ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς

 Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ kaktos.gr 

Ήταν υπέροχος ο κόσμος, περιστέρι μου
Τόσο πράσινος και γαλάζιος, περιστέρι μου.

Ο κόσμος που είδα
Αυτός που ονειρεύομαι
Η ελεύθερη πλάση
που στο περιθώριο των άγραφων νόμων ορέγομαι.

Είναι ένας λόγος για επανάσταση, αγάπη μου
Ο μόνος λόγος για επανάσταση, αγάπη μου.

Η μόνη ρητορική
Η Λευκή Ρητορική.

https://youtu.be/xlEXIer52nY

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ απαγγέλει αποσπάσματα από τα βραβευμένα ποιήματα “Σε περιμένω ακόμα στο Φεγγάρι” και “Σε περιμένω ακόμα ανάμεσα στους δρόμους” τα οποία και βρίσκονται στο νέο βιβλίο του συγγραφέα ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΑΛΑΝΗ με τίτλο “Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς – Μια ρητορική συνείδησης, αγάπης και εσώτερης ανάφλεξης”.

 

Τα έσοδα του συγγραφέα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου

στον φιλανθρωπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Σταμάτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές και Career Management στο Πανεπιστήμιο του CENTRAL LANCASHIRE και κατέχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του LANCANSTER. Από το 2011 ζει, εργάζεται και ονειρεύεται στην Ελλάδα. Ασχολείται ενεργά με τις τέχνες, καθώς από παιδική ηλικία γράφει στίχους, πεζά και ποιήματα, άρθρα και δοκίμια, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική. Ενίοτε κυκλοφορεί αποσπάσματα από τις μουσικές δημιουργίες του στο διαδίκτυο και έχει δικό του κανάλι στα YouTube και EthnoCloud. Το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής στο ΕΚΠΑ.

 

Το 2012 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του με τίτλο Ατλαντίδα και το 2016 η δεύτερη με τίτλο Το αύριο θα είναι αργά. Τον Μάρτιο του 2019 έγινε μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και η τρίτη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο Ατέρμονη Σχάση. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα, όπως Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη (2019), Αποτυπώματα ενός σύγχρονου ζωγράφου (2019) και Συνομιλώντας με τον Arthur Rimbaud (2020), και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία για το λογοτεχνικό του έργο. Το 2021, η μουσική του σύνθεση «Στην αιωνιότητα» (μια μίνι ροκ όπερα) απέσπασε το πρώτο βραβείο στιχουργικής και μουσικής σύνθεσης στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Άγγελος Σικελιανός». Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Οι Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς είναι το τέταρτο βιβλίο του, το πρώτο ωστόσο στην κατηγορία διηγήματος και δοκιμίου. Είναι παντρεμένος από το 2015 και έχει δύο κόρες.

 

Το ποίημα «ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΙ» είναι ευγενική πνευματική χορηγία της φίλης ποιήτριας Μαριαλένας Δισακιά.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο