«Στη σφαίρα του μίσους» της Μαρίας Σούμπερτ

«Στη σφαίρα του μίσους»

της Μαρίας Σούμπερτ

Οι Εκδόσεις Διάπλαση

 

σας προσκαλούν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου

από τις 18:00 έως τις 20:00

 στο νέο κατάστημα των Εκδόσεων Διάπλαση

για να σας παρουσιάσουν την καινούργια συγγραφική δουλειά

της Μαρία Σούμπερτ «Στη σφαίρα του μίσους»

 και να σας συστήσουν την ηρωίδα του βιβλίου Βασιλικούλα Λάμπρου

 

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που η ιστορία του ξεκινάει στην Αθήνα του 70’ και φτάνει ως το σήμερα. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που το μίσος αποκτάει δύναμη, ως εργαλείο εκδίκησης, αλλά παράλληλα γίνεται σύμμαχος και υποστηρικτής σε μια καθημερινότητα γεμάτη απόρριψη και ματαιώσεις.

Η Βασιλικούλα Λάμπρου γεννιέται σε μια οικογένεια που δεν θέλει κορίτσια. Γιατί τα κορίτσια δεν είναι τόσο έξυπνα όσο τα αγόρια. Γιατί τα κορίτσια δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες επιθυμίες με τα αγόρια. Γιατί τα κορίτσια προορίζονται μόνο για να γίνουν σύζυγοι και μητέρες.

Όταν λοιπόν στα οκτώ της χρόνια μια τσιγγάνα τής προτείνει να της πουλήσει το μυστικό που θα την κάνει εξυπνότερη απ’ όλους, η Βασιλικούλα θα βρεθεί με μια απρόσμενη δύναμη στα χέρια της. Μια δύναμη τρομερή, που ενεργοποιείται μόνο με το μίσος.

Στην απόλυτα συνηθισμένη, ασφυκτική καθημερινότητά της, η Βασιλικούλα δεν καταφέρνει ν’ αναπνεύσει παρά μόνο τις στιγμές που χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη εναντίον όσων την υποτιμούν και την αδικούν.

Όταν όμως έχεις μάθει ν’ αφήνεις το μίσος σου να ξεχύνεται, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κρατήσεις τον έλεγχο. Και γρήγορα η Βασιλικούλα συνειδητοποιεί πως κάποιος την παρακολουθεί, πως κάποιος έχει καταγράψει όλες της τις κινήσεις. Και ο κλοιός γύρω της αρχίζει να στενεύει…

 

 

 

                                                                         ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κυριάκος Καραΐσκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ: Σόλωνος 19, 106 71 Κολωνάκι

Τηλ.: 2169003693, e-mail: [email protected]

ΕΔΡΑ: Εμμανουήλ Παππά 6, 122 42 Ελαιώνας

Τηλ.: 210-3808455, 210-3808445,  e-mail: [email protected]

website: www.diaplasibooks.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο