ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΟΚΙΜΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΦΟΥΑΓΙΕ

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την κολεκτίβα καλλιτεχνών Medea Electronique 

  στο Φουαγιέ του ΔΘΠ

Trial

Κυριακή 3/4/22, ώρα 13:00

Medea Electronique & Γιάννης Νικολαϊδης, Αγγελική-Κρηναία Μπεβεράτου Νίκος Παπαδημητρίου, Michael Tebinka

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  προσκάλεσε την κολεκτίβα καλλιτεχνών Medea Electronique η οποία παρουσιάζει στο Φουαγιέ του θεάτρου την περφόρμανς Δοκιμές.

 Σημείο εκκίνησης της video art performance Trial,  αποτελεί το περίφημο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, ‘το ξύπνημα του σκλάβου’. Λέγεται, πως ο καλλιτέχνης έστελνε έναν μαθητή του για να αναζητήσει τα αγάλματά  του μέσα στις πέτρες. Ο μαθητής έπρεπε ανάμεσα σε σκόρπια κομμάτια μαρμάρου να εντοπίσει τα εν δυνάμει έργα, όπου εγκλωβισμένα μέσα στη κυρίαρχη ύλη ανέμεναν την απελευθέρωση τους από τον καλλιτέχνη.

Είναι μια εργασία αφαίρεσης και αναζήτησης της τελειότητας, που αναμφισβήτητα υπάρχει.Με βάση τη σύμπραξη και την a priori ανοιχτότητα, η ομάδα επιχειρεί να αναπτύξει το λεξιλόγιό της στις παραστατικές τέχνες και να δοκιμάσει καινούργιες συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες. Οι Δοκιμές διανύουν μια αντίστροφη πορεία από αυτήν του παραδοτέου έργου σε συγκεκριμένο χρόνο και κάνουν λόγο για την ανάγκη του έργου, δηλαδή μιας διαδικασίας μακρόχρονης, άλλοτε ελλειπτικής, άλλοτε όχι, που εκκινεί από την ανάγκη για στοχασμό ακριβώς πάνω στον τρόπο που δημιουργούμε την τέχνη.

 

Εισιτήρια και πληροφορίες:

https://www.ticketservices.gr/event/dokimes-medea-electronique/

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τηλ: 2104143310

***

Στα πλαίσια των <Δοκιμών> παρουσιάστηκε στις 13/3/2022 και η παράσταση ‘Κασσάνδρα’.

Medea Electronique & Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Νέφελη Μαϊστράλη, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Βασίλης Κουντούρης

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές   Πρεμιέρα 17 Μαΐου 2024 Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις των «Βακχών», συνεχίζει

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.more.com/theater/mauri-sampouka-1/   Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και 2 sold out περιοδείες,