Μαρία Καρλάκη -Οι Έλληνες είμαστε άλλος λαός, δε μας αρέσουν τα μέτρα

Καλως ορίζουμε την Μαρία Καρλάκη με νέα τραγούδια

Καλοκαίρι 2021… και σαν κάτι να γίνεται , κάτι αλλάζει. Πως νιώθετε;

Η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος μας έχει υποστεί την μεγαλύτερη πληγή. . Και  είμαστε οι τελευταίοι που θα μπορέσουμε  να ξεκινήσουμε πάλι τις δραστηριότητες μας. Αρχίζουν δειλά δειλά και με μειωμένη χωρητικότητα οι συναυλίες κι αυτό είναι κάτι που μας δίνει μεγάλη χαρά. Ολη αυτή η περίοδος του εγκλεισμού μας έδωσε τη δυνατότητα για εσωτερική εργασία και δημιουργία, όμως μας έλειψε πολύ η επαφή με το κοινό. Μακάρι γρήγορα να επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα.

 

Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις για τη λειτουργία των ανοιχτών χώρων ακούγονται σωστοί; ή θα θέλετε κάτι ακόμα;

Όχι, θεωρώ ότι αρκετά πράγματα είναι παράλογα για τα μέτρα της μουσικής. Αλλά όσο πιο γρήγορα θα εμβολιαστούμε τόσο πιο σύντομα θα εργαστούμε. Εγώ προσωπικά έχω τελειώσει με τον εμβολιασμό και είμαι στην αναμονή.

 

Ο κόσμος πιστεύετε ότι θα είναι υπεύθυνος στους κανόνες των μέτρων;

Οι Έλληνες είμαστε άλλος λαός δε μας αρέσουν τα μέτρα, αν τα βάλουν γκρινιάζουμε, αν δεν τα βάλουν πάλι γκρινιάζουμε, δε μας πιάνεις πουθενά!

 

 

Πιστεύτε ότι ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να ξεφύγουμε απο την πανδημία;

Ναι το πιστεύω.  Τον εμβολιασμό πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως αναγκαίο για  την προφύλαξη μας και την υγεία μας κι όχι απλά ως ένα τρόπο για να βγούμε έξω να διασκεδάσουμε.

 

Τι έχετε ετοιμάσει αυτό το καλοκαίρι;

Θα κάνουμε σε όλη την Ελλάδα συναυλίες με τον Γιάννη Ζουγανέλη με τίτλο “Καιρός γι αγάπες κι αγκαλιές” και θα κάνω και κάποιες προσωπικές  μου με τίτλο “Μια αγκαλιά τραγούδια” ! Θεού θέλοντος και … κορωνοϊού επιτρέποντος !

 

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα, πείτε μας για τη διαδρομή σας λίγα πράγματα, πως ξεκινήσατε;

Προέρχομαι από οικογένεια με μουσικές καταβολές. Τραγουδάω παραδοσιακά από  8 χρονών, γιατί  πήγαινα σε παραδοσιακό σύλλογο Επαγγελματικά ξεκίνησα παράλληλα με τις σπουδές μου της Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι “κέρδισε”, στη συνέχεια  μπήκα στο Dream show και κατηφόρησα στην Αθήνα/ Από τότε ζω και εργάζομαι εδώ!

                                                       

Ήταν εύκολα, δύσκολα;

Τότε ήμουν παιδάκι και τα δύσκολα μου φαινόνταν “πετρούλες. ”  Τώρα όμως που τα σκέφτομαι, ευτυχώς που  ήμουν μικρή  και είχα το θάρρος και τον αυθορμητισμό μου! ‘Οσο κάνω το ταξίδι μου στο παρελθόν, διαπιστώνω ότι κάποιες στιγμές ήταν αρκετά δύσκολες , αλλά ουδεμία στιγμή το κατάλαβα τότε.

Ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές ;

Σίγουρα η βράβευση μου στη γειτονική μας χώρα στην Τουρκία για το Γιαρεμ και η συνεργασία μου με τον Γιάννη Ζουγανέλη τόσο στο στούντιο όσο και επί σκηνής! Το τραγούδι μας “Κάτι δεν κάναμε καλά” γνωρίζει επιτυχία κι είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό.

 

ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε; ποιο ήταν το ίνδαλμα σας;

Αρκετούς θαυμάζω, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Πρωτοψάλτη, η Βιτάλη, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Αλκίνοος, τεράστιοι/ες ερμηνευτές/ιες!

Από τους νέους όμως θέλω να αναφέρω τον Αναστάσιο Ράμμο. Πιστεύω ότι έχει να δώσει πάρα πολλά στον χώρο μας τόσο ως ερμηνευτής, όσο κι ως δημιουργός. Πρότυπα δεν είχα ποτέ όμως, πάντα ήθελα να κάνω έναν δικό μου ήχο και έναν δικό μου δρόμο.. Μακάρι να το καταφέρω όπως το ονειρεύομαι.

 

Τι ονειρεύεστε; 

Ονειρεύομαι καλές συνεργασίες και σωστά τραγούδια, να τραγουδάω όσο μου το επιτρέπει η φωνή μου.

Κλείνοντας αφιερώστε μας ότι εσείς θέλετε

Σας αφιερώνω με πολλή αγάπη το νέο μου τραγούδι “Κάτι δε κάναμε καλά” σε μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη και στίχους του Ηλία Φιλίππου, γιατί καλό είναι να κάνουμε μια παύση και με ηρεμία να παραδεχόμαστε ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Με αυτό τον τρόπο  γινόμαστε καλύτεροι και προχωράμε μπροστά!

Μόνο η επίγνωση σε φέρνει στο Φως !

 

Προβολή βίντεο YouTube Μαρία Καρλάκη – Κάτι Δεν Κάναμε Καλά | Official Music Video (2K)

Προβολή βίντεο YouTube Μαρία Καρλάκη – Γιαρέμ | Maria Karlaki – Yarem (Official Lyric Video HQ)

Προβολή βίντεο YouTube Γιαννης Ζουγανέλης – Μαρια Καρλακη Το Δίχτυ Ζωντανά στο Φεστιβάλ του Drive in της Γλυφάδας

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Παναγιώτης Σδούκος «Αγάπη Γιασεμί»

Παναγιώτης Σδούκος «Αγάπη Γιασεμί» Νέο single Νέα κυκλοφορία του ερμηνευτή Παναγιώτη Σδούκου που φέρει τον τίτλο «Αγάπη Γιασεμί» και προσυπογράφει ο ίδιος τον στίχο και

ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ, ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ, ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ MONHΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του εγκαινιάζουν τη φετινή μουσική

Atelier Moving Ground

  Μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα του κόσμου σε έναν κήπο. – Geoff Lawton, δάσκαλος και ακτιβιστής στον χώρο της περμακουλτούρας Το Κέντρο Μελέτης

ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ Σύγχρονο Θέατρο

ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ Σύγχρονο Θέατρο 1-6 Ιουνίου έξι παραστάσεις Ώρα 21.00 «Εντελώς επάξια αλλά ποιητικά κατοικεί ο άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη». Φ. Χαίλντερλιν “Όταν ο