Σαλίνα Γαβαλά- Συνθέτης Τραγουδίστρια

Μετά από μια μεγάλη παύση αναζητήσαμε τους ανθρώπους που πάντα επικοινωνούσαμε και θέλουμε να μάθουμε που βρίσκονται όλη αυτήν την περίοδο.

Όπως όλοι είμαι σπίτι ,αλλά παραμένω δημιουργική παρά τον εγκλεισμό . Έχω κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι , τις «μάγισσες» και ετοιμάζω κι αλλά σε δικούς μου στίχους και μουσική . Συμμετείχα στην «όμορφη πόλη» το Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο την οποία παρουσιάσαμε και σε παγκόσμιο live streaming . Γράφω τη συνέχεια του θεατρικού μου έργου « όνειρα γλυκά» και μετακόμισα κοντά στη θάλασσα και έγινα χειμερινή κολυμβήτρια . Η θάλασσα μου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας, που τόσο μας έχουν στερήσει.

 

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε το 2020 , με μια λέξη ή με πολλές …

Το 2020 εγώ το αγάπησα ! Μου χάρισε ωραία τραγουδια , έμπνευση ,τη συμμετοχή μου στην παρασταση «όμορφη πόλη» στο Μέγαρο μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Ηρώδειο ! Με φώτισε με ωριμότητα και δύναμη ! Με έκανε πιο σοφή και πιο παιδί παράλληλα . Να χαίρομαι τα απλά πράγματα και τις στιγμές ! Ήταν βέβαια βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας ,αλλά παρόλαυτα προσωπικά μου φέρθηκε καλά .

 

Πως νιώθετε μετά από ένα περίπου χρόνο περιορισμού;

Εγκλωβισμένη .Νιώθω ότι θα χρειαστούν αγώνες για να ξανακερδίσουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ,όπως αυτό της ελεύθερης διακίνησης και εργασίας! Φοβάμαι πως οι συνέπειες του εγκλεισμού, θα είναι πολύ χειρότερες από αυτες του ιού.

 

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση όταν έκλεισαν τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές;

Σίγουρα δεν ήταν η έκπληξη ! Το ένιωθα . Έχω ένστικτο για πράγματα και σπάνια πέφτω έξω ! Ήμουν λοιπόν ,σαν έτοιμη από καιρό ..

 

Ποια ήταν τα πρώτα δημιουργικά βήματα που έγιναν, μετά το εγκλεισμό; Με τι καταπιαστήκατε

Ολοκληρώσαμε μετά από πέντε χρόνια δουλειάς ,ένα διπλό παιδικό άλμπουμ τον «τραγουδοπαραμυθόκοσμο» ,σε μουσική Αντρέα Λάμπρου ,στίχους Σταύρου Σταύρου και δικιά μου καλλιτεχνική επιμέλεια . Συμμετέχουν 32 από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και ηθοποιούς και έχει ψυχαγωγικό,εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Παράλληλα γράφω , τραγούδια , κείμενα , βλέπω ταινίες , ακούω μουσική . Και προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένη με τα απλά πράγματα !

 

Ήταν μια νέα αρχή ; ή μια λύση για να ξεφύγετε από τον πρωτόγνωρο αυτό γεγονός;

Αυτή η χρονιά για μένα είναι μια νέα αρχή για πολλά πράγματα ! Και νιώθω ότι έχω βρει το καταφύγιο μου και τον τρόπο να αντλώ δύναμη Το ένα καταφύγιο ειναι ο η τέχνη-δημιουργία , το άλλο η θάλασσα-η φύση.

 

Μέσα σε αυτήν την περίοδο πιστεύετε ότι έγινε ένα ξεκαθάρισμα στον επαγγελματικό τομέα τόσο στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και στον εσωτερικό σας κόσμο;

Στο εξωτερικό περιβάλλον δεν νομίζω ότι έχει γίνει ακόμα ξεκαθάρισμα ! Έχουμε πολλά να δούμε, είναι ακόμα η αρχή του τέλους
Στον εσωτερικό μου κόσμο κατάφερα να αποβάλω τοξικούς ανθρώπους και σκέψεις…

 

Η πολιτεία, από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τι πιστεύετε ότι φταίει; Η πολιτεία μόνο, ή σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε μια γενικότερη ανεπάρκεια? Πως το αντιλαμβάνεστε μετά από ένα χρόνο?

Δεν ξέρω αν είναι ανεπάρκεια ή αν ο ιός έχει δώσει το πρόσχημα να περάσουνε σε μια νέα τάξη πραγμάτων . Όπως και να έχει το δίλημμα ανεπαρκείς ή επικίνδυνοι έχει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες !

