«Αντάμωμα-Μνήμες» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα : Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Ώρα : 10:30-12:00

Με την έκθεση «Αντάμωμα-Μνήμες» του Απόστολου Χαντζαρά η Sianti Gallery ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά τις συνθήκες που επιβλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19. Έτσι, το ραντεβού μας με τα παιδιά ανανεώνεται για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 με αφορμή το επετειακό έτος 2021 από τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πολυσύνθετος εικαστικός κόσμος του καλλιτέχνη με αναφορά στο 1821 θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους, ενώ η πηγαία μετα-ποπ σχεδόν φολκλορ ζωγραφική του αναδεικνύει τους έντονους συμβολισμούς των έργων του. Με διάθεση εξπρεσιονιστική, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, το κλασικό με το σύγχρονο. Διατηρώντας τον σεβασμό του παρελθόντος μέσα από την σύγχρονη δυναμική του αποτύπωση ο καλλιτέχνης δίνει μια ευκαιρία περιήγησης στον μοναδικό κόσμο που μόνο ο ίδιος ξέρει να δημιουργεί.

Στόχος του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο του καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, τα παιδιά κατανοούν έναν ακόμα φυσικό χώρο για τα έργα τέχνης, μία γκαλερί, η οποία αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Οι ηρωικές προσωπικότητες στο συμβολικό τους καλλιτεχνικό πλαίσιο, η μορφή του αλόγου, τα άνθη και τα χρώματα της παλέτας του Απόστολου Χαντζαρά συνθέτουν έναν κόσμο όπου η μνήμη συναντάται με την φαντασία, δίνοντας στα παιδιά το έναυσμα για το δικό τους ταξίδι στην τέχνη.

‘Όπως επισημαίνει και ο Freeland, “Όταν, ως θεατές, κατανοούμε τις προσπάθειες του καλλιτέχνη, αναδημιουργούμε τη διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης, συνεπώς γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες.[1]”. Στον ίδιο δρόμο θα οδηγήσει τα παιδιά  και η μουσειολόγος Πόπη  Γεωργοπούλου, όπου μέσα από εικόνες, αντικείμενα, αποσπάσματα γνωστών λογοτεχνών και ομαδικό παιχνίδι με κάρτες, θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν το έργο του καλλιτέχνη. Στη συνέχεια, τμήμα σχεδίου του καλλιτέχνη θα λειτουργήσει ως οδηγός για ατομική δημιουργία. Μνήμη και φαντασία άλλωστε είναι εφόδια εξέλιξης!

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ: 210 7245432, 210 3648335

Email: [email protected]

Web: https://bit.ly/3HwCbtJ

 

Ώρες λειτουργίας Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00

Τετάρτη 10:00-15:00

Σάββατο 10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

[1] Freeland, S., Μα είναι αυτό τέχνη;, εκδ. Πλέθρον, Αθήνα, 2005

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Βυσσινόκηπος»

www.microbroadway.gr «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ μια τραγική κωμωδία Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης Πρεμιέρα: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022   Λίγα λόγια για το έργο Ο «Βυσσινόκηπος», το

Η Άννα Βίσση στο Θέατρο Άλσος

  Η Άννα Βίσση και η πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας μετά τις 2 τελευταίες sold out εμφανίσεις, έρχεται να μας απογειώσει για μια τελευταία