Πέλαγο ἀπροσπέλαστο- Ζωή Τόλη

Ζωὴ Τόλη

 

Πέλαγος ἀπροσπέλαστο

 

Πελάγη ἀπροσπέλαστα

οἱ εὐχὲς τοῦ ποντοπόρου μέλλοντος.

Ποίημα: Πελάγη, σελ. 10.

 

Ἀπό  τις  Ἐκδόσεις Θεοδόση Ἀγγ. Παπαδημητρόπουλου κυκλοφορεῖ ἡ ποιητικὴ συλλογὴ τῆς Ζωῆς Τόλη: Πέλαγος ἀπροσπέλαστο. Τὰ ἐλευθερόστιχα ποιήματα τοῦ βιβλίου καλύπτουν εὐρεῖα θεματολογία ἀπὸ ζητήματα ὑπαρξιακά, ἕως τα  προβλήματα τῶν συγχρόνων προσωπικῶν σχέσεων και  την κατάσταση στό  διεθνές, καθώς κ’ ἑλληνικό, πολιτικό  τοπίο. Το σύνολο χαρακτηρίζει μια  ἀναμονή  για  το  νέο που  πέπρωται ἀφεύκτως να  χαράξῃ.

 

 

Λίγα λόγια για τη Ζωή Τόλη

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εργάστηκε σε δημόσια Λύκεια της Αθήνας για 28 χρόνια με ειδικότητα στην Λογοτεχνία. Μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στη Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. Αθηνών και παρακολούθησε τρίμηνο σεμινάριο λογοτεχνίας του 19ου αιώνα στη Σορβόννη. Το 1996 εξέδωσε μαζί με μαθητές του Λυκείου της Νέας Ερυθραίας το βιβλίο-έντυπο με τίτλο «Ξένες Λέξεις, Δάνεια στην Ελληνική».

 

Κριτικές της για τον κινηματογράφο και το θέατρο δημοσιεύτηκαν στη στήλη των αναγνωστών της Ελευθεροτυπίας. Από το φθινόπωρο του 2016 γράφει κριτικές θεάτρου στο enetpress.gr, ενώ το Μάιο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το πολιτιστικό μαγκαζίνο CultureNow.gr.

 

Αγαπά το θέατρο, τον κινηματογράφο, την ποίηση και την ψυχολογία.

 

 

 

 

Ζωὴ Τόλη

Πέλαγος ἀπροσπέλαστο

 

ISBN: 978-618-5572-02-0, τιμή: 12€

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΓΓ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

theodosispapadimitropoulos.gr

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Reloaded»

«ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Reloaded» ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ & ΖΗΣΗΣ ΡΟΥΜΠΟΣ 25/9 και 2/10 @ Lunar Space Μετά την καραντίνα και τις sold out παραστάσεις

“ΟΙ 10”  εκδόσεις Άπαρσις 

Οι εκδόσεις Άπαρσις και ο  Αντώνης Μποσκοΐτης  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου “ΟΙ 10”  στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, Σάββατο 25/9, 7.30μ.μ   Για το