«Κείμενα από τη Γερμανία – Επί τον ποταμόν Ρήνον» 

Στον Ειρηναίο Γαλανάκη ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του Χρήστου Τσαντή «Με τα φτερά των βιβλίων ταξιδεύουμε», στο molto-radio.com.

Στον απόηχο της πρόσφατης παρουσίασης του βιβλίου «Κείμενα από τη Γερμανία – Επί τον ποταμόν Ρήνον» που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς στο Porto Veneziano Hotel, η εκπομπή παρουσιάζει γνώμες ανθρώπων που πήραν μέρος σε εκδηλώσεις για τον Ειρηναίο Γαλανάκη και που φωτίζουν την ιστορία του, το διωγμό του και τις απειλές που δέχθηκε, τη δημοκρατική του συνείδηση που τον έφερε σε σύγκρουση με τη δικτατορία, την αγάπη των απλών ανθρώπων, το έργο του στο νομό Χανίων που παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστο.

 

Παράλληλα διαβάζονται αποσπάσματα από τα βιβλία του «Επανάσταση των Συνειδήσεων» και «Κείμενα από τη Γερμανία», τα οποία δείχνουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου καλούσε σε επιστροφή στις ρίζες της Εκκλησίας, δίνοντας δικαίωμα ψήφου στο ποίμνιο και απαιτώντας την κατάργηση κάθε στοιχείου πολυτέλειας και προβολής πλούτου από τους κληρικούς.

Επίσης, έρχεται στην επιφάνεια ο μεγάλος αγώνας του Ειρηναίου Γαλανάκη για την Ειρήνη και για την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Εδώ, μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή:

https://www.youtube.com/watch?v=zSpQNbl9-Os

Copyright © *2022* *Εκδόσεις Ραδάμανθυς*, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
*[email protected]*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μιλτιάδης Σαρβαρλής/ Πατρίδα χώρα ξένη

Μιλτιάδης Σαρβαρλής Πατρίδα χώρα ξένη ISBN: 978-618-5339-85-2, σελίδες: 192, μέγεθος: 14×21εκ.   Πρόλογος: Στέλλα Βλαχογιάννη Επιμέλεια: Σάββας Σερέτης Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το νέο μυθιστόρημα του Μιλτιάδη Σαλβαρλή «Πατρίδα χώρα