Έκθεση ζωγραφικής Ανδρέα Κοντέλλη «Αναστοχασμός»

Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας

Έκθεση ζωγραφικής Ανδρέα Κοντέλλη

«Αναστοχασμός»

Εγκαίνια: Σάββατο 30 Απριλίου
Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2022

Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη

             

 

 

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στην Ύδρα με τίτλο «Αναστοχασμός», που θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Αρχείο -Μουσείο Ύδρας.

Ο Ανδρέας Κοντέλλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της γενιάς του με σπουδές στην ΑΣΚΤ, μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και υποτροφίες. Έχει διανύσει μια αναγνωρίσιμη πορεία με πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το έργο του Κοντέλλη αποτυπώνει στην πραγματικότητα την ψυχή του καλλιτέχνη. Με οδηγό την προσωπική του ευαισθησία και με έντονη την διάθεση να ενώσει αρμονικά ιστορία και τέχνη, ιχνηλατεί ανάμεσα στα δύο και τα ενώνει με μια υπέροχη εικαστική έκφραση γράφοντας με τον Αναστοχασμό του τη δική του ιστορία στο Μουσείο της Ύδρας.

Γράφει για την τελευταία ενότητα των έργων του «Αναστοχασμός» η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη: «Εικόνες της Ύδρας και Σύμβολα του Αγώνα συνθέτουν την εικαστική αφήγηση του ζωγράφου, ύστερα από μια εκ βαθέων αναδίφηση στις βασικές έννοιες της αντίστασης και της ελευθερίας.
Ο αγαπημένος Τόπος, η Ύδρα, με τη βραχώδη και απρόσιτη όψη της, συνδιαλέγεται με τα σπαράγματα της μνήμης του Αγώνα, τα σύμβολα και τις μορφές, στις εξπρεσιονιστικής γραφής συνθέσεις του καλλιτέχνη.

Τα έργα του, κυρίως μεγάλων διαστάσεων λάδια σε καμβά, συμπλέουν στον αφηγηματικό ιστό της έκθεσης μαζί με σχέδια σε χαρτί, όπου μορφές της εξέγερσης έχουν αποδοθεί από σύγχρονα πρόσωπα».

Επιμέλεια έκθεσης: Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης

Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου έως 29 Μαΐου 2022

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»

Χριστιάνα Γαλιάτσου: «Τραπουλόχαρτο»   (Digital single & music video) Μια ξεχωριστή διασκευή της επιτυχίας του Μανώλη Χιώτη Η Χριστιάνα Γαλιάτσου επανέρχεται δισκογραφικά με μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση. Η προικισμένη

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»

Λάκης Παπαδόπουλος: «Όλο κάτι μου λείπει»   (CD Album) Ο νέος δίσκος του αγαπημένου συνθέτη, ερμηνευτή και τραγουδοποιού Ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεξάντλητος δημιουργικά επανέρχεται με το

¨ΜΙΚΡΑΣΙΑ¨

“2022 ΕΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”   Τρίτη 12 Ιουλίου, ώρα 21.00 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δ. Κιντής» Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 21.00 Βέακειο Θέατρο