ΕΡΩΣ ΜΟΝΟΠΤΕΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΣ σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά

ΕΡΩΣ ΜΟΝΟΠΤΕΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΣ
σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά

στο Φεστιβαλ Ρεματιάς 2021
με ελεύθερη είσοδο

«Εδώ ο κόσμος καίγεται,
με τον Έρωτα θα ασχολούμαστε;
που λέει κι ένας γνωστός μου…»

 

Όταν όμως ο Έρωτας είναι Μονόπτερος και Πλάνης, δηλαδη ένας από μας, ασχολείται αυτός μαζί μας και φτιάχνει ένα ερωτικό μενού, από κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και τραγούδια διασκευασμένα για φωνή και κοντραμπάσο.
Η παράσταση “Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης” παρουσιάζεται στο Φεστιβαλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια ανάλαφρη και διασκεδαστική κωμωδία, που αντλεί κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία και τα παρουσιάζει σε δραματοποιημένη μορφή ως διαδοχικά κεφάλαια ενός ερωτικού καταλόγου. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Σαιξπηρ, τον Πούσκιν, τον Επίκουρο και τον Γρυπάρη συνθέτουν ένα απροσδόκητο ερωτικό μενού, για όλα τα γούστα. Έρωτας κεραυνοβόλος, ανεκπλήρωτος, παράνομος, βουκολικός, πλατωνικός και άλλα ερωτικά κεφάλαια, επενδύονται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών, δημιουργώντας ένα εύθυμο μουσικοθεατρικό θέαμα.
Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτό το One Woman Show για την τρέλα του Έρωτα, που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθάει και στο τέλος μας νικάει.
Πορ τόδος λος κομπανιέρος ρομάντικος. Αρίμπα!
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aIRx9LA-4pw

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Χαλάνδρι
Είσοδος Ελεύθερη με κράτηση θέσης. Έναρξη προπώλησης από 3/9 στο Viva.gr https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2021/

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς
Κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Διασκευή – σύνθεση μουσικής: Διονύσης Μπάστας
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Τεχνικός ήχου και φωτισμού: Νίκος Γιατράκος
Σχεδιασμός αφίσας: Φίλιππος Μποτώνης
Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου
Ερμηνεία: Μάρια Φλωράτου

στο email: [email protected] (Θέατρο Επίκεντρο+ στην Πάτρα)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο