Γίνε σαν το νερό, φίλε μου Οι διδασκαλίες του Bruce Lee

 

ΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ – ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ BRUCE LEE/ Εκδόσεις Κάκτος

 

Η κόρη του Μπρους Λι ρίχνει φως στις πιο δυνατές φιλοσοφίες ζωής του πατέρα της, καθώς και στο πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τις διδασκαλίες του στην καθημερινή μας ζωή

Άδειασε το μυαλό σου, γίνε άμορφος, ασχημάτιστος σαν το νερό.

Ο Μπρους Λι είναι ένα πολιτιστικό είδωλο, παγκόσμια γνωστός για τις πολεμικές του τέχνες και την κινηματογραφική του κληρονομιά. Όμως ο Λι ήταν επίσης ένας βαθύς φιλοσοφικός στοχαστής, που πίστευε ότι οι πολεμικές τέχνες δεν είναι απλώς και μόνο μια άσκηση σωματικής πειθαρχίας, αλλά αποτελούν και μια τέλεια ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.
Στο Γίνε σαν το νερό, φίλε μου η Σάνον Λι αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της, μαζί με τις ιδέες που αποτελούν τον πυρήνα των διδασκαλιών του. Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσει ένα μάθημα από τον Μπρους Λι, το οποίο, στηριγμένο στη φιλοσοφία του και στο απόφθεγμά του «γίνε σαν το νερό», αποκαλύπτει ένα μονοπάτι προς έναν φωτισμένο τρόπο ζωής.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Shannon Emery Lee, γνωστή και ως Shan Shan, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας. Είναι περισσότερο γνωστή ως κόρη του διάσημου μαχητή των πολεμικών τεχνών και σταρ του κινηματογράφου, Bruce Lee, και της συζύγου του, Linda Lee. Ήταν τεσσάρων ετών όταν πέθανε ο πατέρας της και η μητέρα της μετακόμισε από το Χονγκ Κονγκ στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια με τον αδερφό της Μπράντον Λι, ο οποίος επίσης πέθανε αργότερα σε ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας.

Συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του ιδρύματος Bruce Lee και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ

Από Κοινού Θέατρο Σάββατο 8/4/2023: ΑΚΡΟΑΣΗ για νέες ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25 ετών Το Από Κοινού Θέατρο αναζητώντας νέα ηθοποιό για την καλοκαιρινή θεατρική περίοδο,