Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη- συνέντευξη

 

H Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη μας παρουσίασε πριν λίγες μέρες το πρώτο της single με τίτλο «Θαλασσάκι» από την Spider Music. Μας μιλάει γι’ αυτή την πρώτη της δισκογραφική της εμπειρία, αλλά και για την πορεία της μέχρι τώρα αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

 

Ειρήνη είναι χαρά μας που σε έχουμε μαζί μας. Πρώτη δισκογραφική σου προσπάθεια λοιπόν. Πως ήταν σαν εμπειρία;

Ήταν πολύ όμορφη η εμπειρία και της ηχογράφησης και του γυρίσματος. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά και με βοήθησαν πολύ για το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το single κυκλοφόρησε από την Spider Music. Ποιοι ήταν οι συνεργάτες που σε βοήθησαν στη ολοκλήρωση της κυκλοφορίας;

Την ηχογράφηση, την μίξη, το βίντεο αλλά και την σκηνοθεσία του τραγουδιού την επιμελήθηκε ο Δημοσθένης Κωστόπουλος και στα πλήκτρα είναι η Όλγα Μακρή.

Ας πάμε λίγο πίσω. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Από μικρή είχα αρκετά μουσικά ερεθίσματα. Έπειτα ζήτησα από τους γονείς μου να κάνω μαθήματα πιάνου. Στην εφηβεία κατάλαβα ότι μου αρέσει το τραγούδι και στα  21 μου χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω να τραγουδάω σε μικρά μεζεδοπωλεία.

 

Τι το ξεχωριστό σου προσφέρει η μουσική στην ζωή σου;

Η μουσική είναι έκφραση και διοχέτευση συναισθημάτων. Είναι ένας τρόπος απόδρασης από την «γκρίζα» καθημερινότητα, δίνοντας χρώμα στην ζωή. Λατρεύω και το τραγούδι, όπου είναι ένα επάγγελμα που αγαπώ τόσο πολύ όσο κανένα άλλο, όμως έχει αρκετές δυσκολίες, όπως όλα τα επαγγέλματα άλλωστε.

Πως αντιλαμβάνεσαι και βιώνεις τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος καλλιτέχνης στο να επικοινωνήσει σωστά και αποτελεσματικά την δουλειά του με το κοινό;

Θεωρώ ότι πρέπει να νιώθει ο καλλιτέχνης το τραγούδι. Να γίνεται ο αφηγητής και ταυτόχρονα ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που κρύβεται στο τραγούδι. Πιστεύω όταν το καταφέρει μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με το κοινό του.

Πως αισθάνεσαι επάνω στην σκηνή;

Αισθάνομαι ένας άλλος άνθρωπος. Προσπαθώ να έχω επικοινωνία με τον κόσμο και θέλω πάντα να ταξιδεύω το κοινό μέσα από τα τραγούδια μου.

Η επόμενη κυκλοφορία σου είναι στα άμεσα σχέδια σου;

Μάλιστα, θα είναι μέσα στον επόμενο μήνα μια διασκευή παραδοσιακού τραγουδιού της Κύπρου.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αντικαταστήσει την μουσική στη ζωή σου και να σου προσφέρει την ίδια ικανοποίηση;

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μου προσφέρει τόση ελευθερία, χαρά και δημιουργικότητα όσο η μουσική και κυρίως το τραγούδι.

Νέα χρονιά, νέα σχέδια, νέα όνειρα. Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις οπωσδήποτε την νέα χρονιά;

Ευελπιστώ στην επαγγελματική μου εξέλιξη στον χώρο της μουσικής. Συγκεκριμένα στην δημιουργία νέων τραγουδιών και νέων συνεργασιών με αξιέπαινους καλλιτέχνες.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ LIVE ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ   Ο Μιθριδάτης επιστρέφει ζωντανά, στη μουσική σκηνή Caja De Musica. Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα φαντασμαγορικό Live, να γίνετε