Tάσος Λούκος – single “Γιατί Δεν Μιλάς Μωρό Μου”

Tάσος Λούκος – single“Γιατί Δεν Μιλάς Μωρό Μου”

Tάσος Λούκος – Γιατί Δεν Μιλάς Μωρό Μου – OfficialVideoClip © 2020

(Δείτε το εδώ)

https://www.youtube.com/watch?v=EwI2GVJkB98

Στίχοι-Μουσική-Ενορχήστρωση: Τάσος Λούκος

Ηχογράφηση & Μίξη: StudioInVerba

από τον Χρήστο Ζαντιώτη

MasteringSiopisMasters

Σκηνοθεσία videoclip & Μοντάζ: AlkisDimosVisuals

Youtubethumbnailediting : Άλκηστις Οικονομοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά το HolyWood Stage για την παραχώρηση του χώρου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

OΤάσος Λούκος γεννήθηκε Σεπτέμβρη του 89′. Ακούει μουσική εξ αρχής λόγω πατέρα. Παίζει κιθάρα από τα 10 λόγω μεγάλου αδερφού. Το ‘99 επανενώνονται οι Socrates, βλέπει τον Τρανταλίδη να παίζει και ανακαλύπτει ότι τα ντραμς είναι το όργανό του. (R.I.P. Γιάννης Σπάθας).Γράφει τραγούδια από τα 15 για να επιβιώνει ψυχικά.

Ήρωές του ο Σαββόπουλος, οι Κατσιμηχαίοι, ο Πορτοκάλογλου, ο Μαχαιρίτσας, ο Χατζηδάκις, ο Περίδης, οι Πυξ Λαξ, oι Socrates. Αργότερα οι Pink Floyd, ο Randy Newman, o Chris Rea. Άνθρωποι που γράφουν μόνοι τους αυτά που λένε και που έχουν μεγάλο μουσικό εύρος, χωρίς να παγιδεύονται σε έναν ήχο.

Όλη την φιλοσοφία του και αυτό που έχει να πει την αποτυπώνει στα τραγούδια του. Ένα απ΄αυτά είναι και το “Γιατί Δεν Μιλάς Μωρό Μου”, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020.

 

Official links:

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7lEADnp7bcIYPnEqbqgIaQ

Instagram: https://www.instagram.com/tasosloukos/?hl=el

Facebook: https://www.facebook.com/tasosloukos.gr/

Twitter: https://twitter.com/LoukosTasos

Spotify:https://open.spotify.com/artist/5rpxDXyxVdTvMByW6yuMzq

Γεννήθηκε Σεπτέμβρη του 89′.

Ακούει μουσική εξ αρχής λόγω πατέρα. Παίζει κιθάρα από τα 10 λόγω μεγάλου αδερφού. Το 99′ επανενώνονται οι Socrates, βλέπει τον Τρανταλίδη να παίζει και ανακαλύπτει ότι τα ντραμς είναι το όργανό του. (R.I.P. Γιάννης Σπάθας)

Γράφει τραγούδια από τα 15 για να επιβιώνει ψυχικά.

Ήρωές του ο Σαββόπουλος, οι Κατσιμηχαίοι, ο Πορτοκάλογλου, ο Μαχαιρίτσας, ο Χατζηδάκις, ο Περίδης, οι Πυξ Λαξ, oι Socrates. Αργότερα οι Pink Floyd, ο Randy Newman, o Chris Rea. Άνθρωποι που γράφουν μόνοι τους αυτά που λένε και που έχουν μεγάλο μουσικό εύρος, χωρίς να παγιδεύονται σε έναν ήχο.

Μαζί με τη μουσική υπήρχε και η ζωγραφική, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε Αρχιτεκτονική, πάλι λόγω πατέρα.

Μέσα στα χρόνια μεσολαβεί μελέτη, ωδεία, φιλαρμονικές, γκρουπάκια, αργότερα δουλειές και πολλή εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πετριές της μουσικής και της αρχιτεκτονικής.

Το 08′ σχηματίζουν με ένα συμμαθητή τους “Άπολις”, όπου γράφουν progressive rock.­­­

Ενώνουν τα όνειρα για δίσκους, συναυλίες, περιοδίες, μια μουσική ζωή 24/7, αλλά αναδύεται διαφωνία στο ζήτημα της γλώσσας :

Τ – “Δεν γίνεται να γράψουμε τραγούδια στα Αγγλικά. Θα εκφραστούμε καλύτερα στη μητρική μας.”

Χ – “Αυτό το ιδιώμα ακούγεται καλύτερα στα Αγγλικά”.

Ο “Τ” κάνει τη χάρη στον παιδικό του φίλο “Χ” κι έτσι πολύ αργότερα, το 17′, διώχνουν επιτέλους από πάνω τους τον πρώτο δίσκο με τίτλο “The Sun Has Fallen”. Το όνειρο για δίσκους, συναυλίες, περιοδίες και μια μουσική ζωή 24/7 παραμένει.

Στο συρτάρι υπάρχουν καμιά 50αριά τραγούδια. 10 από αυτά θα ήταν ο πρώτος δίσκος. Η εποχή δεν σηκώνει δίσκους. Ένα-ένα λοιπόν. Σε αυτά γράφει τους στίχους και τη μουσική, ενορχηστρώνει, παίζει σχεδόν όλα τα όργανα και τα τραγουδάει. Έτσι, για να δει τι ψάρια πιάνει μόνος του.

Ονειρεύεται να βγει στη σκηνή με ανθρώπους που αγαπάει: στο γκρουπ, στον ήχο και στα φώτα και αυτό που έχω να πει να αφορά και άλλους. Εν ολίγοις, ανυπομονεί να υπάρξει.

Νοιώθει σαν να ξεχάστηκε στα βάθη της δεκαετίας του 80’ και του 90’. Το τραγούδι του έρχεται σίγουρα από κει. Αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτόν τον νέο τρόπο γραφής. Όχι πως ανησυχεί..

Θέλει το τραγούδι να έχει λόγο ύπαρξης, να έχει δουλεμένη ενορχήστρωση, ωραία παιξίματα στο στούντιο και στις συναυλίες. Το τραγούδι μπορεί να είναι καλό ή κακό είτε λέει για μια γκόμενα που δεν πήρε ποτέ τηλέφωνο είτε λέει για τον θάνατο του πατέρα σου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

DETECTIVE CONAN: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ  9 Μαΐου στους κινηματογράφους από την  The  Film  Group Λίγα λόγια για την ταινία Μια εγκληματική οργάνωση σχεδιάζει επίθεση σε μία υποβρύχια εγκατάσταση

Ευριπίδη ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ

Ευριπίδη ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Η προπώληση ξεκίνησε! Κάντε κλικ ΕΔΩ   Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη,