ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ “Eνα αγόρι”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

“Eνα αγόρι”

 

Δραματικά επίκαιρο, το νέο τραγούδι της Γεωργίας Νταγάκη “Ένα αγόρι”, είναι αφιερωμένο στα αγόρια που βίωσαν το σκοτάδι, τα αγόρια που αναγκάστηκαν στη σιωπή, τα αγόρια που αξίζουν το φως της αλήθειας, το φως της αγάπης. 

Μια μπαλάντα απίστευτης συγκίνησης και δύναμης, σε στίχους του Γιάννη Ζαρκαδούλα και μουσική της Γεωργίας Νταγάκη, περιλαμβάνεται στο καινούργιο album της με τίτλο Pathos.

Στο ασπρόμαυρο video αποτυπώνεται όλη η ένταση και η συγκίνηση του τραγουδιού, μέσα από το εξαιρετικής αισθητικής γύρισμα του σκηνοθέτη Γιάννη Μπλέτα. Είναι η τρίτη του συνεργασία με τη Γεωργία Νταγάκη (“Σύννεφο θα γίνω” & “Ο χορός μου”). 

Συντελεστές
Κρητική λύρα: Γεωργία Νταγάκη
Πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, programming: Λεωνίδας Πετρόπουλος
Ενορχήστρωση/Μίξη: Λεωνίδας Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία : Γιάννης Μπλέτας
Εκτέλεση παραγωγής: Ble Productions

Βιογραφικό

Η Γεωργία Νταγάκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και η μόνη γυναίκα μουσικός που έχει ταυτιστεί με την Κρητική λύρα, διαδίδοντας τον ήχο της σε όλο τον κόσμο μέσα από σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες και συναυλίες της Ελλάδα και εξωτερικό. Μια εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, μέλος της world/ethnic μουσικής κοινότητας.

Κατάγεται από την Κρήτη, μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε από δώδεκα ετών να παίζει λύρα, και να συνθέτει τα πρώτα της τραγούδια.

To 2009 κυκλοφόρησε στο εξωτερικό από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «Network Medien το album της “Askardamykti” σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε περιοδεία με τον Goran Bregovic ανοίγοντας τις συναυλίες του.

Το 2014 κυκλοφορεί το επόμενο album “Φόβος/Phobie” που κυκλοφόρησε από την γερμανική εταιρεία Monopol Records. Το mastering και η επεξεργασία ήχου, έγιναν στα ιστορικά Hansa studios του Βερολίνου. Μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να ανέβει στο top 20 των World Music Charts της Ευρώπης!
Στο μουσικό της ταξίδι, ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της είναι η συνεργασία της με τον θρύλο της rock Eric Burdon και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία που περιλάμβανε 25 πόλεις στην Ευρώπη το 2009.

Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη να χαρίσει ελληνικό χρώμα με την κρητική της λύρα, σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα: «The house of the rising sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals.

Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην ηχογράφηση 4 τραγουδιών στον δίσκο του Eric Burdon “Athens Traffic Live”, το 2005.

Στις σημαντικές επίσης συνεργασίες της επί σκηνής σημειώνουμε και αυτή με τους θρυλικούς Violent Femmes από την Αμερική.

Όμως πολλές και ξεχωριστές είναι οι συνεργασίες της με ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς: Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Μάργαρης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ζούδιαρης, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Ορφέας Περίδης, Πυξ Λαξ, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Κούτρας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μιχάλης Χατζηγιάννης, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη καλλιτεχνική στιγμή, ήταν η συμμετοχή της στην θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο.

Τα Χριστούγεννα του 2019 συμμετείχε επί σκηνής στην παράσταση του Ηλία Καρελλά “Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό”, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μεγάλη επιτυχία.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο