ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ   «ΜΝΗΜΕΣ»

EΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

«ΜΝΗΜΕΣ»

 

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Η θερμή υποδοχή που γνώρισε η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Αναγνωστόπουλου «ΜΝΗΜΕΣ» είχε ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση της παραμονής της στην αίθουσα τέχνης COLLECT για δύο επιπλέον εβδομάδες, συγκεκριμένα έως τις 12 Μαρτίου. Έτσι, δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον εικαστικό χώρο, συλλέκτες και κοινό που αγαπά την τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να δουν (αλλά και να ξαναδούν) τα επιλεγμένα έργα του καταξιωμένου καλλιτέχνη, που μεταφέρουν εικόνες, αναμνήσεις και συναισθήματα των παιδικών του χρόνων.

 

 

Από τα πολύχρωμα εσωτερικά των σπιτιών, τα έντονα διακοσμημένα, που μας ταξιδεύουν στην παιδική ηλικία του Νίκου Αναγνωστόπουλου, τοποθετημένα  στην είσοδο του επιμελώς διατηρημένου νεοκλασικού  σπιτιού,  χώρου τέχνης της COLLECT, ο καλλιτέχνης μας οδηγεί σε μια ζωγραφική απεικόνιση επιλεγμένων ειδικά για την έκθεση  εγκαταλελειμμένων κτιρίων της περιοχής του Βοτανικού – Κεραμικού.

Μια φρίζα  εικαστικής αποτύπωσης της δύναμης της φύσης που ανθίζει μέσα στα ερειπωμένο κτίρια χωρίς οροφή, μια επισήμανση μέσω του βλέμματος του Νίκου Αναγνωστόπουλου, του πόση ζωή κρύβεται μέσα στα στοιχεία της εγκατάλειψης και πόσα ζωντανά μηνύματα επιλέγουν να γράφουν οι Άνθρωποι πάνω στις προσόψεις τους.

Μνήμες, συναισθήματα, ονόματα, ταξίδια, προορισμοί δίπλα σε σφραγισμένα παράθυρα και πόρτες

Ανάγκη για προσοχή; Για Φροντίδα; Σκέψεις για το αύριο, συνύπαρξη, διάλογος και τελικά έντονα χρώματα, ωραίες ζωγραφικές επιφάνειες, έργα, ζωή…; Πρόκληση για δράση και δημιουργία!

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος στην έκθεση του στην Collect, παρουσιάζει με έντονα χρώματα και με το δικό του εικαστικό τρόπο ( έργα δουλεμένα πάνω σε ξύλινες επιφάνειες) όλα τα ερεθίσματα που τον εμπνέουν (κούκλες, παιχνίδια, παιδικές μνήμες από τη ζεστασιά του σπιτιού, θαλασσινά τοπία με έντονη την ανθρώπινη παρουσία…). Αφηγείται εικαστικά μια ζωή ανάμεσα στην αλήθεια και στο όνειρο της ανάμνησης, τονίζοντας την ανάγκη όλων μας για δημιουργία, δράση, ηρεμία και όνειρα.

 

 

COLLECT

ΧΑΡΗΤΟΣ 29, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Τ. 2163002222

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο