“Αύρα”, από τον Ηλία Μακρίδη, στη νοηματική

Ένα ξεχωριστό latin cover από τον Ηλία Μακρίδη.

Ηλίας Μακριδης
Αύρα
Latin cover στη νοηματική γλώσσα σε συνεργασία με τη σχολή Κρατύλος

”Μην δείτε αυτό το video clip, ούτε να το ακούσετε.
Νιώστε το.”

Ο Ηλίας Μακρίδης είναι συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός. Πάνω από όλα όμως είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι η καλλιτεχνική δημιουργία πρέπει να «μοιράζεται» απλόχερα σε όλους. Ορμώμενος από αυτή του την ανάγκη διασκεύασε, σε συνεργασία με τη σχολή ΚΡΑΤΥΛΟΣ το αγαπημένο σε όλους τραγούδι «Αύρα», δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και σε αυτούς που δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική, να την νοιώσουν.

”Όλα ξεκίνησαν από μια παρόρμηση. Κάτι με οδήγησε. Κάτι με πήγε εκεί. Επί 10 συνεχόμενες ημέρες – για έναν ανεξήγητο λόγο- έπαιζα στο πιάνο σε έναν λάτιν ρυθμό, ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, την Αύρα, του Δημήτρη Παναγόπουλου. Κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί – ούτε με δικό μου τραγούδι, ούτε με κάποιο άλλο. Σκέφτηκα ότι για κάποιο σοβαρό λόγο συμβαίνει αυτό. Επιβεβαιώθηκα όταν λίγες μέρες αργότερα είδα στον ύπνο μου σχεδόν ολόκληρο το βίντεο κλιπ στη νοηματική γλωσσά! Κατάλαβα ότι ήταν κάτι πάνω από εμένα. Κάτι που “έπρεπε” να γίνει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο συγκινητική ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του Κρατύλου – χωρίς να μπορούν να ακούσουν τη μουσική του τραγουδιού – το χόρεψαν, το ένιωσαν το ζωγράφισαν, το μετέφρασαν με τα μαγικά τους χέρια.
Ηλίας Μακρίδης

Το μήνυμα της ομάδας Κρατύλος
“Η συνεργασία της σχολής ΕΝΓ Κρατύλος με τον συνθέτη κύριο Μακρίδη αποτέλεσε για όλα τα μέλη της ομάδας μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν μια πρωτοβουλία εκ μέρους του, η οποία είχε εξ αρχής στόχο τη μετάδοση έντονων συναισθημάτων μέσω της νοηματικής γλώσσας και της μουσικής. Η σύμπραξη αυτών των δύο στοιχείων μόνο θετικό αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και από το τελικό αποτέλεσμα που είχαμε όλοι την τιμή να απολαύσουμε. Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον κύριο Ηλία Μακρίδη, γιατί μετέτρεψε ένα κλασικό και πολυαγαπημένο κομμάτι πολλών δεκαετιών σε μια χορευτική διασκευή, η οποία δεν αποβλέπει μόνο στην διασκέδαση, αλλά και στη διάδοση ενός πολύ σημαντικού μηνύματος: κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη μουσική, το χορό, την απελευθέρωση συναισθημάτων, τη δημιουργία κοινωνικών δεσμών. Όλα τα μέλη της ομάδας του Κρατύλου που συμμετείχαμε σε αυτήν τη δουλειά, εργαζόμαστε με ένα κοινό σκοπό: να αγαπήσει και να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος τη νοηματική γλώσσα. Η καλλιτεχνική ευαισθησία του κύριου Μακρίδη ήταν μια σημαντική ώθηση σε αυτό το σκοπό και τον ευχαριστούμε και πάλι. Ανυπομονούμε για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον!”

Κάπως έτσι λοιπόν, ένα αγαπημένο τραγούδι πήρε άλλη μορφή με σκοπό να θυμίσει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στη χαρά, στον χορό, στο γέλιο, στην αγάπη για τη ζωή και φυσικά τη μουσική. Κι ας μην την ακούμε.
Σημασία έχει να αισθανόμαστε, να μοιραζόμαστε. Σημασία έχει που είμαστε εδώ. Αυτό το βίντεο, αυτή η διασκευή, είναι φτιαγμένα από αγάπη. Και πολύ καλή διάθεση!

INFO
Tα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό του τραγουδιού.
Σύνθεση-Στίχοι-Πρώτη Εκτέλεση: Δημήτρης Παναγόπουλος

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγορακάκης (cGc Films)
Μοντάζ: Βασίλης Τζανής The End Post Production
Χορός, Χορογραφία: Φωτεινή Παπασταύρου
Φωτογραφία thumbnail: Άγγελος Μακρίδης
Ενορχήστρωση: Λευτέρης Πουλιού, Ηλίας Μακρίδης
Τύμπανα : Γιάννης Ράνης
Μπάσο : Πασχάλης Τερζής
Κιθάρα: Παντελής Κλήμης
Κρουστά: Δρόσος Σκυλλάς
Τρομπέτα: Οδυσσέας Κουλλιάς
Τρομπόνι: Ανδρέας Ντεμπιντόντι
Σοπράνο, άλτο, τενόρο σαξόφωνο, Πιάνο, πλήκτρα : Λευτέρης Πουλιού
Μίξη, Mastering (Studio Praxis): Κώστας Παρίσσης

Follow Ηλία Μακρίδη
YouTube
Facebook
Instagram

Ο Ηλίας Μακρίδης είναι συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός με αξιοσημείωτη πορεία. Οι μουσικές επιρροές του σε συνδυασμό́ με τις δεκαετείς σπουδές του σε πιάνο, θεωρία και αρμονία της μουσικής και τριετείς στα τύμπανα (ντραμς), τον έκαναν από νωρίς έναν από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.
Έχει ήδη τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του: «Ακουαρέλα» «Στο φως του φεγγαριού» και «…Όταν έκανα ευχές», ενώ έχει κυκλοφορήσει μεμονωμένα τα τραγούδια «Ψευδώνυμο Ελλάδα», σε στίχους του ποιητή Πάνου Σταθόγιαννη, «Παρτιτούρες για πιάνο» και «Φτιάξε φτερά». Εχει συνεργαστεί με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τερζής, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Λάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ξυδούς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Παρίσσης, Χρήστος Μάστορας κ.ά.
Από τον δίσκο «Ακουαρέλα» ξεχώρισε το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις», τραγούδι «σταθμός» για τον ίδιο αφού έγινε ευρέως γνωστό μέσα από επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά και γρήγορα κατατάχθηκε μεταξύ των πιο αγαπημένων και επιτυχημένων τραγουδιών.
Το 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, που αποτέλεσε το ομώνυμο soundtrack του σίριαλ του Mega channel ‘’Στο φως του φεγγαριού’’(Μινος ΕΜΙ).
Το 2006 συμμετέχει στον δίσκο του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Σπάει το ρόδι» συνθέτοντας την μουσική του τραγουδιού «Μ’ όποια να ΄ναι», σε ερμηνεία του Μπάμπη Στόκα και στον δίσκο του Γιάννη Κούτρα «Χωρίς βαλίτσα και παλτό» συνθέτοντας την μουσική για το τραγούδι «Με τα μάτια των τσιγγάνων», σε στίχους του Μάνου Ξυδούς.
Ο τρίτος δίσκος του “…Όταν έκανα ευχές’’ συγκεντρώνει κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες: τoν Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο «Λάσπωσαν τα παπούτσια σου», τη Φωτεινή Βελεσιώτου σε ένα ντουέτο με τον Μάνο Ξυδούς «Με τα μάτια των τσιγγάνων», το Μάνο Ξυδούς στο τραγούδι «Χριστούγεννα – θα είσαι εδώ», τον Κώστα Παρίσση στην «Προσευχή για τον Μάνο», το Rous στο reggae τραγούδι «Ήμασταν στην ίδια τάξη», τον Μπάμπη Στόκα στο «Ανθίζουν τ’ άστρα». Στον ίδιο δίσκο περιλαμβάνεται και το τραγούδι “Πιάσε απ’το χέρι τη ζωή – ψυχής κλωστή” με τον Χρήστο Μάστορα, το οποίο αποτελεί το τραγούδι των τίτλων του καθημερινού επιτυχημένου σήριαλ “Ηλιος” στον ANT1 TV και έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.
Παράλληλα, ο Ηλίας Μακρίδης δραστηριοποιείται στον χώρο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες ως ραδιοφωνικός παραγωγός (επί 12 χρόνια) και ως μουσικός επιμελητής σε περισσότερες από 70 τηλεοπτικές εκπομπές.

Αυτήν την εποχή βρίσκεται στο στούντιο και γράφει τραγούδια τα οποία θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα.

Useful links:
YouTube: https://www.youtube.com/user/eliasmakridis
Facebook: https://www.facebook.com/ilias.makridis
Instagram: https://www.instagram.com/elias_makridis/?hl=el

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ ΝΕΟ SINGLE RUMBA

ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ ΝΕΟ SINGLE  RUMBA Οι Δραμαμίνη επιστρέφουν με νέο τραγούδι και video clip! Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Rumba” και κυκλοφορεί οπτικοποιημένο με ένα ευφάνταστο video clip σε δική τους σκηνοθεσία

«Ένα Ντουέτο Θα Φέρει Την Άνοιξη»

Ανδριάνα Μπάμπαλη & Γιώργης Χριστοδούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας στο Γαλάτσι «Ένα Ντουέτο Θα Φέρει Την Άνοιξη»   Τραγουδώντας ζωντανά τα πιο όμορφα ντουέτα που

Lemon στην Ηλιούπολη!

Lemon στην Ηλιούπολη! Ανοιχτό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» Καλοκαιρινές εκδηλώσεις Δήμου Ηλιούπολης Δευτέρα 21 Ιουνίου | 21:00 #lemontour2021  #lemon #ilioupolimelemoni #lemonmelemoni Lemon: θεατρικό ταξίδι στον προσωπικό σου