Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2021-2022 / Sianti Gallery

Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2021-2022

Εγκαίνια: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις12.00
Διάρκεια: 11 Δεκεμβρίου 2021 – 8 Ιανουαρίου 2022

Η Sianti Gallery, διοργανώνει την ετήσια καθιερωμένη έκθεσή της «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2021-2022», φέρνοντας όλους μας σε επαφή τόσο με την τέχνη όσο και με τον συνάνθρωπο. Άλλωστε, όπως υποστήριζε και ο Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαρωντύ «Η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από τον έναν άνθρωπο στον άλλο».

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα εγκαίνια της έκθεσης ανανεώνεται το ραντεβού μας με σημαντικούς Έλληνες εικαστικούς, που αποδεικνύουν ότι το μεγάλο στην τέχνη δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους φιλότεχνους να θαυμάσουν και να αποκτήσουν έργα μικρών διαστάσεων αλλά μεγάλων δημιουργών.

Από την πλευρά της, η Managing Director της Sianti Gallery, Βασιλική Σιαντή γράφει χαρακτηριστικά: «Η διάσταση ή το σχήμα τελικά δεν περιορίζει ένα μεγάλο έργο να αναδείξει την εικαστική ματιά κάθε καλλιτέχνη. Η ελευθερία των θεμάτων και οι χρωματισμοί στις δημιουργίες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της έκφρασης και ενέχουν την έννοια του μεγάλου σε ένταση και ποιότητα».

Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 30 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τα οπτικά και τα απτικά στοιχεία αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοιCacao RocksPavlos (Διονυσόπουλος), Αγγελίδης Πασχάλης, Αντωναρόπουλος ΧρήστοςΔασκαλάκης ΣτέφανοςΚατσουλίδης ΤάκηςΚούκος ΔημήτρηςΛάλας ΘανάσηςΜαλάμος ΚώσταςΜπελιβανάκη ΛίλαΠαπαθεοδώρου-Βαλυράκη ΜίναΠαπαϊωάννου ΧριστίναΠέρρος ΒασίληςΠρέκας ΠάριςΣαρελάκου ΡουμπίναΣιάγκρης ΠαναγιώτηςΣόρογκας ΣωτήρηςΣπάρταλης ΆγγελοςΣπυριούνης ΚώσταςΣταθόπουλος ΓιώργοςΤόλης ΚωνσταντίνοςΤσόκλης ΚώσταςΦασιανός ΑλέκοςΧαδούλης ΓιώργοςΧανιώτη ΔήμητραΧαντζαράς ΑπόστολοςΧάρος Μανώλης.
και οι γλύπτεςΒαρώτσος ΚώσταςΒλάσσης ΔημήτρηςΚουλεντιανός ΚώσταςΠαναγιωτίδης ΆγγελοςΡόκος ΚυριάκοςΣαραντοπούλου ΧριστίναΣτοΐδης Άρις.

XAROS 2 low

Εγκαίνια: Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις12.00
Διάρκεια: 11 Δεκεμβρίου 2021 – 8 Ιανουαρίου 2022
Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη | Μετρό Ευαγγελισμός | Περιοχή Χίλτον

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

65ο Φεστιβάλ Φιλίππων

  65ο Φεστιβάλ Φιλίππων 2/7 – 30/8/2022 6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη Φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική

30 Χρόνια Sani Festival

30 Χρόνια Sani Festival θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης 9 ΙΟΥΛΙΟΥ – 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | Λόφος Σάνης   Τέσσερις εντυπωσιακές και ανατρεπτικά

«Ο καπετάν Μιχάλης» Νίκου Καζαντζάκη

Το πλέον ευπώλητο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο καπετάν Μιχάλης» αναφέρεται στην επανάσταση του 1889 και στην προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους.