Νικόλας Λάππας

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στη ζωή σου; Πότε ένιωσες την ανάγκη να ασχοληθείς με αυτή; 

Νομίζω ότι η μουσική αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό του εαυτού μου. Δεν θυμάμαι πότε ένιωσα την ανάγκη, θυμάμαι όμως ότι μεγάλωσα με την Αγάπη μου προς αυτή.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα;

Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που αγαπάει τη μουσική. Όλων των ειδών της μουσικής. Από παλιά rock μέχρι λαϊκά ακόμα και ρεμπέτικα ήταν τα ακούσματα που είχα και συνεχίζω να έχω στη ζωή μου

Ας μιλήσουμε για τις «άγριες θάλασσες»  

Οι άγριες θάλασσες, είναι ένα τραγούδι που ήρθε στη ζωή μου την κατάλληλη στιγμή. Μίλησε στην ψυχή μου μίλησε στο μυαλό μου και πιστεύω να μίλησε και στις ψυχές του κόσμου. Ένα τραγούδι που έγραψε ο Κώστας Γοντικάκης την μουσική και η Φαίη Κωσταντινίδου τους τοίχους. Πάντα με την υπογραφή την Spider Music δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από τέλειο

 
Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, ποια συνταγή ακολούθησες; 

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Ίσως κάποια συστατικά όπως η πίστη και η αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και φυσικά με πολύ σκληρή δουλειά. Δεν ήταν καθόλου εύκολο και δεν είναι. Έχοντας όμως μαζί με την Spider Music καταφέρνω λίγο πιο εύκολα να κάνω πραγματικότητα μικρούς στόχους αλλά και μεγάλους.

 
Θα ήθελες να μας αναφέρεις 2-3 λόγους για να μας πείσεις γιατί να εντάξουμε στην δισκοθήκη μας το single “Έρχεσαι ”

Το «Έρχεσαι» είναι ένα τραγούδι που όπως είχα πει παλαιότερα είναι ένα τραγούδι μου μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μου. Με τους υπέροχους στίχους της Μαρίας Κολιού την εκπληκτική μουσική της Όλγας Μακρή αλλά και με την παραγωγή γι άλλη μια φόρα της Spider Music και της Ευανθίας Μάγνη.
Σε αυτό το τραγούδι λοιπόν έφερα στο μυαλό μου μια κατάσταση δύσκολη για μένα όσο αφορά ένα άτομο της ζωης μου το οποίο μας κοιτάει από τον ουρανό Ήταν ένα στοίχημα για μένα να αφιερώσω αυτό το τραγούδι εκεί ψηλά.  Προσπάθησα λοιπόν να δείξω μία άλλη μεριά της ζωής. Μία πλευρά που όλοι μας έχουμε ζήσει και είναι αναπόφευκτη.

Θεωρείς ότι η προβολή σε έχει βοηθήσει στη μέχρι τώρα καριέρα σου; 

Σίγουρα. Η σωστή προβολή πάντα βοηθάει να σε μάθει ο κόσμος να σ’ αγαπήσει και να ακούει τη μουσική σου. Είναι ένας τρόπος που μπορείς να επικοινωνήσεις πιο εύκολα τη δουλειά σου.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό “μάθημα” που έχεις αποκομίσει στη μέχρι τώρα πορεία σου στον χώρο της μουσικής;

Έχω πάρει πολλά μαθήματα. Το πιο βασικό είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και να το βάζουμε στα πόδια. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε και να μην απομακρυνόμαστε από το στόχο που έχουμε βάλει. Και κάπως έτσι πέρα από καριέρα γινόμαστε και οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω θα ήθελες να βγάλεις κάτι από τη ζωή σου;

Σίγουρα όλοι μας κάνουμε λάθη. Και από αυτά μαθαίνουμε. Όχι, δεν θα διόρθωνα κάτι. Θεωρώ ότι τα λάθη μου με έφεραν εδώ που είμαι. Όσο έχω μαζί μου φυσικά και την Spider Music τα λάθη μου ελαττώνονται. Έχοντας αυτούς τους μέντορές μαζί μου καταφέρνω να συνεχίσω αυτό που έχω στο μυαλό μου.

 

Ποιο είναι το μότο σου αυτή την περίοδο;

Το μοτό μου αυτή την περίοδο και κάθε περίοδο της ζωής μου είναι το «μόνο μπροστά». Είναι ένα μοτό που πάντα με βοηθάει να μην απομακρύνομαι από τους στόχους μου.

 
Τι είναι αυτό που θέλει ο Νικόλας, αλλά δεν το έχει πραγματοποιήσει ακόμα;

Όνειρα και στόχοι υπάρχουν πολλοί.
Σίγουρα και λόγω ηλικίας, και λόγω εμπειρίας δε γίνεται να πραγματοποιηθούν όλοι. Σιγά-σιγά όμως κάθε μέρα καταφέρνω και ανεβαίνω ένα μικρό σκαλοπάτι προς την δική μου επιτυχία

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο