ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΡΑΤΗ ΣΤΗ DONOPOULOS IFA GALLERY VIRAL

Η Αλεξάνδρα Μαράτη συνεχίζει τις εικαστικές της περιπλανήσεις περνώντας από πολιτείες κοντινές ή μακρινές που τις άγγιξαν οι πολυεπίπεδες και μακροχρόνιες σύγχρονες viral πληγές.
Με ανιχνευτική ματιά η καλλιτέχνης εισβάλλει στα εσωτερικά κλειστών χώρων, αποκαλύπτει τόπους – καταφύγια και τρόπους διαφυγής με μέσα μεταφοράς και φαντασιακά οχήματα.
Οι σπονδυλωτές αλληγορικές εικόνες της, διεισδύουν παράλληλα στις ψυχικές διαδρομές των προσώπων που εμφανίζονται καλυμμένα, κρυμμένα, χαμένα.
Οι ερημικές σκηνές τονίζονται από ομιχλώδεις γκρι αποχρώσεις, στις οποίες παρεμβαίνει ένας χρωματικός καταρράκτης που δημιουργεί φώτα μέσα στο viral σκοτάδι.
Διαφαίνονται μεμονωμένα οχήματα και αντικείμενα που μετεωρίζονται και εκτινάσσονται με δύναμη, πολλαπλασιαστικά ……..η απέραντη Δύναμη του Ανθρώπου.
Η αίσθηση της ερημιάς μετατρέπεται σε αχνούς τόνους αισιοδοξίας……

 

Γράφει η Θάλεια Στεφανίδου:
Επαναλαμβάνει τα σημάδια της
Όλα διφορούμενα
Ανάμεσα σε συνοριακά πεδία με ενεργειακή αύρα
Μοντέλα αναπαράστασης– ακτινογραφικές/φασματικές εικόνες- αποσυναρμολογήσεις
Συναισθηματικές ιχνογραφές αντικειμένων, τόπων, επιθυμίας, αινίγματος
Η διέλευση είναι πάντα το πρόταγμα, σχεδόν εμμονή
Εκείνο το απειροελάχιστο πέρασμα ανάμεσα σε χωρικές και χρονικές διαστάσεις…..

 

Η Σάνια Παπά αναφέρει:

Η ζωγραφική της διαδικασία βασίζεται στη «διαμάχη» πολλαπλών χρωματικών επιπέδων. Οι αντιπαραθέσεις, οι συνειρμικές τονικές ποιότητες και οι αλληλοεπικαλύψεις έντονων χρωμάτων με τη φωτεινή ακτινοβόλα τους διαύγεια προβάλλονται ως ερμητικοί τόποι αυτογνωσίας και εξάσκησης του βλέμματος. Το «εσωτερικό» φως με τις προσθετικές τεχνικές του μεταλλάξεις, ενδυναμώνει την αίσθηση της απειλής αλλά ταυτόχρονα και της εσωτερικής αναζήτησης.

Η ενότητα αποτελείται από έργα ζωγραφικής και μεταλλικές κατασκευές.
Για την έκθεση γράφουν οι ιστορικοί τέχνης Hartwig Knack, Θάλεια Στεφανίδου, Σάνια Παπά.

Εγκαίνια Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, 19.00.
Διάρκεια έκθεσης 08.10-08.11.21

3 AG.THEODORAS str. THESSALONIKI / T 2310552633
[email protected] / WWW.DONOPOULOS.GR
TUE-THU-FRI 11:00-14:00 & 18:00-21:00 WED 11:00-14:00 SAT 11:00-15:00

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ Σύγχρονο Θέατρο

ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ Σύγχρονο Θέατρο 1-6 Ιουνίου έξι παραστάσεις Ώρα 21.00 «Εντελώς επάξια αλλά ποιητικά κατοικεί ο άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη». Φ. Χαίλντερλιν “Όταν ο

Athens Cocktail Festival

Η μεγαλύτερη γιορτή του cocktail έρχεται στις 20 & 21 Μαΐου στην Αθήνα! Athens Cocktail Festival: Καθιερώνουμε το μεγαλύτερο Cocktail Festival στην Ελλάδα, κάθε αρχή

OPEN HOUSE ART / PROJECT Ο της DREAMTEAM

OPEN HOUSE ART / PROJECT Ο της DREAMTEAM – Παρουσίαση έργων Τέχνης στου Ψυρρή   H Dreamteam πρωτοπόρα πάντα σε καινοτόμες ιδέες και δραστηριότητες και