«Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης»

 

Kύκλος εργαστηρίων

«Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης»

στο πλαίσιο του προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

«Όλοι Παρέα στο Μουσείο»

 για παιδιά από διαφορετικές εθνικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα

 

 

Mε τον  κύκλο εργαστηρίων «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα Synthesis 748, συνεχίζεται το διαπολιτισμικό πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Όλοι Παρέα στο Μουσείο», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 και προσφέρει διαπολιτισμικά εργαστήρια σε παιδιά από διαφορετικές εθνικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα.

 

Στο εργαστήριο «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης»  συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Polyphonica, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να γνωρίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες. Κατά την διάρκεια έξι εβδομάδων, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και «ταξίδεψαν» σε μακρινούς πολιτισμούς στην Αμερική, Ασία, Ωκεανία, Αφρική αλλά και στην Ευρώπη. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια χορού, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών, είχαν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν και να συνδιαλλαγούν με τα πολιτισμικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά κάθε πολιτισμού.

 

 

Ο κύκλος «Ταξίδι στις 5 Ηπείρους – φυλές στην άκρη της γης» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

 

Το πρόγραμμα «Όλοι Παρέα στο Μουσείο» υλοποιείται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

 

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4
106 74, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 7228321-3
W: www.cycladic.gr
Facebook: CycladicArtMuseum

Instagram: Cycladic_museum

LinkedIn: The Museum of Cycladic Art

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Μετά Δόξης» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη

Το νέο album «Μετά Δόξης», που αποτελεί τον τρίτο κύκλο της ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, είναι διαθέσιμο τώρα από την Heaven