«Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε

 

«Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα»

του Ρομπέρτο Ατάιντε

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Παράταση παραστάσεων

έως τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Κάτω Χώρος

Θέατρο του Νέου Κόσμου

 

Το έργο σταθμός του Ρ. Ατάιντε, σε μια σύγχρονη διασκευή για τρεις άνδρες και ζωντανή μουσική επί σκηνής, παρουσιάζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου και παίρνει παράταση έως τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου.

Η παράσταση προσπαθεί να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασσικό κείμενο, της “Δεσποινίδος Μαργαρίτας”.

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλία. Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1973 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα, οι παραστάσεις απαγορεύτηκαν από τις Αρχές, το κείμενο πέρασε από λογοκρισία και ξαναπαίχτηκε, αφού επιβλήθηκαν περικοπές.

Μέσω της σχέσης της δασκάλας κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στον ρόλο των… μαθητών), η παράσταση αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.

Τον κεντρικό ρόλο της περίφημης ηρωίδας του Ατάιντε , αναλαμβάνει στην νέα εκδοχή της παράστασης, ο Πάνος Παπαδόπουλος, συνεχίζοντας έτσι με τον Γιώργο Παπαγεωργίου τη δημιουργική τους συνεργασία που ξεκίνησε στο παρελθόν με τον “Επιθεωρητή” του Ν. Γκόγκολ, παράσταση σταθμό της Goo Theater Company.

Την ζωντανή μουσική ερμηνεύουν τα αδέρφια Λατουσάκη. Ο Γιάννης και ο Μιχάλης.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

Διασκευή: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαγεωργίου

Φωτογραφίες, Video: Χρήστος Συμεωνίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Παπαγεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης

 

Παίζουν: Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Μιχάλης Λατουσάκης

 

Τέλος Παραστάσεων:

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

 

Μέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων:

15€ γενική είσοδος, 12€ μειωμένο

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται

https://www.viva.gr/tickets/theater/mpainei-i-despoinis-margarita/

 

 

[email protected]

www.nkt.gr

www.facebook.com/theatroneoukosmou

 

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και οι κανονισμοί λειτουργίας του συμμορφώνονται με την τρέχουσα νομοθεσία.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Ο ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας Πρωταγωνιστεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση

ΜΑΪΣΑΜΠΕΛ

ΜΑΪΣΑΜΠΕΛ Τρία βραβεία Γκόγια: καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, β’ αντρικού ρόλου, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιό Η φετινή επιτυχία του ισπανικού BOX-OFFICE που ξεπέρασε ακόμα και τις «Παράλληλες μητέρες»