«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Cycladic Shop

Aντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση
«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Cycladic Shop

Εμπνευσμένη από την έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει χειροποίητα κεραμικά, διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και μια σειρά από συλλεκτικά κοσμήματα που Έλληνες σχεδιαστές δημιούργησαν αποκλειστικά για την έκθεση.

Επίσης στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις και τον κατάλογο της έκθεσης (768 σελίδων) σε επιμέλεια του Καθηγητή Νικόλαου Χρ. Σταμπολίδη και του Δρος Ιωάννη Δ. Φάππα, που περιλαβάνει αναλύσεις των δύο επιμελητών, όλα τα έργα με επεξηγηματικά κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και κείμενα επιστημόνων με βαθιά γνώση του θέματος που αποτελούν ορόσημο για την κατανόηση της έννοιας της ομορφιάς. Διατίθενται κατάλογοι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

To «Kάλλος» δεν είναι απλώς μία λέξη που σημαίνει ομορφιά. Είναι ένα ιδεώδες που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική σκέψη και αναφέρεται στο συνδυασμό της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής. Σε αυτή τη διάσταση του «Κάλλους» επικεντρώνεται η έκθεση αναδεικνύοντας τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας στον καθορισμό της έννοιας της «ομορφιάς» μέχρι και σήμερa. Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της L’Oréal, θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Κάντε τις αγορές σας ηλεκτρονικά στο https://cycladic.gr/shop με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο.

Ωράριο λειτουργίας Cycladic Shop:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη: Κλειστό

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
106 74, Αθήνα
Τ.: (+30) 210 7228321-3
cycladic.gr
Facebook.com/CycladicArtMuseum
Instagram: @Cycladic_museum
LinkedIn: The Museum of Cycladic Art

Διακοσμητικός Καθρέπτης «ΚΑΛΛΟΣ»| 70€

Μανικετόκουμπα με Δελφίνια | 250€

Κρεμαστό με Μέδουσα | 48€

 

   

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 TETAΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΤΡΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ROYAL THEATER Μια παράσταση των ΘΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ & ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Η προπώληση ξεκίνησε Η εκρηκτική