 

Από εδώ και έπειτα τι θα θέλατε να διορθώσετε και τι να αλλάξει άρδην; (επαγγελματικά)

Ονειρεύομαι έναν κόσμο αξιοκρατικό, με αρχές και αξίες,σεβασμό στους ανθρώπους ,τα ζώα και τη φύση.Το ίδιο θα ήθελα να γίνει και στον χώρο της τέχνης .Να υπάρξει σεβασμός και ήθος. Προσωπικά δεδομένων των καταστάσεων κάνω τέχνη ,απλά για την τέχνη .. Χωρίς να ξέρω πότε θα μπορώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο! Για να εφαρμοστούν βέβαια όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν άμεσα τα περιοριστικά αυτά μέτρα και να ανοίξουν ξανά οι δρόμοι και οι ζωές ! Και να μας βρουν καλύτερους ! Σοφότερους !

 

Για τις online παραστάσεις τι έχετε να πείτε;

Το θέατρο είναι η επαφή με τον κόσμο . Όλα τα αλλά είναι πρόσκαιρες λύσεις,  λόγω της κατάστασης που δεν αφήνει άλλους δρόμους ! Το θέατρο όμως θέλει τη φυσική παρουσία ! Είναι κάτι ζωντανό!

 

Πως φαντάζεστε τη νέα χρονιά;

Σαν την παλιά ..

 

Τι κρατάτε από όλη αυτήν την εμπειρία; Και τι πετάτε; (γενικά όχι μόνο για τα επαγγελματικά)

Κρατάω όπως σου είπα τα απλά πράγματα ! Την ουσία ! Τη δημιουργία για την ανάγκη της δημιουργίας και όχι για την προβολή ! Την ελευθερία ! Το χάδι που έχει γίνει ακριβοθώρητο ! Όλα τα απλά που έγιναν τόσο δύσκολα ! Κάθε φορά που τα γεύομαι τα εκτιμώ όσο ποτέ πριν

 

 

Ποιος είναι ο τίτλος (έργου ή τραγουδιού) που θα θέλατε να αφιερώσετε σήμερα;

Όμορφη πόλη … ελπίζω να γεμίσει ξανά η Αθήνα και ο κόσμος φωνές , μουσικές ! Σύντομα .Να γίνει δικιά μας

 

Η Σαλίνα Γαβαλά παρουσιάζει τις «Μάγισσες»

Η Σαλίνα Γαβαλά μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Μάγισσες», σε δικούς της στίχους και μουσική. Οι «Μάγισσες» είναι προάγγελος του ολοκληρωμένου album της το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.
Ένα τραγούδι, που γράφτηκε στην περίοδο της πρώτης καραντίνας τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, όταν είχαν κλείσει για πρώτη φορά «οι δρόμοι και οι ζωές» όπως αναφέρει η τραγουδοποιός.
Οι «Μάγισσες» δεν είναι απαραίτητα γυναίκες, είναι οτιδήποτε μας απομακρύνει από το κέντρο μας και μας κάνει να μη βλέπουμε καθαρά. Είναι οποιαδήποτε κατάσταση, που σαν τρίτος διαταράσσει τη σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων ή ακόμα και τη σχέση με τον εαυτό μας και την ισορροπία μας. Μπορεί να είναι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, όπως η κατάθλιψη ή ακόμα και οι ουσίες που λόγω καραντίνας και εγκλεισμού είχαν αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό!
Παρόλο που είναι ένα μελαγχολικό τραγούδι κουβαλάει ένα θετικό μήνυμα, ότι σε οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση είναι κρίμα να αφήνουμε την οργή να κερδίσει και να σβήσει τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν. Ακόμα και αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε ας επαναπροσδιορίσουμε το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας. Χωρίς οργή και φόβο και άλλα κεραυνοβόλα αισθήματα! Ας δώσουμε μια ώριμη ευκαιρία στη στοργή και όχι στην οργή!
Η ενορχήστρωση είναι του Ματί Παλαιολόγου, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Ντινάκος στις κιθάρες, Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο, Ματί Παλαιολόγος στο πιάνο και στο ακορντεόν, Δημήτρης Χωριανόπουλος στα κρουστά, Ειρήνη Αναστασίου στο τσέλο και Αριέτα Σαϊτά στο βιολί. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγινε από τον Δημήτρη Χωριανόπουλο (@Minus 2 productions) ο οποίος επιμελήθηκε και την παραγωγή. Η σκηνοθεσία και το μοντάζ του video clip έγιναν από την Σαλίνα Γαβαλά. Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Σαλίνα Γαβαλά – Μάγισσες | Official Music Video (HD) – YouTube

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε