Γιώργος Νταλάρας: «Τίμιε φίλε μου»

Γιώργος Νταλάρας: «Τίμιε φίλε μου»

Από το album του Γιάννη Βασιλώττου “Αποδομημένος Shakespeare”

 

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το τραγούδι «Τίμιε φίλε μου», προάγγελο του δίσκου του ηθοποιού και ερμηνευτή Γιάννη Βασιλώττου με τίτλο “Αποδομημένος Shakespeare” που κυκλοφορεί σύντομα σε cd από το Ogdoo Music Group σε μουσική του Δημήτρη Καρρά, ο οποίος έχει κάνει και την ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά των σονέτων του William Shakespeare, διαμορφώνοντας τόσο τους στίχους των τραγουδιών, όσο και τις αφηγήσεις.

Στο album του Γιάννη Βασιλώττου συμμετέχουν εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα, η Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ τα κείμενα αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Ταυτόχρονα με το τραγούδι «Τίμιε φίλε μου» κυκλοφορεί και ένα φροντισμένο mini ντοκιμαντέρ που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη δημιουργία του δίσκου.

Η ποίηση του Shakespeare αναβλύζει από τρυφερότητα και ζωντανές εικόνες και φυσικά ο αξεπέραστος Γιώργος Νταλάρας με μία λιτή και εκφραστική ερμηνεία, διαχρονικό χαρακτηριστικό του, δικαιώνει απόλυτα τον λόγο και αναδεικνύει την εύστοχη μελοποίηση του Δημήτρη Καρρά.

Το τραγούδι «Τίμιε φίλε μου» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/timiefilemou

Aκούστε το τραγούδι στο YouTube:  https://bit.ly/3QpyPNE

Δείτε εδώ το mini ντοκιμαντέρ: https://bit.ly/3Op4QDN

 

Καλή ακρόαση,

Ogdoo Music Group

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.

Κέννυ & Φενού

Studio Μαυρομιχάλη   Κέννυ & Φενού  Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 Κάθε Τετάρτη στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 (για 8 παραστάσεις)   Ένα έργο

«Αρμένισμα στις θάλασσες»

                     «Αρμένισμα στις θάλασσες»                               Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά