“Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” για ηθοποιούς και νέους συγγραφείς

Έναρξη μαθημάτων:

“Υποκριτική σε Κείμενα In Progress”

για ηθοποιούς και νέους συγγραφείς

με την Πέπη Μοσχοβάκου

Για δέκατο έκτο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2022.

Το σεμινάριο Υποκριτικής σε Κείμενα In Progress, είναι ένα μάθημα για ηθοποιούς που θέλουν να εξελίξουν την τεχνική τους και για νέους συγγραφείς που θέλουν να μάθουν να δουλεύουν τα κείμενά τους μέσα από την διεργασία του ηθοποιού. Δίνει την δυνατότητα στον ηθοποιό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα συγγραφέα αλλά και στους συγγραφείς να βρουν το έναυσμα για ένα κείμενο εμπνεόμενοι από ένα χαρακτήρα ή έναν αυτοσχεδιασμό.

 

Ηθοποιοί και συγγραφείς δουλεύουν ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές του Method Acting, τον αυτοσχεδιασμό και το ρήμα δράσης, τροφοδοτώντας δημιουργικά την τελική μορφή των κειμένων. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε έναν συγγραφέα συμμετέχοντας πιο ενεργά στο μάθημα να έχει την ευκαιρία να μάθει να προσεγγίζει ένα κείμενο ή έναν χαρακτήρα από την οπτική του ηθοποιού.

 

Σε διάρκεια μιας σεζόν η διαδικασία in progress δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μαθαίνουν και να βελτιώνονται σταδιακά μέχρι του τελικού αποτελέσματος που είναι μια παράσταση στο χώρο του  θεάτρου, μια παράσταση που θα έχει προκύψει οργανικά μέσα από την συνεργασία όλων των συμμετεχόντων και την καθοδήγηση της  ηθοποιού και σκηνοθέτιδος, Πέπης Μοσχοβάκου ιδρυτικού μέλους της ομάδας ΝΑΜΑ.

 

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνέντευξη. Το μάθημα ολοκληρώνεται με τουλάχιστον 5 παραστάσεις στο Black Box του Επί Κολωνώ.

 

Πληροφορίες για το μάθημα:

Περίοδος σεμιναρίου: 1 Δεκεμβρίου 2021 έως τέλος Ιουνίου 2022

Ημέρα & ώρα: κάθε Τετάρτη 21:15 – 23:15

Κόστος σεμιναρίου: 80 € (ανά τετράδα μαθημάτων)

Τόπος διεξαγωγής του μαθήματος: θέατρο Επί Κολωνώ

Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός,

Τηλέφωνο: 210 5138067 email: [email protected]

Στάση Μετρό Μεταξουργείο

 

INFO: Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του θεάτρου 210-5138067 ή στο www.epikolono.gr.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Πέπη Μοσχοβάκου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» και του studio ΝΑΜΑ. Έχει εργαστεί επί χρόνια ως βοηθός της Ελένης Σκότη, και έχει διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή “Αθηναϊκή Σκηνή”, στο εργαστήρι “Κοσμοναύτες”, στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Νέας Σμύρνης και από το 2008 διδάσκει υποκριτική στο Studio NAMA, στο θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παίξει στις παραστάσεις: «Ραχήλ» (Εθνικό Θέατρο), «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» και «Στα Σκοτεινά» (θέατρο Επί Κολωνώ) όλα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, «8 Παραλλαγές στο Θάνατο του Τρότσκι κ.α.» σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, «Το Άλλο μου Μισό» σε σκηνοθεσία Άντονυ Μπέρκ κ.α. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν ο μονόλογος «Η Κακομοίρα της Νάπολι» σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα, την περίοδο 2010 – 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ και σε επανάληψη το 2015 στο θέατρο Vault. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Απαλλαγή» (θέατρο Altera Pars), «Κάνε Πέρα. Θέλω να Περάσω» της Άντυς Κωστάκου (σε συνεργασία με τον Άντονυ Μπερκ, θέατρο Αλκμήνη), «Traffic Lights» (θέατρο Επί Κολωνώ – Off Off Athens Festival και θέατρο Χώρα – Bob Festival), την κωμωδία «Striptease» του Χάρη Μπόσινα (θέατρο Επί Κολωνώ, Nueva trova, Θέατρο Ήβη), «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού (θέατρο Βικτώρια, θέατρο ΔιαΔύο),  «Φλάι» της Στέλλας Ζαφειροπούλου (θέατρο Αλκμήνη) και «First Date», musical του Broadway, στον πολυχώρο Αθηναϊς. Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με πρόσφατη συμμετοχή στην ταινία Καλάβρυτα 1943, του Νικόλα Δημητρόπουλου. Για την ταινία μικρού μήκους «Το Σπίτι με τις Ελιές» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ της Ταγγέρης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Νάμα και του θεάτρου Επί Κολωνώ.

 

Πληροφορίες:

 

  • Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μόνο με εμβολιασμένους μαθητές (που έχουν πραγματοποιήσει και τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίου). Στο πρώτο μάθημα θα προσκομισθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Η σχολή θα παρακολουθεί όλες τις υγειονομικές οδηγίες που το υπουργείο υγείας ανακοινώνει σχετικά με την πανδημία και η πραγματοποίηση των μαθημάτων υποκριτικής θα προσαρμόζονται με τα νέα μέτρα – με πιθανό ενδεχόμενο αυτά να μεταφερθούν στο διαδίκτυο.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στο Επί Κολωνώ μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη
  • Αναλυτικές πληροφορίες για τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του θεάτρου www.epikolono.gr.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα