«Ω Φιλτάτη Πατρίς»  Ορχήστρα Εγχόρδων του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος

Θέατρο Γκράβας, Αθήνα

4  Σεπτεμβρίου ώρα 20.30

 

«Ω Φιλτάτη Πατρίς»

 Ορχήστρα Εγχόρδων του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος

υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Χαλάψη

 Συμπράττει ο Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)

 Για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών

της Επαναστάσεως του 1821

Για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών της Επαναστάσεως του 1821, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού παρουσιάζει το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Γκράβας τη μουσική εκδήλωση «Ω Φιλτάτη Πατρίς», με έργα σπουδαίων συνθετών, που άντλησαν την έμπνευση τους από τις ιδέες και τις αξίες της ιστορίας των Ελλήνων.

 

Θα ακουστούν ποιήματα του Ανδρέα Κάλβου και αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη και άλλων αγωνιστών του 1821.

Τα έργα θα ερμηνευτούν από την ορχήστρα εγχόρδων του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του μαέστρου και διακεκριμένου βιολονίστα Αλέξανδρου Χαλάψη και τη σύμπραξη του σπουδαίου λυρικού τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου.

Την ορχήστρα αποτελούν εξέχοντα μέλη συμφωνικών ορχηστρών (ΚΟΑ, ΕΡΤ, Φιλαρμόνια, Academica), με τη συμμετοχή προχωρημένων σπουδαστών.

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα έχει την έδρα του στην Κόρινθο και επιχειρεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, να πραγματώνει τους σκοπούς του ιδρυτού του, Νικόλαου Καλογερόπουλου, μιας διακεκριμένης προσωπικότητας στο χώρο των επιστημών και της φιλοσοφίας.

Οι σκοποί του Ιδρύματος αφορούν τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας ειδικότερα.

Η καθιέρωση του ως Πρότυπου Πολιτιστικού Κέντρου, η παροχή υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής παιδείας και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας Κορινθίας, Μουσικών συνόλων, χορωδιών και εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, θα αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για στο μέλλον.

 

«Η μουσική εκδήλωση «Ω Φιλτάτη Πατρίς», είναι η δεύτερη πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στο πλαίσιο των εορτασμών των 200  ετών της  Παλιγγενεσίας. Και είναι μεγάλη χαρά μας που μας δίνεται η δυνατότητα να βγούμε έξω από τα όρια της πόλης της Κορίνθου και να επικοινωνήσουμε με το κοινό της Αθήνας.

Η πρώτη εκδήλωση που κάναμε και ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι η  έκθεση «…άμα ήχησεν η γλυκεία φωνή…», ένα εικαστικό αφιέρωμα στον τοπικό ήρωα Χατζηγιάννη Μερτζέλλο ή Σοφικίτη, που διοργανώθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου από τις 25 Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου.

Σκοπός του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος είναι να τοποθετήσει την Κόρινθο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και να γίνει μια κυψέλη δημιουργίας για νέους ανθρώπους.»

Μαρία Χριστάρα, Πρόεδρος του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος

 

 

Μαέστρος: Αλέξανδρος Χαλάψης

 

Τενόρος: Ιωάννης Χριστόπουλος

 

Βιολιά – Επαγγελματίες: Κωνσταντίνος Λούστας, Αναστάσιος Γρατσίας, Κωνσταντίνος Ζήκος,

Δήμητρα Πράπα, Ανέστης Κέντζογλου, Νικόλαος Γεωργιόπουλος, Elizaveta Razgonova

Βιόλες: Παναγιώτης Αράπογλου, Ιωάννα Σοφρώνη

Βιολοντσέλο: Αλέξανδρος Χαραλάμπους

Κοντραμπάσο: Άγγελος Κουλούρης

Πιάνο: Αικατερίνη Λιάτα

Αφηγητής: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης

 

Η  ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΟΙΝΟ

 

 

Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας

Ταϋγέτου 60 – Τ.Κ.:11255 – Αθήνα

 

Πρόσβαση στο θέατρο Γκράβας:
Γραμμή Μετρό 1: στάση Κάτω Πατήσια
Λεωφορειακές γραμμές: 054 (στάση Σχολεία Γκράβας), 608 (στάση Αγ. Λουκάς), 622 (στάση Ταϋγέτου) & Α8 (στάση Αγ. Λουκάς)
Γραμμές Τρόλεϊ: 3, 5 & 11 (στάση Αγ. Λουκάς)

 

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΈΔΕΝ ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΈΔΕΝ ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 21:00 στο Θέατρο Άλσος  Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν μαζί με τον συνθέτη Άρη Βλάχο έρχονται ξανά

«Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο»

«Ο Σαίξπηρ ζει στο καταφύγιο»   Κάθε Σάββατο και Κυριακή   Στον Μικρό Κεραμεικό παρουσιάζεται με επιτυχία ο μονόλογος ρέκβιεμ, εμπνευσμένος από το ομώνυμο έργο

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΣΣΟ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΣΣΟ Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου ΟΜΙΚΡΟΝ (Παράρτημα Αμανής) με έδρα την Βολισσό (με παρατηρητήρια στην Πιραμά και Νενητούρια), έχοντας πάντα διάθεση για