Winona η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) online

Mε χαρά ανακοινώνουμε πως η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) Winona, συνεχίζει το ταξίδι της.

 

Από σήμερα προβάλλεται online:
*στην πλατφόρμα VoD της Videorama

https://videorama.gr/cinema_moviesonline.aspx

και
*στην streaming υπηρεσία της Viva

https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/winona/

Θυμίζουμε πως στην πλατφόρμα Video on Demand της Videorama μπορείτε να βρείτε πολλές νέες ταινίες της Weirdwave (από το Annette μέχρι το Martin Eden και από τη Νονά της Νύχτας μέχρι το Αντίο, Ηλίθιοι) -κάποιες μάλιστα σε πρώτη προβολή, ενώ ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει και επιλεγμένα κλασικά φιλμ.


Εδώ θα βρείτε το τρέιλερ του Winona:

Η Winona έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας και την επίσημη ελληνική της πρεμιέρα στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Μία ‘μικρή’ ταινία η οποία ξεχωρίζει για τις αβίαστες ερμηνείες των ηθοποιών – Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά – με κάδρο το λιτό, απέριττο τοπίο μιας ξεχασμένης παραλίας της Άνδρου, που εκπέμπει μία φυσικότητα με την επιλογή του 16mm φιλμ. Τέσσερις ηρωίδες που μας σαγηνεύουν με τα παιχνίδια τους, τους φανταστικούς μονολόγους και τα κοριτσίστικα πειράγματα τους, και οδηγούν τους θεατές στο τέλος αυτής της ‘τέλειας μέρας’.
Σύνοψη: Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία έρημη, όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν, φαντασιώνονται και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η μέρα κυλάει με ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σημεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους. Υποβλητικά μυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η Winona μας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της μυστικό, μέχρι τέλους.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη: Η ‘Winona’ είναι μια ταινία-παιχνίδι. Δεν ξέρεις πότε σου λέει αλήθεια και πότε ψέματα. Σε διασκεδάζει επειδή δε θέλει να σε στεναχωρήσει. Άλλοτε είναι τρελή κωμωδία, άλλοτε μιούζικαλ ή ταινία μυστηρίου ή μελόδραμα. Οι ηρωίδες οδηγούν προσεκτικά τους θεατές σε μία κρυφή και αποκαλυπτική στιγμή. Πριν μοιραστούν το μυστικό τους θέλουν να τις έχουμε αγαπήσει, να τις έχουμε καταλάβει και να μην είμαστε αυστηροί. Έτσι κι αλλιώς ό, τι και αν έχει συμβεί, δεν παύει αυτή η παραλία να είναι πανέμορφη και αυτή η μέρα να είναι η πιο όμορφη μέρα.

Βιογραφικό Σημείωμα: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει, παράγει και έχει παίξει σε δικές του ταινίες και σε πολλές ταινίες των συναδέλφων του. Είναι επίσης ευρέως γνωστός για τη μουσική του, έχοντας κυκλοφορήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ, και έχοντας γράψει μουσικά έργα για πολλές ταινίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ Ανθή Ευστρατίαδου
Σοφία Κόκκαλη
Ηρώ-Ελένη Μπέζου
Δάφνη Πατάκια
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Σίμος Σαρκετζής GSC
ΜΟΝΤΑΖ Νίκος Πάστρας
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy
ΗΧΟΛΗΨΙΑ Νίκος Έξαρχος
SOUND DESIGN Κτίρια Τη Νύχτα
ΜΙΞΑΖ Γιώτης Παρασκευαϊδης
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ Μυρτώ Τζίμα
ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ιωάννα Λυγίζου
MAKEΝΙΣΤΑΣ Κωνσταντίνος Χαρατζόγλου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κώστας Μπαλιώτης, Λαμπρίδης
POST-PRODUCTION STUDIO ANMAR
FILM DEVELOPMENT 16mm Τάσος Θεοδωρόπουλος
COLOR GRADING Νίκος Κορωνίδης
ON-LINE EDITING / CONFORM Τάκης Καρδάσης
VFX KINEMATIC
VFX SUPERVISOR Γιάννης Αγελαδόπουλος
COMPOSITING Χρήστος Ζούμης

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Ελένη Μπερντέ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΡΤ, Steficon, AN-MAR Film Lab
CO-PRODUCERS Μιχάλης Σαραντινός, Μαρία Κοντογιάννη, Ειρήνη Θεοδωροπούλου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ    WINONA
ΕΙΔΟΣ Δράμα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 88‘
ΕΤΟΣ 2019
CONTACT Weirdwave

INFO

Στους κινηματογράφους


https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο