Το «Τζιβαέρι μου» από τον Χρίστο Μοδέστου

Το «Τζιβαέρι μου» από τον Χρίστο Μοδέστου
με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων (20 Ιουνίου)

 

 

Για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο Χρίστος Μοδέστου μας παρουσιάζει το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι από την Μικρά Ασία “Τζιβαέρι μου” που πάει να πει «Σπλάχνο μου». Ένα τραγούδι γραμμένο για την “ξενιτιά”, την ξενιτιά για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό άλλωστε αναζητούν και οι πρόσφυγες. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και ο ίδιος ο Χριστός προκειμένου να γλιτώσει από την Ηρώδη έγινε και ο ίδιος πρόσφυγας και αργότερα διώχθηκε από τον ίδιο του τον τόπο. Ας μην ξεχνάμε την πορεία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στους οποίους η μητέρα Ελλάδα φέρθηκε σαν μητριά, επειδή θα διατάρασσαν την ευημερία του κράτους.

 

Το τραγούδι εδώ παρουσιάζεται γυμνό, μόνο με ένα κανονάκι, για να ταυτιστεί με το μοιρολόι των μανάδων που κλαίνε τα παιδιά τους που χάνονται καθημερινά στη θάλασσα και στα ποτάμια, στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι αυτοί, ξένοι στον ίδιο τους τον τόπο, τη Γη!

 

Δείτε το βίντεο στο YouTube εδώ!

 

Στο τραγούδι «Τζιβαέρι μου» έπαιξε κανονάκι ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου. Η ηχογράφηση έγινε στο Pink Studio από τον Γιώργο Μίγκα ενώ η επεξεργασία, η μίξη και το mastering από τον Λεωνίδα Πετρόπουλο. Τη σκηνοθεσία του video clip υπογράφει ο Μιχάλης Γερομίχος και το artwork του εξωφύλλου έγινε από την Ελένη Άννινου.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

30 Χρόνια Sani Festival

30 Χρόνια Sani Festival θρύλοι της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, ανεβαίνουν τον Ιούλιο τον λόφο της Σάνης 9 ΙΟΥΛΙΟΥ – 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | Λόφος Σάνης   Τέσσερις εντυπωσιακές και ανατρεπτικά

«Ο καπετάν Μιχάλης» Νίκου Καζαντζάκη

Το πλέον ευπώλητο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο καπετάν Μιχάλης» αναφέρεται στην επανάσταση του 1889 και στην προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους.