EX -μία ταινία του George Markakis

EX
μία ταινία του George Markakis

Επίσημη πρεμιέρα

62ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4 Νοεμβρίου 2021 | 21:00
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

 

Το ΕΧ, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη με έδρα το Βερολίνο, George Markakis, θα προβληθεί, στο πλαίσιο, του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 4 Νοεμβρίου, στις 21:00. 
Μια απεικόνιση της μοναδικής ηδονιστικής club κουλτούρας του Βερολίνου, όπου οι πρωταγωνιστές επιδίδονται σε μια νύχτα λαγνείας, αλήθειας και αυτοκαταστροφής. Αν το dancefloor ενός club φαίνεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τα πλάσματα της νύχτας γνωρίζουν πολύ καλά πού συντελείται η πραγματική δράση.

 

Γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στις τουαλέτες ενός underground dance club του Βερολίνου, η κάμερα του σκηνοθέτη εστιάζει με closeups στις βαθύτερες σκέψεις, τα συναισθήματα και τους λόγους που οι χαρακτήρες έλκονται από τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Γιατί στην ταινία του Markakis το clubbing δεν αποτελεί μόνο διασκέδαση ή διάλειμμα από την ανιαρή πραγματικότητα, αλλά στάση ζωής όπου η εσώτερη ειλικρίνεια και η αποδοχή έχουν τον πρώτο ρόλο.
Η εξτραβαγκάντζα περσόνα της Diana Kleimenova μας καθοδηγεί στα άδυτα της ιεροτελεστίας του clubbing όπου ο θάλαμος της τουαλέτας μεταμορφώνεται σε εξομολογητήριο για ιδιαίτερες προσωπικότητες όπου οι χαρακτήρες της ταινίας υποδύονται τον εαυτό τους και ξεδιπλώνουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους διαμορφώνοντας το σενάριο της ταινίας.
Όπως και στο India Blues, την πρώτη ταινία του George Markakis, έτσι και στο EX κυριαρχεί το queer context και η ανθρωποκεντρική αφήγηση με εμφανές το κοινωνικό σχόλιο.
Συντελεστές:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: George Markakis
World Sales: WIDE Management
Διεύθυνση Φωτογραφίας – Cinematographer: Mor Shauli
Story by: Marie Fleuret, George Markakis
Stylist: Avi Ben Nisan
Ηθοποιοί – Cast: Diana Kleimenova, Leto Van Long, Mitzucker Rae Samson, Kalliopi Tzermani, David Jong – Sung Myung,
Braulio Bandeira.
Μοντάζ: Tόλης Αποστολίδης
Μουσική: M+1
Παραγωγή: I HAVE MY ART LTD
Ηχος: Νίκος Τριαντάφυλλου, Χρήστος Μπεκήρης, Σάββας Κοντού

Περισσότερες πληροφορίες: www.exthemovie.com 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα