«Xρωματικά – Chromatic» Η νέα δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Κασούρα

«Xρωματικά – Chromatic»

Η νέα δισκογραφική δουλειά του
Βασίλη Κασούρα

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη στο ούτι και το λαούτοΒασίλη Κασούρα. Περιλαμβάνει οκτώ πρωτότυπες συνθέσεις, σε στίχους δικούς του και της Εύης Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου.
Ο τίτλος «Χρωματικά», που αποτελεί δάνειο από την εκκλησιαστική θρησκευτική μουσική, αποτυπώνει και συμπυκνώνει τη μουσικότητα και την ιδιαίτερη ευαισθησία, που ξεδιπλώνεται στα οκτώ τραγούδια του δίσκου. «Χρωματικοί» ονομάζονται οι ήχοι που περιέχουν το διάστημα του τριημιτονίου, προσδίδοντας μια εύθραυστη και λεπτή γοητεία στη μελωδία. Με τον ίδιο τρόπο, ο Βασίλης Κασούρας αποδίδει στις νέες του συνθέσεις λεπτές αποχρώσεις αισθημάτων, καθώς κινείται δεξιοτεχνικά σε ποικίλους αγαπημένους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής.
Στην ενορχήστρωση και την επιμελημένη παραγωγή των «Χρωματικών» του Βασίλη Κασούρα χαιρόμαστε μια πλειάδα επιφανών μουσικών να υφαίνει αριστοτεχνικά, νότα τη νότα και δοξαριά τη δοξαριά, αυτοτελή και πλήρη χρωματικά σκηνικά.

Τα «Χρωματικά» του Βασίλη Κασούρα είναι μια παραγωγή της Κοινωφελούς Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «ΜUSIC STEPS», με τη σύμπραξη μιας εκλεκτής ομάδας φίλων συνεργατών, στην οποία περιλαμβάνονται εξαίρετοι ηχολήπτες, φωτογράφοι και γραφίστες.

«Xρωματικά – Chromatic»

https://www.youtube.com/watch?v=DWw77UlydLc&t=1s
Συντελεστές

Ερμηνεύει ο Βασίλης Κασούρας
Δεύτερη φωνή: Καλλιόπη Μπονέρη (8)

Παίζουν οι μουσικοί:
Βασίλης Κασούρας: ούτι, λαούτο πολίτικο, ταμπουρά, λαούτο στεριανό
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί, μαντολίνο
Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι, πιάνο
Derya Turkan: λύρα πολίτικη
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν (3)
Χρήστος Συκιώτης: τσέλο (2)
Γιώργος Σιαπέρας: ακορντεόν (1)
Γιάννης Κολοβός: κόντρα μπάσο (4)
Πάρης Βασιλειάδης: ηλεκτρικό μπάσο (8)
Νίκος Πιτλόγλου: midi κόντρα μπάσο
Νίκος Μαγνήσαλης, Αμίν Αλαγκαμπού (4), Νίκος Φουντουκίδης (6), Θανάσης Σοάνης (7): κρουστά

Ηχογραφήσεις
Πάρης Βασιλειάδης
Γιάννης Γκιούρας – Studio New Sound
Χαράλαμπος Χαλκίδης – Lyrikon Studio
Νίκος Πιτλόγλου – ArionMusic Studio
Επεξεργασία ήχου: Νίκος Πιτλόγλου – ArionMusic Studio 2021
Ενορχήστρωση: Βασίλης Κασούρας

Φωτογραφίες: Βασίλης Κολοβός
Γραφιστική επιμέλεια: Adaxion – Αντώνης Μιμερίνης

#Kasouras #Vasilis #Κασούρας
Βασίλης Κασούρας: Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Βασίλης Κασούρας είναι Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής. Από το 1985 εστιάζει τη μελέτη του στη γραπτή και προφορική μουσική παράδοση της Βορειοανατολικής Μεσογείου, με κυρίαρχα όργανα αναφοράς το Ούτι, το Πολίτικο Λαούτο και τον Ταμπουρά, αποκομίζοντας γνώσεις από σημαντικούς δάσκαλους σε όλο τον κόσμο.

Εμφανίζεται ως σολίστ αλλά και ως ερμηνευτής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), όπου και συνεργάζεται με επιφανείς και καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές.

Για τον Βασίλη Κασούρα το ταξίδι στη μουσική συνεχίζεται με κάθε τρόπο, καθώς διδάσκει επίσης σε ανώτερα και ανώτατα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συγγράφει μουσικά βιβλία, συνθέτει μουσική, διευθύνει παραδοσιακές ορχήστρες και χορωδίες, επιμελείται και ενορχηστρώνει δισκογραφικές μουσικές παραγωγές.

αναλυτικό βιογραφικό
http://kasourasmusic.blogspot.com/

#Κασούρας #Βασίλης #Kasouras #Vasilis #musickas

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

2002 GR Live | album

Οι 2002 GR, το αγαπημένο συγκρότημα με τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες, κυκλοφορούν το πρώτο τους live album που περιέχει 17 μεγάλες επιτυχίες όπως «Είπες Πως»,

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ LIVE / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 22 ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ   H Μαρία Παπαγεωργίου υποδέχεται το νέο καλοκαίρι με όλους τους συνεργάτες της

Caroline Guiela Nguyen

  Caroline Guiela Nguyen FRATERNITÉ, Conte fantastique / ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ, μια φανταστική ιστορία   Πειραιώς 260 – Χώρος Δ 6-7 Ιουλίου Ώρα: 20.00   Ένα τρυφερό

Γιώργος Νταλάρας: «Τίμιε φίλε μου»

Γιώργος Νταλάρας: «Τίμιε φίλε μου» Από το album του Γιάννη Βασιλώττου “Αποδομημένος Shakespeare”   Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το τραγούδι «Τίμιε φίλε μου», προάγγελο του