Οι απρέπειες του ζωγράφου Γιάννη Βακιρτζή στο Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου Κρήτης

Οι απρέπειες του ζωγράφου Γιάννη Βακιρτζή στην ομαδική έκθεση των απρεπών του Μουσείου εικαστικών τεχνών Ηρακλείου Κρήτης

Στο μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου Κρήτης, ο ζωγράφος Γιάννης Βακιρτζής, στην ομαδική έκθεση με γενικό τίτλο ” Τα απρεπή ” θα παρουσιάσει σχέδια που περιέχουν απρέπεια.  Ασύμμετρα με πράξεις βίας αναμφισβήτητα. Είναι από την πρόταση του για την επερχόμενη 59 Μπιενάλε της Βενετίας, με τίτλο “Ο Αλευρόμυλος ”   επιμέλεια  Αγγελικής Γρατσια. Συμβολισμοί που παρουσιάζονται σέ συμμετρία με την ποίηση της γοητείας. Θέτει ερωτήματα που έχουν αξία και σπουδαιότητα για την φύση τών πράξεων μας ; Ποιο είναι το λάθος και ποιο το όφελος τού σωστού ; Το σωστό είναι τό αλεύρι, λέει ο ίδιος, που απαιτει μοχθο για να βγει όπως από την σύνθλιψη του καρπού των θεωρητικά,  κακών πράξεων μας για να μην αναπαράγονται.   Οι πραγματικά κακές δεν αλέθονται.

Ο Γιάννης Βακιρτζής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1957 από οικογένεια ζωγράφων, από πολύ νωρίς άρχισε να εκθέτει. Από 14 χρόνων συλλέγονταν  τα έργα του. Πρώτη ατομική έκθεση σε ηλικία 17 χρόνων στην αίθουσα τέχνης Πειραιά. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει με αστείρευτη έμπνευση εκθέσεις που ανατέλλουν με επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.  Σπούδασε στην Ανωτάτη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Δ.Μυταρα, Πανουργιά στην γλυπτική , Γιώργο Μαυροϊδη , Π. Τέτση . Στην συνέχεια έκανε ελεύθερες μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό όπου και συνδέθηκε με διασημότητες , Arman , Cessar . Οι πιο πρόσφατες εκθέσεις είναι – 2018 Art ower agora gallery . 2018 Αίθουσα Νικολάου Κεσσανλη ΑΣΚΤ.  Το 2021 επιλέχθηκε να προβληθεί το βίντεο του ” the bridge of the world ” στην Μπιενάλε τής Ουρουγουάης.

” Τα απρεπή ” ομαδική έκθεση εικαστικών

Έναρξη 29 Μαϊου 2021

Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου

Νυμφών 2 Ηράκλειο . Κρήτη 71307

Τηλέφωνο 2810226683

Είσοδος ελευθερη για ηλικίες άνω των 18 ετών

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα