Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού (Τμήμα ενηλίκων)

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού (Τμήμα ενηλίκων)
Έναρξη 13 Απριλίου 2022

Κύκλος 1ος  – 10 Συναντήσεις

Έναρξη: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022
Ώρες: 6.30 – 9.30 μ.μ.
Πολυχώρος Ραδάμανθυς (Ξέπαπα 7, Χανιά)
Συντονίζουν: Χριστίνα Βεριβάκη & Χρήστος Τσαντής

Το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από ηλικία. Σκοπός μας δεν είναι να προετοιμάσουμε ηθοποιούς, αλλά να ενισχύσουμε τις εσωτερικές μας διεργασίες προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.

Το Εργαστήρι μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να αλληλοεπιδράσουμε, να συγκινηθούμε, να ανακαλύψουμε ξανά την παιγνιώδη μορφή των πραγμάτων, να γελάσουμε, να συστηθούμε ξανά, να επικοινωνήσουμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να ενεργοποιήσουμε και να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας.

Στο επίκεντρο της δράσης είναι η ίδια η ομάδα. Συμμετέχουν όλοι και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται χωρίς θεατές. Γινόμαστε εμείς στην πράξη σκηνοθέτες, ηθοποιοί και θεατές των βιωματικών δρώμενων του Εργαστηρίου. Ανακαλύπτουμε δυνατότητες και ταλέντα που μπορεί και να μην ξέραμε καν ότι υπήρχαν μέσα μας. Δεν χρειαζόμαστε ειδικά φώτα και σκηνικά, κοστούμια και ηχητικά εφέ. Τα υλικά μας είναι αυτοσχέδια. Δεν απαιτείται να έχουμε ειδικές θεατρικές και καλλιτεχνικές γνώσεις ή εμπειρίες. Το Εργαστήρι είναι για όλους ανοιχτό, ανεξάρτητα από ηλικία.

Έχει επιβεβαιωθεί πλέον και ιστορικά ότι η θεατρική πράξη προέρχεται από το παιχνίδι, την παντομίμα, τις γιορτές και τις λαϊκές παραδόσεις κάθε κοινωνίας. Δράσεις με τις οποίες στις αρχαίες κοινωνίες ακυρώνανε τη δύσκολη καθημερινότητα. Το θέατρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μπορεί να γίνει παιχνίδι, διασκέδαση και ψυχοθεραπεία, και η συμμετοχή σε μια τέτοια Πειραματική Σκηνή, σε ένα τέτοιο Βιωματικό Εργαστήρι, μόνο οφέλη μπορεί να έχει κάθε μία και για κάθε έναν που θα συμμετάσχει.

«… Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή κι όλοι οι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες, ηθοποιοί: βγαίνουνε με το θάνατο, μπαίνουν με τη ζωή και κάθε άνθρωπος στο βίο του παίζει ρόλους πολλούς, σ’ εφτά διαφορετικές φάσεις, εφτά πράξεις…», Σαίξπηρ, «Όπως σας αρέσει ή όπως αγαπάτε», μετάφραση: Βασίλης Ρώτας

Για δηλώσει συμμετοχής, στείλτε μήνυμα στο [email protected] ή στο τηλέφωνο: 6983091058

Η Χριστίνα Βεριβάκη γεννήθηκε στα Χανιά στις 2 Ιουλίου του 1987. Ασχολείται με την τέχνη της υποκριτικής, αφού είναι η μεγάλη της αγάπη από τα παιδικά της χρόνια. Παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια και επιμορφώσεις Δραματοθεραπείας, Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας.

Είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας και Υποκριτικής Τέχνης του Θεάτρου Κυδωνία, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μιχάλη Βιρβιδάκη, έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη «Σκηνοθεσία στο Θέατρο», κατέχει το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στη Δραματοθεραπεία από το Ωδείο Όπερα Αθηνών, και έχει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Χανίων ( Δ.Ι.Ε.Κ ) στην Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και Κινηματογράφου. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η). Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια Υποκριτικής Physical Lab με διδάσκοντα τον ηθοποιό Γιώργο Καραμαλέγκο, σεμινάριο για την Μέθοδο των Viewpoints με διδάσκουσα την ηθοποιό Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και πλήθος σεμιναρίων με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και μουσικό, Κώστα Γάκη, στις θεματικές ενότητες: «Πλατφόρμες αβίαστης θεατρικής δημιουργίας», «Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμός», και «10 υλικά υπόκρισης από το αρχαίο δράμα μέχρι το σύγχρονο θέατρο». Έχει παίξει ως ηθοποιός σε πολλά θεατρικά έργα, έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά πολλές πολιτιστικές δράσεις στην πόλη των Χανίων και έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής τέσσερεις (4) θεατρικές παραστάσεις, «Την Ωραία Θυμωμένη», «Τα Όντα», «Η Επανάληψη» καθώς και την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της Αναζήτησης», η οποία στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Έχει συμμετάσχει επίσης σε δύο κινηματογραφικές ταινίες. Η Χριστίνα Βεριβάκη είχε συμμετοχή στην ηχογράφηση για το θεατρικό έργο, «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλλο στο τηλέφωνο», του Αντόνιο Ταμπούκι, που παρουσιάστηκε από το θέατρο Κυδωνία το 2012, καθώς και σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων. Επίσης, έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ η πρώτη και ακόμα ανέκδοτη ποιητική της συλλογή, με τίτλο «Μπλε», παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ Χανίων. Από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς κυκλοφορούν η θεατροποιημένη ποιητική συλλογή «Τα Όντα», καθώς και το θεατροποιημένο ποιητικό δράμα «Η Επανάληψη».

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία», «Κινηματογραφοθεραπεία», καθώς και σεμινάρια εισαγωγής στο Ψυχόδραμα. Είναι συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας στα Χανιά από το 2016. Συντόνισε πρόσφατα: Ομάδα δημιουργικής γραφής και αυτογνωσίας στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», ομάδες μαθητών από σχολεία των Χανίων και του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS. Έχει συντονίσει αντίστοιχα τμήματα στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ. Εισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης. Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 9 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά 81 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

 


Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων