Η Ute Lemper τραγουδά  Αstor Piazzolla στην Τεχνόπολη

Η Ute Lemper τραγουδά
Αstor Piazzolla

7 Ιουλίου
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

To 2021 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του ανεπανάληπτου Astor Piazzolla.

Η κορυφαία και αισθαντική UΤΕ LEMPER, παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που τιμά την σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου Αργεντινού μουσικού, του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με την ερωτικότερη μουσική, το «αιώνιο πάθος» το αργεντίνικο tango. Η συναυλία συμπίπτει και με την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατό του (στις 4 Iουλίου 1992).

 

Μια αναδρομή, ένα μουσικό οδοιπορικό από το Μπουένος Άιρες στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη, με τα υπέροχα κομμάτια του Piazzolla, όπως τα Libertango, Los Pajaros Perdidos η Oblivion, σμίγοντάς τα με τον μουσικό κόσμο των δημιουργών της ίδιας εποχής, που γοητεύτηκαν από τον ερωτισμό του τανγκό, όπως ο Brecht, ο Pablo Neruda, ο Jacques Brel, ο Serge Gainsbourg.
Η Ute Lemper φτιάχνει μια σαγηνευτική παράσταση με τα ερωτικότερα τραγούδια του κόσμου. Τραγούδια του πάθους, της ζωής, νοσταλγικά, αθάνατα, πλημμυρισμένα από αυθεντικό συναίσθημα. Τραγούδια για όσους μπορούν ακόμα να ονειρεύονται.

 

Η εκρηκτική performer, που έχει επανειλημμένα σαγηνεύσει το ελληνικό κοινό με τις παραστάσεις της, αποδίδει τα τραγούδια του Piazzolla με αληθινό πάθος και ερωτισμό. Μέσα από την πολύχρονη καριέρα της στις σκηνές όλου του κόσμου, από το West End του Λονδίνου και το Broadway, αλλά και στον κινηματογράφο, έχει αποδείξει ότι αυτό που κάνει το κάνει με απολυτή επιτυχία.

Η επιβλητική της σκηνική παρουσία, η απίστευτη υποκριτική της δεξιοτεχνία και η εκπληκτική της φωνή, μαζί με το φλογερό ταπεραμέντο της, εγγυώνται μια σπουδαία, συγκινητική και απόλυτα καθηλωτική παράσταση.

Λίγα λόγια για την Ute Lemper:

Τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μουσικός, η «μούσα των μεγάλων δημιουργών», η «μεγαλύτερη show women», πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια (βραβεία Laurence Olivier, Molière, Πρόσωπο της Χρονιάς στο Billboard), αξέχαστη ως Λόλα στον Γαλάζιο Άγγελο, εξίσου εντυπωσιακή στα musicals Cats, Chicago και Cabaret. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους όπως ο Maurice Béjart και η Pina Bausch. Στη μουσική της καριέρα, έχει παρουσιάσει από κλασικά μέχρι avant garde έργα, καθώς και δικές της δημιουργίες. Μεγάλη είναι η λίστα συνεργασιών της με διάσημες ορχήστρες του κόσμου και θρυλικά ονόματα, όπως οι Elvis Costello, Tom Waits,Philip Glass και Nick Cave.

Μια ολοκληρωμένη performer, μια γυναίκα που εκφράζει το πνεύμα των καιρών μας, τολμηρή, ασυμβίβαστη, απρόβλεπτη και διαρκώς ανήσυχη. Πατώντας πάνω στην παράδοση του γερμανικού καμπαρέ και του μιούζικαλ, η Ute Lemper δημιουργεί, με συνέπεια και σταθερότητα, μια δική της μοναδική καλλιτεχνική ταυτότητα.

 Info:
Ute Lemper sings Astor Piazzolla Πέμπτη 7 
Πέμπτη 14 Απριλίου
Eισιτήρια: 30-45 ευρώ
Προπώληση:Viva.gr

Ωρα έναρξης: 21:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο