Χριστίνα Βεριβάκη – Η Επανάληψη

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το δεύτερο έργο της Χριστίνας Βεριβάκη, με τίτλο «Η Επανάληψη«. Η εκδήλωση θα γίνει στο μουσικό καφενείο Αθιβολή, τη Δευτέρα 31 Μάη 2021, στις 7.30 το απόγευμα.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Βαγιωνής Γεώργιος, Ιατρός-Παιδοψυχίατρος.
Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, Εκπαιδευτικός, Φιλόλογος.
Παναγιώτης Ζαφείρης, Συγγραφέας.

Στην ανάγνωση των ποιημάτων συμμετέχουν οι:
Χρυσούλα Ψυλλάκη, Γιάννης Πατεράκης, Ελένη Βιγλάκη, Γιούλα Κανιτσάκη, Κώστας Βερονίκης.

Συντονίζει ο Ηρακλής Παπαδάκης

Η Χριστίνα Βεριβάκη συνηθίζει να γράφει τους στίχους της για το θέατρο, και μάλιστα πρώτα να τους προσεγγίζουμε στο πλαίσιο της θεατρικής σκηνής και ύστερα σε έντυπο βιβλίο. Το ίδιο είχε γίνει και με «Τα Όντα», τη συλλογή δραματοποιημένης ποίησης, το πρώτο της έργο. Με το δεύτερο έργο της, την «Επανάληψη», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, η Χριστίνα Βεριβάκη επανέρχεται σε γνώριμους δρόμους, σε αυτούς της φιλοσοφικής και υπαρξιακής γραφής, που αγγίζει, καυτηριάζει και ευαισθητοποιεί.

«…Και κάπως έτσι ο άνθρωπος κλείνει τα μάτια για να κοιμηθεί, να ξαποστάσει και να ονειρευτεί, όσα επιθύμησε ως παιδί, όσα ξέχασε ως έφηβος και όσα έζησε ως νέος σπόρος, πριν εκείνος ανθίσει για τον θάνατο. Και κάπως έτσι ο άνθρωπος μέσα στο όνειρο, σε πλαίσια ομιχλώδη, ακαθόριστα και μπερδεμένα έχει την ανάγκη να πλάθει ήρωες με ξεφτισμένα προσωπεία. Σ’ ένα όνειρο με Παντοκράτορες που κρατούν το κλειδί της Γνώσης, με Υπηρέτες που έχουν μάθει να ακολουθούν τα βήματα των άλλων επιθυμώντας θέση και ταυτότητα, με Σκιές και Φαντάσματα που ξυπνούν τις μνήμες και με Δαίμονες που αγκυλώνουν την επιθυμία, ζει ο άνθρωπος, ξανά και ξανά Σ’ Επανάληψη, με ζοφερότητα και αγωνία τις στιγμές που δεν υπολόγισε, που δεν αγάπησε, που δεν αγκάλιασε, που δεν συμφιλίωσε με τον εαυτό του. Ζει ξανά και ξανά Σ’ Επανάληψη όλα εκείνα, που αγνόησε, διότι έτσι του δίδαξαν, να προσπερνά όσα του φανερώνονται μπροστά του…».

Εξώφυλλο: Ευτύχης Μαρακάκης

ISBN 978-618-5356-56-9

Η Χριστίνα Βεριβάκη γεννήθηκε στα Χανιά στις 2 Ιουλίου του 1987. Ασχολείται με την τέχνη της υποκριτικής, αφού είναι η μεγάλη της αγάπη από τα παιδικά της χρόνια. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια και επιμορφώσεις Δραματοθεραπείας, Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Τα όντα», «Η Επανάληψη», «Ο μικρος πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», ενώ έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει στο ενεργητικό της αρκετές δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορεί και η πρώτη θεατροποιημένη συλλογή της, με τίτλο «Τα Όντα».

Χρήστος Τσαντής


Γεωργίου Ξέπαπα 7, 73136, ΧΑΝΙΑ
Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας – Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας
Τηλ. επικοινωνίας 6983 091058

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com
Περιοχή συνημμένων

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“Spiral Project – Structure for Inclusive Arts Learning”

  Τα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση, δημιουργοί και ενεργοί πολίτες. Συνάντηση στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος SPIRAL–ERASMUS+     Ένα σημαντικό project