ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Α. Σ. K. ΤΕΧΝΩΝ ACCADEMIA ALBERTINA DI BELLE ARTI ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ACCADEMIA ALBERTINA DI BELLE ARTI ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ

 

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και η Ακαδημία Albertina di Belle Arti του Τορίνο -μια από τις ιστορικότερες και σημαντικότερες Ακαδημίες Τεχνών της Ιταλίας- έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, μια συνεργασία που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές επισκέψεις φοιτητών και φιλοξενία εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 και ώρα 18.00 (ώρα Ιταλίας) στον χώρο της Πινακοθήκης “Rotonda del Talucchi” της Ακαδημίας Albertina di Belle Arti του Τορίνο, έκθεση έργων βιντεοτέχνης, φοιτητών από διάφορα εργαστήρια και μεταπτυχιακά προγράμματα της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Today as Tomorrow and as Yesterday – Η Σήμερον ως Αύριον και ως Χθές*».

Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιλογή έργων με σημείο θέασης και εστίασης (εντοπισμού) στις συνεχείς αναδραστικές εγγραφές στο χώρο του Υποκειμένου, του συλλογικού υποκειμένου ως μνημονικό φορτίο και συλλογικό βίωμα και τις σχέσεις με τη Δημόσια Σφαίρα.

Πρόκειται για έργα που εγγράφουν εκφραστικά την καθολική συνθήκη της νέας οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής επισφάλειας και της γενικευμένης αβεβαιότητας που χαρακτηρίζουν τη νέα συνθήκη της Παγκοσμιοποιημένης Οικονομίας των Αγορών, καθώς και την επίδρασή της στην πραγματική ζωή των ανθρώπων.

Συνεκτικό κοινό χαρακτηριστικό των έργων που παρουσιάζονται είναι ο χώρος της απώλειας είτε στο σώμα του υποκειμένου είτε στο συλλογικό υποκείμενο.

 

Συμμετέχοντες: Φίλιππος Αγγελάκης, Αλεξάνδρα Δαμίραλη, Στέλλα Καβαγιού, Μαριέττα Καββαδία, Νίκος Καζής, Λάμπρος Κορδολαίμης, Ελένη Νικολάου, Φρόσω Παπαδοπούλου, Ελένη Πουλοπούλου, Γιάννης Τσούχλος, Μαρίνα Φραγκιουδάκη, Χρήστος Χαντζής, Σωσάννα Χατζίκου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή και αργίες, αποκλειστικά με ξεναγήσεις, βάσει διαθεσιμότητας στις ακόλουθες ώρες: 10.30 – 12.00 – 15.00 – 16.30 (ώρα Ιταλίας)

Για πληροφορίες και κρατήσεις (+30) 0110897370 – [email protected]

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εγκαίνια της έκθεσης, την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 σε livestreaming, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://fb.me/e/1i5ptPbri

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας Κώστας