«Greek Magazaki» Γεύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Ιρλανδία

«Greek Magazaki»

Γεύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Ιρλανδία

To e-shop «Greek Magazaki» (www.greekmagazaki.co.uk), δεν βρίσκεται στην γωνία του σπιτιού σου αλλά λίγο πιο μακριά, στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Δύο φίλοι, ο Στράτος και ο Χάρης που γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν στη Βόρεια Ιρλανδία αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση με ελληνικά προϊόντα, μιας και οι βαλίτσες με τρόφιμα από την Ελλάδα άδειαζαν γρήγορα!

Τα ταξίδια τους «στο σπίτι» έγιναν όπως λένε οι ίδιοι, όχι μόνο μια ευκαιρία επανασύνδεσης, αλλά και μία ακόμη ανανέωση των αποθεμάτων. Βαλίτσες γεμάτες με ελαιόλαδο, τραχανά, χυλοπίτες και λαχταριστά γλυκά, μικρές γεύσεις σπιτιού μετατράπηκαν στο «Greek Magazaki».

Με αφορμή τον έναν χρόνο λειτουργείας του, οι ιδιοκτήτες,  ο Στράτος και ο Χάρης συστήνονται στο κοινό ευελπιστώντας να φέρουν πιο κοντά στους Έλληνες της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου τις σπιτικές γεύσεις – που όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό αντιλαμβάνεται την αξία τους- αλλά και να συστήσει νέα τρόφιμα, νέα προϊόντα στους κατοίκους της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Στράτος Ευστρατίου και ο Χάρης Παπαβλασόπουλος είναι δύο φίλοι που γνωρίστηκαν, ζουν και δουλεύουν στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας τα τελευταία 10+ χρόνια όπου βρέθηκαν για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο Στράτος έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας και πλέον εργάζεται ως Genetic Technologist στο Precision Medicine Centre του Queen’s University Belfast, ενώ ο Χάρης έχοντας κι αυτός εργαστεί σε φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας πλέον εργάζεται ως Project Manager σε φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Από την πρώτη τους στιγμή εκεί, τους τράβηξε το μέρος, οι άνθρωποι, η φύση, αλλά τους έλειπε κάτι βασικό. Το ελληνικό σπιτικό φαγητό, οι γεύσεις που να θυμίζουν Ελλάδα.

«Ξεκινήσαμε να φέρνουμε στις βαλίτσες μας από Ελλάδα μια και δυο φορές το χρόνο που την επισκεπτόμασταν για διακοπές, ελληνικά αγαπημένα προϊόντα. Από ελαιόλαδο, τραχανάδες και παξιμάδια μέχρι κάθε λογής σοκολάτες που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ και που μας θύμιζαν τα όμορφα παιδικά μας χρόνια. Ήδη κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, στις μαζώξεις για international dinner nights είδαμε ότι οι ελληνικές γεύσεις άρεσαν και σε άτομα άλλων εθνικοτήτων αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό, κάτι που μας έκανε να αναλογιστούμε πώς αν υπήρχε κάποιο μαγαζί ή κάποια ηλεκτρονική πλατφόρμα από όπου θα μπορούσε κανείς να προμηθεύεται ελληνικά προϊόντα αυτό σίγουρα θα είχε απήχηση στον κόσμο και θα σημείωνε επιτυχία».

Έτσι παρόλο που τα επαγγέλματά τους είναι αρκετά απαιτητικά πάντα είχαν την επιθυμία, να ανοίξουν ένα ελληνικό μαγαζί στο Μπέλφαστ, προωθώντας το ελληνικό στοιχείο με κάθε τρόπο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήρθε η ιδέα για την δημιουργία του «Greek Magazaki»!

Το Greek Magazaki, είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με ελληνικά προϊόντα φερμένα από μικρούς παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και κλασικά νοσταλγικά προϊόντα ελληνικών εταιρειών όπως ΙΟΝ, Παπαδοπούλου, Γιώτης κλπ. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει αυθεντικά ελληνικά προϊόντα σε Έλληνες που ζουν εκεί, αλλά και να δώσει σε άτομα άλλων εθνικοτήτων και στους Ιρλανδούς/Βρετανούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τη μαγεία και μοναδικότητα της ελληνικής γαστρονομίας. Το Greek Magazaki άνοιξε τις πόρτες του διαδικτυακού του καταστήματος στις 12 Δεκ 2020 και έκτοτε σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Οι περιοχές που εξυπηρετεί είναι όλο το νησί της Ιρλανδίας (Βορειά Ιρλανδία, Ιρλανδία) αλλά και το νησί της Μεγάλης Βρετάνιας (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία). Είναι το πρώτο και μοναδικό e-shop με ελληνικά προϊόντα που άνοιξε στη Βορειά Ιρλανδία και έχει αυτόν τον χαρακτήρα. Σκοπός του Στράτου και του Χάρη, είναι να αποτελεί το Greek Magazaki την πρώτη επιλογή των καταναλωτών· τόσο για τα εβδομαδιαία ελληνικά ψώνια του κάθε Έλληνα που διαμένει στις περιοχές που εξυπηρετεί η εταιρεία όσο και για τον εκλεπτυσμένο πελάτη που θέλει υψηλής ποιότητας Premium Quality αυθεντικά ελληνικά προϊόντα και κάτι διαφορετικό που δεν μπορεί να βρει αλλού.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι παρά τις πολύ διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του ντόπιου πληθυσμού, το Greek Magazaki έχει σταθερή και συχνή πελατεία. To γεγονός άλλωστε αλλά και η ευκολία του να μπορείς με ένα κλικ να έχεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στην πόρτα σου, εκτιμάται ιδιαίτερα από το κοινό.

Το σλόγκαν της εταιρείας; “Authentic Greek tastes to your door”!!

H γκάμα των προϊόντων εμπλουτίζεται συνεχώς. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων προμηθευτών από την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στη ποιότητα και δεν παραλείπουν σε κάθε τους ταξίδι στη χώρα, να τους συναντούν από κοντά.

Μελλοντικά σχέδια; Να γίνει ένα άνοιγμα προς είδη ψυγείου/κατάψυξης και αλκοολούχα ελληνικά ποτά. Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτελεί πρώτη προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Δηλαδή ένα one stop shop.

 

Greek Magazaki : www.greekmagazaki.co.uk

 

 

Χάρης

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων