλίες με το δίσκο «Ανήλικο».

Χειμώνας 2017-18: Επίσημη κυκλοφορία του album «Ανήλικο» από τη Μικρή Άρκτο / Συναυλίες – παρουσίαση δίσκου «Ανήλικο» στο PassPort Κεραμεικός, στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα / Συναυλίες με τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου / Συναυλίες με το Γιώργο Χατζηνάσιο / Συναυλίες με το project «Ποιητές.mp3» στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός / Ενορχηστρώσεις και μουσική διδασκαλία για τη θεατρική παράσταση «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.

Καλοκαίρι 2017: Συναυλίες στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα και περιοδεία για δεύτερο χρόνο με τη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» / 1η θέση για το τραγούδι «Παιδί» και συμμετοχή στο 39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς /  Επίσημη κυκλοφορία του Digital Single «Παιδί» από τη Μικρή Άρκτο.

Χειμώνας 2016-17: Συναυλίες με τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου / Συναυλίες με τη μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» / Συνθέτει τη μουσική για την ταινία μεσαίου μήκους «ΜΗΔΕΝ» του Μιχάλη Κωνσταντινίδη, με πρωταγωνίστρια την Πόπυ Αστεριάδη, καθώς και τραγούδια για τα βιβλία «Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα» και «Αγνή» των Αναστασίας Κορινθίου και Δικαίας Μαραβέλια.

Καλοκαίρι 2016: Συναυλίες με την μουσική παράσταση «Ποιητές.mp3» σε Φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις / Συμμετοχή στη συναυλία- αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τους: Γ. Νταλάρα, Δ. Γαλάνη, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Λ. Μαχαιρίτσα, Χρ. Θηβαίο, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Κούτρα, Μ. Πασχαλίδη, Γ. Ανδρέου κ.ά. / Συναυλία με το Γιώργο Χατζηνάσιο στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

Χειμώνας 2015-16: Μουσική παράσταση “Ποιητές.mp3” σε σκηνοθεσία Αποστολίας Παπαδαμάκη στο Θέατρο    Αργώ / Συμμετοχή στην παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» για τον Νίκο Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο στο θέατρο Badminton / Συμμετοχή στην εορταστική συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Tεχνών για τα 5 χρόνια των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού.

Καλοκαίρι 2015: Συναυλία στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης και του Ομίλου Αξιών “Γ. Διακογιάννη” με μελοποιημένα τραγούδια 7 μεγάλων Ελλήνων ποιητών και παρουσίαση ανέκδοτων τραγουδιών σε στίχους Μάνου Σαγκρή.

Άνοιξη 2015: Συμμετοχή στη συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου με τίτλο “Άγνωστος Ελληνισμός- 9 νέοι συνθέτες, τραγουδοποιοί μελοποιούν Έλληνες ποιητές” με 2 πρωτότυπες συνθέσεις σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη. / Συναυλίες αφιερωμένες στο μελοποιημένο έργο των Γκάτσου, Ελύτη, Λειβαδίτη, στα πλαίσια δημοτικών φεστιβάλ, σε παραγωγή του Θεάτρου Αργώ.

Χειμώνας 2014-15: Συμμετοχή στην παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» (αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη) στο θέατρο Badminton και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Συμμετοχή στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με βράβευση καλύτερου τραγουδιού.

Καλοκαίρι 2014: Μουσική παράσταση «ΑΝύΛΙΚΟ» στο Θέατρο Αργώ, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της Μουσικής. / Συναυλίες και συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ «Ακούμια 2014» στη Σύμη, με την ορχήστρα νέων του νησιού.

Χειμώνας 2014: Συναυλίες με την Ελένη Πέτα και τη Γιώτα Νέγκα στα πλαίσια δημοτικών φεστιβάλ.

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013 – Χειμώνας 2014: Συμμετοχή στην παράσταση – αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη “Ποιός τη ζωή μου” στο θέατρο Badminton, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρη Λεμπεσόπουλο, Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Θωμαΐδη κ.ά.

Χειμώνας 2013: Συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση του θεάτρου Badminton “Θα σε πάρω να φύγουμε” σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, κείμενα Άγγελου Πυριόχου και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Κατσαρού, με τους Αντώνη Λουδάρο, Γιώργο Καπουτζίδη, Τάνια Τρύπη, Μέμο Μπεγνή, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχάλη Μαρίνο κ.ά.

Χειμώνας 2013: Συμμετοχή στη μουσική παράσταση “Μέρες Ραδιοφώνου” του Μάκη Δελαπόρτα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με την Ελένη Δήμου, Παναγιώτη Πετράκη, Χαρά Κεφαλά, Μιχάλη Μαρίνο κ.ά.

Καλοκαίρι 2012: Μουσική επιμέλεια στην παράσταση “Σελεστίνα”, σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τη θεατρική ομάδα Αγίου Στεφάνου / Συναυλίες με την Μάνια Παπαδημητρίου και το “Λαχτάρησα μια χώρα”.

Χειμώνας 2012: Συνεργασία με την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου για το “Λαχτάρησα μια χώρα” στο Θέατρο Ειλισσός.

Καλοκαίρι 2011: Παρουσίαση της παράστασης “7 νότες σε 8 νύχτες” πιάνο- φωνή, στο Iapetos Village στη Σύμη/ εμφανίσεις με τον συνθέτη Ηλία Χατζόγλου στο Sunset, στην Αλόννησο.

Χειμώνας 2010-11. Εμφανίσεις με τα προγράμματα: “Σχήμα λόγου” με τον Βάιο Πράπα και “Με μια αγκαλιά τραγούδια” με την Χρύσα Κωττάκη. Συναυλίες και παραστάσεις με το τρίο Melisma (Ιώ Κυριακίδη-πιάνο, Θοδωρής Λυκουρόπουλος- βιολί, Βίκυ Κυριακίδη-φλάουτο.)

Καλοκαίρι 2010: Παρουσίαση των παραστάσεων «Βόλτα στο όνειρο» και «Αύγουστος σε μπλε δίεση μείζονα» με τη Μιρέλα Πάχου στην Αθήνα, Ρόδο, Σύμη και Αλόννησο.

Χειμώνας 2009-10: Συμμετοχή με συμπρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσικοθεατρική παράσταση «Lola’s Cabaret» της Μαρίας Τσαρούχα, στη θεατρική σκηνή του El Bandoneon. / Παρουσίαση της παράστασης «Βόλτα στο όνειρο» unplugged.

Πάχου στην Αθήνα, Ρόδο, Σύμη και Αλόννησο.

Χειμώνας 2009-10: Συμμετοχή με συμπρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσικοθεατρική παράσταση «Lola’s Cabaret» της Μαρίας Τσαρούχα, στη θεατρική σκηνή του El Bandoneon. / Παρουσίαση της παράστασης «Βόλτα στο όνειρο» unplugged.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και