Η Βάλια Τσιργιώτη τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη/ «Νύχτα Μαγικιά»

Η FM Records
παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία

«Νύχτα Μαγικιά»

Η Βάλια Τσιργιώτη
τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη

Ακούτε όλο το δίσκο εδώ:

Η FM Records αποχαιρέτησε τη χρονιά που μας πέρασε τον Μίκη Θεοδωράκη και δηλώνει πολύ περήφανη που έχει στο ρεπορτόριό της κάποιες σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του.
Από τον Ζορμπά έως το Serpico και από τη Μίλβα έως τη Φαίδρα.
Και πάντα τιμώντας το έργο του, η FM προτρέπει νεότερους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, η FM Records παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία «Νύχτα Μαγικιά» με τη Βάλια Τσιργιώτη.
Σε μουσική του μοναδικού Μίκη Θεοδωράκη και σε ποίηση των Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Γιάννη Θεοδωράκη, Μιχάλη Κακογιάννη.
Αυτός είναι ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί μετά το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη από την FM Records.

Μια επιλογή οχτώ τραγουδιών που περιγράφει την ανάγκη της έκφρασης μέσω της ομορφιάς της μουσικής χωρίς φραγμούς και την κατανόηση στο σήμερα. Τραγούδια που ταξιδεύουν στον χρόνο αναλλοίωτα μεταφέροντας μηνύματα ελπίδας, ανθρωπιάς, σεβασμού και αλληλεγγύης σε όλες τις ηλικίες.

Νύχτα μαγικιά

1.Την πόρτα ανοίγω το βράδυ
2.Μενεξεδένια τα βουνά
3 Όμορφη πόλη
4.Νύχτα Μαγικιά
5.Βραδιάζει
6. Άπονες εξουσίες
7. Γωνιά γωνιά
8. Στο περιγιάλι

Η Βάλια Τσιργιώτη ξεκίνησε αυτό το μουσικό ταξίδι επηρεασμένη από διαφορετικές πηγές: παραδοσιακή μουσική, Βυζαντινή, λαϊκά ακούσματα, Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η μουσική υπήρχε στη ζωή της πάντα σαν μια εσωτερική ανάγκη.
Όπως αναφέρει και η ίδια: «Η μουσική είναι μια θάλασσα που πρέπει να την ταξιδέψουμε. Μέσα από τη διαφορετικότητα βρίσκουμε τόσα κοινά συναισθήματα.»
Σε αυτό το ταξίδι της, ήρθε σε επαφή με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η αγάπη, ο σεβασμός και η αφοσίωση της στη μουσική του σφραγίστηκε με τη νέα δισκογραφική της δουλειά «Νύχτα Μαγικιά» που κυκλοφορεί από την FM Records.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο