Αχιλλέας Σπαής – Τραγουδοποιός

Καλωσορίσατε  στο Fulltime.gr

 

I’m Singing For You … αγαπητέ Αχιλλέα τι ακριβώς θα μας αφιερώσεις;

Θα σας αφιερώσω το «Revival» από Gregory Porter καθώς έχω ξυπνήσει με πολύ θετική ενέργεια σήμερα! Ελπίζω το ίδιο και εσείς!

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το τραγούδι αυτό;

Ήθελα με ένα τραγούδι να αφηγηθώ το ισχυρό προσωπικό μου βίωμα, επηρεασμένο από τις ανθρώπινες σχέσεις που διαδραματίζονται στον περίγυρό μου, με τρόπο όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξο. Ένας χωρισμός πέρα από τη θλίψη του τέλους, ενέχει και τη γλυκιά νοσταλγία, η οποία, για μένα, μουσικά, μεταφράζεται σε ανεβαστικά κομμάτια τα οποία καθρεφτίζουν όλα τα όμορφα βιώματα που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σχέσης.

Τα τραγούδια που γράφετε είναι βιωματικά; ή επηρεάζεστε από γεγονότα άλλων;

Σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν βιώματα και εμπειρίες είτε δικά μου είτε φίλων, γνωστών, αγνώστων. Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να γράψω για ό,τι βλέπω να πλήττεται γύρω μου, όπως, για παράδειγμα, το περιβάλλον ή η σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

 

Γιατί γράφετε στα αγγλικά; Σας εκφράζει καλύτερα από ότι στα ελληνικά;

Ο αγγλικός στίχος μού δίνει τη δυνατότητα να αφηγηθώ τις ιστορίες μου άμεσα και σε άτομα εκτός Ελλάδος, χωρίς όμως να αποκλείω τον Ελληνικό στίχο από τα πλάνα.

 

Μουσικά πως είναι τα πράγματα; Πώς βλέπετε τον χώρο σας σήμερα ;

Εύκολα ή δύσκολα;

Σίγουρα τα πράγματα, ειδικά μετά από δυο καραντίνες, είναι δυσκολότερα από ό,τι πριν. Ο κόσμος όμως έχει μεγαλύτερη ανάγκη έκφρασης και συχνά προσφεύγει στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ο ακροατής επίσης έχει μεγαλύτερη ανάγκη να ακούσει πρωτότυπες δημιουργίες που θα του δώσουν δύναμη να πορευτεί.

 

Θα παίρνατε μέρος σε reality show?

Θα έπαιρνα, ναι, στo πλαίσιο όμως πάντα της μουσικής, χωρίς περαιτέρω σκοπιμότητες.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Πού  μεγαλώσατε;

Μεγάλωσα στην Αθήνα, στο Νέο Ψυχικό

Πώς ήταν τα παιδικά και μαθητικά σας χρόνια;

Ήμουν αρκετά τυχερός να μεγαλώσω σε μια περιοχή -γειτονιά- παρέα με τους φίλους μου από το σχολείο, με την κεντρική πλατεία όπου και συναντιόμασταν και περνούσαμε ώρες ατελείωτες κάνοντας skate, ποδήλατο, ή απλά συζητώντας.

Τις πανεπιστημιακές σπουδές τις αφήσατε πίσω;

Οι πανεπιστημιακές σπουδές μου αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή μου. Με ευαισθητοποίησαν σημαντικά γύρω από ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, θέματα τα οποία μου αρέσει να πραγματεύομαι και στη μουσική μου, ενώ με δίδαξαν πολύτιμα πράγματα, τα οποία σίγουρα δεν θα μπορούσα να αφήσω πίσω μου ποτέ.

 

Πως ήρθε η μουσική στη ζωή σας;

Κάνοντας τα πρώτα μου μαθήματα πιάνο στην ηλικία των 8.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή;

Οι όμορφες στιγμές που σου προσφέρει η μουσική είναι σίγουρα καθημερινές. Η πιο πρόσφατη και δυνατή εξ αυτών ήταν όταν είδα ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα για το τραγούδι μου «I’m Singing For You». Για τη δημιουργία αυτή βοήθησαν, είτε συναισθηματικά, είτε πρακτικά, πολλοί φίλοι, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και τους είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη.

Ποια ήταν η συνεργασία σταθμός;

Συνεργασία σταθμό αποτέλεσε η υπογραφή του συμβολαίου για το πρώτο μου Single με την Animal Farm Music, Βρετανική δισκογραφική εταιρεία με βάση στο Λονδίνο. Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρόσφατα και ονομάζεται “I’m Singing for You”.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Να περιμένετε σίγουρα νέες κυκλοφορίες τους επόμενους μήνες, και πολλά – πολλά lives.

Τι ονειρεύεστε;

Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος έχει μάθει να συνυπάρχει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει ακατάπαυστα στο όνομα της κοινωνικό-οικονομικής «ανάπτυξης». Έχουμε σήμερα στα χέρια μας τα απαραίτητα εργαλεία για να επιτύχουμε αυτό το σημείο ισορροπίας. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει ωστόσο η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η διαμόρφωση υπεύθυνων και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα αγαπημένο τραγούδι ή στίχο;

Άκρως επηρεασμένος από το συγκλονιστικό live του Nick Cave και το τραγούδι “Bright horses”:
“Oh the train is coming, and I’m standing here to see
And it’s bringing my baby right back to me
Well there are some things too hard to explain
But my baby’s coming home now, on the 5:30 train”

Γιατί σίγουρα όταν ακούς έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη από κοντά, για ένα διάστημα όλα τα τραγούδια του γίνονται «αγαπημένα» σου.

 

Με εκτίμηση

Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα