ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΟΡΑ

 

ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΟΡΑ

Μην χάσετε τις ξεχωριστές ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών που προβάλλονται τον Μάρτιο στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ!
Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος θα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

*Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Μαρτίου), στην απογευματινή προβολή, παίζεται το Νόημα του Αυγούστου (26′) του Μάνου Παπαδάκη. Βραβεία: Α’ Ανδρικού Ρόλου (43ο Φεστιβάλ Δράμας, 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας), Ήχου (43ο Φεστιβάλ Δράμας).


*Από την Πέμπτη 10/3 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει Η κλήση (10′) του Μάριου Ψαρά. Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας. Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης. Eπιλογή στα “Short Film Market Picks” του Clermont-Ferrand 2021.
*Στις 17/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί, θα προβάλλεται το animation Στο γύψο (16’) των Άκη Μελάχρη και Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου. Η ταινία μετρά 7 βραβεία (από ελληνικής πλευράς στο Athens Animfest και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) και πολυάριθμες συμμετοχές σε περισσότερα από 25 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.
* Τέλος, από τις 24/3 θα προβάλλεται η ταινία Το βανκούβερ (23′)της Άρτεμης Αναστασιάδου, που πριν λίγο καιρό διαγωνίστηκε στο τμήμα Generation Κplus της 72ης Berlinale, όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία. Άλλα βραβεία: 2nd Creative Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (2019), Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας (2021).

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)
Ο Αντρέας πρέπει να προσέχει το σπίτι και τον σκύλο του αφεντικού. Το σκυλί είναι άγριο και το σπίτι πολυτελές. Οι συνάδελφοι από το εργοστάσιο ζηλεύουν. Το σκυλί λέγεται Λέμπεν και έχει τα δικά του σχέδια.
Hθοποιοί: Παύλος Ιορδανόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης, Φώτης Λαζάρου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Γιάννης Μάνθος, Αργύρης Γκαγκάνης, Μαίρη Μηνά| Σενάριο: Μάνος Παπαδάκης

Η ΚΛΗΣΗ (ΜΑΡΙΟΣ ΨΑΡΑΣ)
Μια τρανς δέχεται ένα τηλεφώνημα, για να παραστεί στην κηδεία της μητέρας της. Υπό έναν όρο.
Η Κλήση αποτελεί την πρώτη κυπριακή ταινία που εστιάζει σε τρανς χαρακτήρα. O Μάριος Ψαρράς είναι διδάκτωρ της θεωρίας του κινηματογράφου με εκτενείς δημοσιεύσεις για το σύγχρονο ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο queer σινεμά.
Ηθοποιοί: Νεκτάριος Θεοδώρου | Σενάριο: Μάριος Ψαράς, Αυγή Λίλλη

ΣΤΟ ΓΥΨΟ (ΑΚΗΣ ΜΕΛΑΧΡΗΣ -AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ)
Η περιπέτεια ενός δεσμοφύλακα από την επαρχία που θα καταλήξει ολόκληρος σε γύψο – και θα χάσει τη δουλειά του – όταν δεν καταφέρνει να σταματήσει την απόδραση των κρατουμένων. Με νέα ιδιότητα και πολλαπλά κατάγματα, θα συναντηθεί ξανά με τους κλέφτες…
Φωνές: Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Μύρτου, Σαλίνα Γαβαλά, Τιμόθεος Θάνος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Χρήστος Γιακουμόπουλος κ.α. | Σενάριο: Γιώργος Κομιώτης και Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ)
Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. “Το βανκούβερ”, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης.
Η ταινία εξετάζει ζητήματα όπως η αδελφική αγάπη, η απώλεια, η μετανάστευση, η ανεργία και η ρύπανση του περιβάλλοντος στην περιφέρεια της Ελλάδας, μέσα απ’ τα μάτια ενός εντεκάχρονου κοριτσιού.
Ηθοποιοί: Μαργιάννα Καρβουνιάρη, Βασίλης Κουτσογιάννης | Σενάριο: Άρτεμις Αναστασιάδου

Τον Απρίλιο θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δουλειές των δύο τελευταίων ετών.
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Η Weirdwave ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση των ταινιών τους.

INFO

Στους κινηματογράφους


https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι