ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΝΗΣΙ LiveWire

ΤΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ ΝΗΣΙ LiveWire
Ρέννος Oιχαλιώτης – Πέτρος Στεφανέας

«Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της»

«…ένα road movie της τεχνολογίας και της (οικονομικής, πολιτικής) απάτης. Μαθηματική σκέψη, τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική εμπλέκονται σε έναν εξαιρετικά καλοστημένο ιστό»
Πέτρος Μάρκαρης
ΤΑ ΝΕΑ Βιβλιοδρόμιο«Ένα σπειροειδές ντόμινο… Η δράση του εκτυλίσσεται σε κάθε γωνιά της Γης… Αφορά όλους μας… (οι δύο συγγραφείς) επέλεξαν το δρόμο του Έκο… Το κέρδος για τον αναγνώστη είναι πολλαπλό»
Τάσος Καφαντάρης
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

«Το αποτέλεσμα από συναρπαστικό έως εκπληκτικό!»
Γιάννης Τζαννετάκος
Η ΑΞΙΑ

«Το μυθιστόρημα μας βάζει στον περίπλοκο κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος φέροντας στην επιφάνεια ένα πλήθος παραμέτρων οι οποίες συνδέονται μαζί του… διαβάζεται… σε γενναίες δόσεις και απνευστί»
Βασίλης Χατζηβασιλείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Μια εντυπωσιακή περιπλάνηση… Δίνει σίγουρα τροφή για σκέψη για το σήμερα και το αύριο του κόσμου μας… Η τελευταία λέξη της λογοτεχνίας της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μας»
Λευτέρης Μαυροειδής
Η ΑΥΓΗ

«Αξίζει να διαβαστεί είτε λόγω του θέματος που δικαίως βάζει, είτε για την επεξεργασία της πλοκής του»
Άννεκε Ιωαννάτου
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

«Γραμμένο σε άλλη γλώσσα θα ήταν πανευρωπαϊκό μπεστ σέλερ»
diavazo.blogspot.gr

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ό,τι εμφανίζεται εφησυχαστικά σαν μεμονωμένη εκδήλωση ψηφιακού οικονομικού εγκλήματος εξελίσσεται περίτεχνα σε μια παγκόσμια απειλή για το διεθνές σύστημα μέσα από ένα κουβάρι εξελίξεων που θα κληθεί να ξεδιαλύνει ένας αξιωματικός πληροφοριών και μια ειδική ομάδα της Ιντερπόλ.

Σε αυτό το πολιτικό και αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στις αρχές του αιώνα μας, σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, η πλοκή γίνεται όχημα για να ψηλαφήσει τα μεγάλα ζητήματα που διακατέχουν την εποχή μας.

Μας ξεναγεί σε μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της, μέσα από έναν συνθετικό διάλογο για την πολιτική της οικονομικής ολιγαρχίας, των μεγάλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, των διεθνών δημοσιογραφικών δικτύων, αλλά και των κατευθύνσεων της επιστημονικής έρευνας, στο σκηνικό που διαμορφώνει καταλυτικά η ηθική των νέων τεχνολογιών.

Μια μυθοπλαστική ανατομία της παγκοσμιοποίησης και των αξιών της.

«Επιμένουμε να καυχιόμαστε υποκριτικά και θρασύδειλα, κραδαίνοντας το ξεσκισμένο λάβαρο του ακτινοβόλου μέλλοντος, όταν τρέμουμε κάθε στιγμή για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον κόσμο, όταν ζούμε στο φόβο και στη μοναξιά».

Ο Ρέννος Οιχαλιώτης αποφοίτησε από το Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Νεότερη Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Λονδίνου αντίστοιχα.

Στη λογοτεχνία έχει δημοσιεύσει τη συλλογή διηγημάτων «Εφ(ι)αλτήριο» (Αρμός: Αθήνα 2012). Ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση κειμένων.

 

Ο Πέτρος Στεφανέας είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην ηθική της πληροφορίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Βιβλία ποίησής του κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σερβία και την Ισπανία.

Εκδόσεις ΟΤΑΝ – Στουρνάρη 23 – 10682 Εξάρχεια – Αθήνα
www.ekdoseisotan.gr – [email protected] – 210-3800259

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο