Συνέντευξη με τον Γιάννη Αδάμο

  • Γιάννη, πες μας λίγα λόγια για τη μουσική σου καριέρα. Πώς ξεκίνησες, πότε και από ποιο ερέθισμα;

 

Καλησπέρα σας, με την μουσική ασχολούμαι σχεδόν σε όλη μου την ζωή όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δηλαδή . Επαγγελματικά ξεκίνησα το 2010 με δύο φίλους τότε μπήκα στο live με ρεμπέτικα σε μαγαζιά της Καρδίτσας. Στη συνέχεια άρχισα να λέω δικά μου τραγούδια και η μετ ΄ έπειτα πορεία μου είναι λίγο πολύ γνωστή ήρθε ο πρώτος δίσκος και ξεκινήσαμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Τα ερεθίσματα μου είναι σίγουρα η αγάπη τον παππούδων μου για την δημοτική μουσική και η αγάπη του πατέρα μου για τα ρεμπέτικα. Και έτσι με αυτά μέσα μου προχωράω ακόμη και σήμερα.

  • Σε τι περίπου ύφος κινείσαι;

 

Γενικά δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Είμαι της άποψης ότι η μουσική είναι μία. Εγώ σαν δημιουργός χρησιμοποιώ στοιχεία τις δημοτικής μας μουσικής και του ρεμπέτικου. Αν έπρεπε να βάλω μια ταμπέλα στην μουσική μου θα έλεγα αυτό που έχει πει ο φίλος μου Γιώργος Μιχαήλ παραδοσιακά-ρεμπέτικα εντέχνως ενδεδυμένα !

 

  • Καλλιτέχνες και μπάντες που θεωρείς ότι σε έχουν αναθρέψει μουσικά;

Από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες που έχω μεγαλώσει και μελετήσει επίσης μουσικά είναι ο Νίκος Ξυλούρης και ο Νίκος Παπάζογλου αυτοί οι δύο πιστεύω διαμορφώσανε απόλυτα τον μουσικό μου χαρακτήρα.

  • Ποιες είναι μέχρι στιγμής οι κυκλοφορίες σου σαν καλλιτέχνης και γενικά τι έχεις κάνει; Σε στουντιακό και live κομμάτι;

Τα τελευταία 4 χρόνια που ασχολούμαι αποκλειστικά με την μουσική έχω κυκλοφορήσει τρείς δίσκος τον Αψινθό το 2017 τα Τραπεζιάτικα το 2019 και τώρα πριν λίγες μέρες τον ΚΟΣΜΕ ΓΛΈΝΤΑ! Στο live κομμάτι τα δύο πρώτα χρόνια πραγματοποιήσαμε εμφανίσεις με το σχήμα μου ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ σε όλη την Ελλάδα ένα χρόνο μετά κάναμε εμφανίσεις  με τον Γιώργο Μιχαήλ και πάλι σε όλη την Ελλάδα.

  • Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου άλμπουμ “Κόσμε Γλέντα!” που μόλις κυκλοφόρησε.

Είναι ο τρίτος μου δίσκος ένας δίσκος πραγματικά όπως και το όνομα του Κόσμε Γλέντα δλδ. Προσπάθησα να βάλω σε αυτό τον δίσκο χορευτικούς ρυθμούς από όλη την Ελλάδα. Γενικά έγινε με πολύ αγάπη και από τους μουσικούς που συμμετείχαν και επίσης όλο το κλίμα ήταν πραγματικά Κόσμε Γλέντα.

  • Ποιος έχει συνθέσει τα κομμάτια; Υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζεις περισσότερο από τα άλλα και για ποιο λόγο;

Η σύνθεση είναι δικιά μου σε όλο τον δίσκο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Όλα τα κομμάτια είναι καλογραμμένα και πολύ δουλεμένα και το αποτέλεσμα ήταν μια ευχάριστή έκπληξη για όλους μας. Οπότε όλα τα αγαπώ το ίδιο και το κάθε ένα μου δίνει και ένα ξεχωριστό συναίσθημα στο άκουσμα του.

  • Είσαι πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης και κατά την ταπεινή μας γνώμη, το άλμπουμ είναι υπέροχο. Πώς αντιδράς γενικά στα λίγα αρνητικά σχόλια. Σε πειράζουν και αν ναι, γιατί;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Κοιτάξτε να δείτε αν δεν υπήρχαν αρνητικά σχόλιο κάτι δεν θα είχαμε κάνει καλά. Χαίρομαι να ακούω να σας πω την αλήθεια περισσότερο τα αρνητικά διότι σαν αυτοδίδακτος που είμαι στην μουσική με κάνουν να διορθώνω τα λάθη μου και να εξελίσσομαι.

  • Σου αρέσουν οι ζωντανές εμφανίσεις; Σκοπεύεις στο κοντινό μέλλον να κάνεις κάποιες, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες;

Μου αρέσουν πάρα πολύ και επίσης μου έχει λείψει ακόμη πιο πολύ η επικοινωνία και η αντάμωση με τον κόσμο που με ακούει γιατί με τους περισσότερούς από αυτούς έχουμε γίνει και φίλοι. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ετοιμάζω μερικές εμφανίσεις  με την Λεμονιά Μπέζα και μερικές με τις Ροζ Πένες.

  • Σχέδια για νέο άλμπουμ, υπάρχουν; Φυσικά το άλμπουμ σου μόλις κυκλοφόρησε, έχεις όμως κάτι προγραμματισμένο, ώστε να κυκλοφορήσει σύντομα και  στο μέλλον ή δεν κάνεις τέτοια σχέδια;

Δεν μου αρέσει να κάνω σχέδια, όπως είπατε μόλις κυκλοφόρησε ο Κόσμε Γλέντα όποτε θα ήθελα να μείνουμε σε αυτό. Σίγουρα είμαι ανήσυχος σαν καλλιτέχνης και σίγουρα διαρκώς θα παρουσιάζω νέα πράγματα !

  • Καλή τύχη στην πορεία σου. Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη συζήτηση να γλεντάτε την κάθε στιγμή και καλή αντάμωση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες .

 

https://www.youtube.com/c/giannisadamos/featured

https://www.facebook.com/giannisadamosofficial

https://www.facebook.com/roz.penes

https://www.instagram.com/giannis_adamos/

https://www.instagram.com/roz_penes/

KOΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/feTY7dFygyQ

ΚΕΡΑΣΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=RFCGcDfaoLQ

ΦΑΚΙΡΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=6RAEQTBprtw

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=AxyBdkxmJkY

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο