Μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών- Καταπactή

Η Καταπactή πραγματοποιεί
μαθήματα προετοιμασίας

για τις εισαγωγικές εξετάσεις
των δραματικών σχολών

 

Η Καταπactή, έχοντας εισάγει τα τελευταία χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις των δραματικών σχολών,   οδηγεί με επιτυχία τους υποψηφίους στην εισαγωγή τους στην κατάλληλη για αυτούς σχολή.

Μέσα από ένα πρόγραμμα ασκήσεων, τεχνικών λόγου, σωματοποίησης συναισθημάτων, φωνητικής και μουσικής, οι υποψήφιο/ες αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για να εισαχθούν με επιτυχία στη δραματική σχολή της επιλογής τους. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καταπactής Σωτήρης Δούβρης διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και απαγγελία ποιημάτων, ενώ η έμπειρη δασκάλα φωνητικής Λίλιαν Τσατσαρώνη αναλαμβάνει τη μουσική – φωνητική προετοιμασία.

 

Η φιλοσοφία της προετοιμασίας

Σχεδόν η πλειονότητα των δραματικών σχολών, κρατικών ή ιδιωτικών, προκειμένου να δεχθούν νέους σπουδαστές, διεξάγουν εισαγωγικές εξετάσεις. Στόχος τους είναι να διακρίνουν τα εφόδια και τα προσόντα των υποψηφίων, έτσι ώστε να κρίνουν εάν η σχολή μπορεί να τους δώσει τα παραπάνω εφόδια που χρειάζονται, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους επαγγελματίες.

Ολιγομελή τμήματα έως 6 υποψηφίων

Το πρόγραμμα εστιάζει στη σωστή διαχείριση των εκφραστικών μέσων των υποψηφίων (γνώσεις τεχνικών υποκριτικής, σωματοποίησης συναισθημάτων, αναπνοών και φωνητικής). Έτσι, φτάνοντας μπροστά στην εκάστοτε Επιτροπή ο/η υποψήφιος/α, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του εαυτού του/της και όχι ένα στυλιζαρισμένο αποτέλεσμα.
Αναλυτικά:

Υποκριτική μονολόγων

  • Κατάλληλη επιλογή μονολόγων μέσα από ανθολόγια του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αρχαιότητα έως το σήμερα.
  • Ανάλυση του έργου στο οποίο εμπεριέχεται ο μονόλογος έτσι ώστε να αντιληφθεί ο υποψήφιος τον στόχο του ρόλου, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Μέσα από αυτήν την εσωτερική πάλη θα προκύψει η σωστή θερμοκρασία απόδοσης.
  • Ασκήσεις άρθρωσης και ορθοφωνίας για τη σωστή εκφορά του λόγου
  • Αυτοσχεδιασμός

Αυτοσχεδιασμός

  • Λεκτικός αυτοσχεδιασμός πάνω στους μονολόγους, έτσι ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει λαμβάνοντας υπ’ όψιν οποιαδήποτε συνθήκη του ζητηθεί
  • Μη λεκτικός αυτοσχεδιασμός, προσεγγίζοντας σενάρια και θεματικές που έχουν ζητηθεί σε εξετάσεις προηγούμενων χρόνων.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Email: [email protected]
T.: 216 80 96 448
Κορομηλά 19 – Αθήνα (Ν. Κόσμος)

Τραγούδι

Ο στόχος είναι η βελτίωση της τοποθέτησης της φωνής, ώστε να αποφευχθούν φωνητικά προβλήματα που συχνά δημιουργούνται λόγω κακής χρήσης του φωνητικού  οργάνου. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του αυτιού, ώστε να εκτελούνται ευκολότερα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τονική ακρίβεια, τα τραγούδια που θα επιλεγούν, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους. Θα προταθούν ερμηνευτικές ιδέες, που θα βοηθήσουν και την σκηνική παρουσία του κάθε υποψήφιου. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Βιογραφικά διδασκόντων

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΒΡΗΣ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΠΟΙΗΜΑ
Είναι απόφοιτος της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδης». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη με θέμα την «Ανάλυση θεατρικού κειμένου και εφαρμογή στην θεατρική πρακτική και εκπαίδευση», της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με αντικείμενο τις «Θεατρικές ειδικότητες: ρόλοι – επαγγελματίες και σωματική έκφραση» και «σώμα και σκηνική πρακτική», καθώς και musical με τη μέθοδο P.M.T.P. (Professional Musical Theater Performance). Από το 2007 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση, σε μεταγλωττίσεις και ενίοτε στον κινηματογράφο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ:
https://katapacti.gr/proetoimasia-gia-eisagogikes-exetaseis-dramatikon-scholon/

ΛΙΛΙΑΝ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ – ΤΡΑΓΟΎΔΙ
Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ και Διπλωματούχος Μονωδίας του Ωδείου Kodaly, με καθηγητή τον Φραγκίσκο Βουτσίνο. Συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι παρακολουθώντας σεμινάρια τελειοποίησης με διακεκριμένους τραγουδιστές και μαέστρους: Vera Roza, Michael Chance, Ingeborg Danz, Annete Markert, Helmut Rilling (σεμινάρια Ακαδημίας Bach), Γιώργο Χατζηνίκο. Διδάσκει από το 1997 μονωδία, μοντέρνο τραγούδι, ορθοφωνία σε ενήλικες, έφηβους και παιδιά. Ασχολείται εντατικά με την πρόληψη και θεραπεία φωνητικών και άλλων σχετικών προβλημάτων, μέσω της σωστής τοποθέτησης της φωνής, στο Ορφείο Ωδείο στην Αθήνα και σε σεμινάρια εντός και εκτός Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://katapacti.gr/proetoimasia-gia-eisagogikes-exetaseis-dramatikon-scholon/
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Email: [email protected]
T.: 216 80 96 448
Κορομηλά 19 – Αθήνα (Ν. Κόσμος)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων