Bασίλης Λέκκας – Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Ξενιτεμένος»

Bασίλης Λέκκας – Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Ξενιτεμένος»

(Digital Single)

Ένα νέο τραγούδι του Κώστα Τηλαβερίδη

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Κώστας Τηλαβερίδης παρουσιάζει μέσα από το Ogdoo Music Group το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ξενιτεμένος» σε ερμηνεία των κορυφαίων ερμηνευτών Βασίλη Λέκκα και Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ο «Ξενιτεμένος» είναι ένα τραγούδι φόρος τιμής σε όλους τους ξενιτεμένους που νοσταλγούν την αγαπημένη πατρίδα και νιώθουν μετά από χρόνια παντού ξένοι, αναζητώντας μάταια τον φαντασιακό τόπο που άφησαν, ενώ εκείνος έχει αλλάξει τόσο που ζει μόνο εξιδανικευμένος στην ανάμνησή τους.

Ο Κώστας Τηλαβερίδης με συγκινητικό και ποιητικό λόγο, πολύ εύστοχα ακολουθεί τους δρόμους του παραδοσιακού τραγουδιού που μας έχει δώσει έξοχα τραγούδια του είδους συνοδεύοντας τα βήματα των μισεμένων προς το άγνωστο.

Γειά σου βρε ξενιτιά

Δίχως ρίζες τα κλαδιά

Κι αν μου ΄δωσες να πιώ

Διψασμένος θα χαθώ.

Ο Βασίλης Λέκκας και ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απογειώνουν με τις ερμηνείες τους το τραγούδι με τις φωνές τους να δένονται αρμονικά και να αποδίδουν παραστατικά τον πόνο του απόδημου καθώς απευθύνεται στην προσωποποιημένη ξενιτιά.

Ο δημιουργός του τραγουδιού στο σημείωμα που συνοδεύει την κυκλοφορία αναφέρει:

 

«Η ξενιτιά και ο ξενιτεμένος!

Πηγή έμπνευσης για οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Έγραψα αυτό το τραγούδι παίρνοντας το απόσταγμα από ιστορίες και συναισθήματα ανθρώπων, που η ζωή τούς ανάγκασε να φύγουν από τον τόπο τους.

Παρατηρώντας το φαινόμενο αυτό από τα παιδικά μου χρόνια και από προσωπική εμπειρία, θέλησα να αποδώσω, με στίχο και μουσική, αυτό το σφίξιμο στο στομάχι που συνοδεύει στιγμές νόστου και αδιέξοδου!

Μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη και του Βασίλη Λέκκα!

Τους ευχαριστώ για την ανιδιοτέλεια και την εμπιστοσύνη τους.

Ακόμα πιο σπουδαίο, στο τραγούδι αυτό, είναι που για πρώτη φορά συνυπάρχουν αυτές οι δύο υπέροχες φωνές!

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον συντοπίτη μου και εξαίρετο μουσικό Μάκη Τσίκο για την πολύτιμη βοήθεια στην ενορχήστρωση και κυρίως στα ηπειρώτικα κελαϊδίσματα του με το νέυ και το κλαρίνο.

Καλή ακρόαση σας εύχομαι!»

Κώστας Τηλαβερίδης

Το τραγούδι «Ξενιτεμένος» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/xenitemenos

Ακούστε το Official Audio Video στο YouTube: https://bit.ly/3QWGGlT

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και