Οι εκδόσεις BookLab και το βιβλιοπωλείο Literature House

Οι εκδόσεις BookLab και το βιβλιοπωλείο Literature House

σας προσκαλούν

 

την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 19:30

στο βιβλιοπωλείο Literature House

(Ιωάννου Δροσοπούλου 67, Κυψέλη)

 

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζέτης Φίτσιου

«Το κουνούπι»

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Μυρτώ Αλικάκη (Ηθοποιός)

Νίκος Ψαρράς (Ηθοποιός)

Σοφία Δάρτζαλη (συγγραφέας)

Ανδρέας Κυριακάκης (Ραδ. Παραγωγός στο ΔΙΕΣΗ)

 

Το Κουνούπι

Σ’ ένα κλειστό δωμάτιο, ένα ζευγάρι κοιμάται βαθιά εδώ και καιρό… Ξαφνικά ένας παράξενος θόρυβος τους ξυπνά. Τρομάζουν καθώς δεν γνωρίζουν τι είναι αυτός ο ήχος. Μόλις όμως καταλάβουν ότι πρόκειται απλώς για ένα κουνούπι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να το εξοντώσουν. Όμως το κουνούπι αντεπιτίθεται, αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν επιτέλους από το κρεβάτι και να «ξυπνήσουν» μια και καλή από τον αδιάκοπο ύπνο τους.

Το συμβολικό αυτό έργο, μέσα από το μαύρο του χιούμορ, αναδεικνύει το θέμα του εγκλωβισμού του σύγχρονου ανθρώπου στα στενά όρια της καθημερινότητας του, που τον κάνουν να ξεχνά να… «ξυπνήσει».

Η Ζέτη Φίτσιου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, του τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και του μεταπτυχιακού προγράμματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.

Παρακολουθεί το Μ.Π. Δημιουργικής Γραφής στο τμήμα κινηματογράφου του ΑΠΘ. Το πρώτο της θεατρικό έργο “plan b” (2015) διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό EURODRAM (2018).  Έργα της έχουν παιχτεί, εκδοθεί και βραβευθεί.

 

Το 2020 δημιούργησε την πλατφόρμα www.iroes.art όπου και ανέβηκε σε μορφή ηχητικής παράστασης το παρόν έργο σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, με τους Μυρτώ Αλικάκη και Νίκο Ψαρρά.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –