Συνέντευξη Τύπου Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 & Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 για δύο μοναδικές δράσεις.

Στη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021, που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, την Τρίτη 13 Ιουλίου, παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο εμπλουτίζεται με δύο δράσεις, σε συνδιοργάνωση με την Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: την site specific εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Πίσω από το θέατρο» του καταξιωμένου γλύπτη Ανδρέα Λόλη, καθώς και την παράσταση χορού «ΟΜΜΑ» του γνωστού χορογράφου Josef Nadj.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ενώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 παρουσίασε η Ζωή Στραϊτούρη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας (ΚΕΔΕ). Στη συνέχεια, ο Γενικός Καλλιτεχνικος Διευθυντής της Ελευσίνα 2023, Μιχαήλ Μαρμαρινός μίλησε για το Φεστιβάλ Αισχύλεια: “Δεν μπορούμε να είμαστε πάρα μόνο ευτυχισμένοι που ανοίγει ένα Φεστιβάλ, ειδικά αν αυτό είναι το Φεστιβάλ Αισχύλεια. Η Ελευσίνα μπήκε στον πολιτιστικό χάρτη βίαια και απότομα, κυρίως μέσα από αυτό το Φεστιβάλ. Ένα Φεστιβάλ, του οποίου η μοναδικότητα έγκειται και στο γεγονός πως πέρα από τις παραστατικές τέχνες, παρουσιάζει πρωτότυπες δημιουργίες εικαστικών έργων. Για να δει κάποιος αυτές τις πρωτότυπες δημιουργίες έπρεπε να επισκεφθεί την Ελευσίνα. Εμείς βρισκόμαστε εδώ σήμερα ως απότοκο του Φεστιβάλ”. Μιλώντας για την πόλη της Ελευσίνας ανέφερε: “Η τέχνη έχει μία επιφάνεια που φαίνεται και μία που είναι βαθιά κρυμμένη. Έτσι είναι και η Ελευσίνα. Αν την επισκεφτείς θα συναντήσεις κρυφές πτυχές, από τις οποίες δεν ξεμπερδεύεις εύκολα”.

 

Τέλος, ο εικαστικός Ανδρέας Λόλης μίλησε για την εικαστική εγκατάσταση που θα παρουσιάσει: “Για κάθε καλλιτέχνη η Ελευσίνα είναι μία πρόκληση. Υπάρχει αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν φαίνεται και ο ρόλος μου ως καλλιτέχνης στηρίχθηκε σε αυτό. Βλέποντας πολλά ιδιαίτερα σημεία στην Ελευσίνα, στάθηκα σε κάποια που μάλλον δεν τα είχαν προσεγγίσει άλλοι καλλιτέχνες.Έτσι, μου ήρθε η ιδέα μιας ανασκαφής. Ο χώρος πίσω από το θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου ενδείκνυται γι’ αυτό. Είναι ένας χώρος αθώος, καθώς δεν έχει δουλευτεί πολύ και δεν έχει περιορισμούς. Το έργο που θα δείτε στην Ελευσίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές επεμβάσεις που έχω κάνει σε ανοιχτούς χώρου. Εύχομαι να το απολαύσετε όλοι και θα ήθελα να μείνει στην Ελευσίνα ως μία καλή μνήμη.”

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων