8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ
Τρεις βραδιές με αναγνώσεις πεζογραφίας και ποίησης, συζητήσεις και μία παράσταση.
16 πεζογράφοι και ποιητές από 6 χώρες έρχονται στην Αιγαιοπελαγίτικη Τήνο από την Πέμπτη έως το Σάββατο, 28 με 30 Ιουλίου 2022 να διαβάσουν έργα τους στο μικρό, συνοπτικό, περιεκτικό και νοικοκυρεμένο 8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, ένα φεστιβάλ λέξεων, στίχων, ήχων, ιστοριών, αφηγήσεων και ιδεών. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με συγγραφείς ανοίγουν έναν χάρτη, σχεδιάζουν μια διαδρομή, κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Εφέτος συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) οι Κώστας Καναβούρης, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Αγγελική Κορρέ, Κρίστοφερ Μπάκεν (HΠA), Ναταλίγια Ντοβγοπόλ (Ουκρανία) και Χρύσα Σπυροπούλου την Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στη Χώρα, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Την άλλη μέρα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, στην Αγία Τριάδα στη Γύρλα, θα ακούσουμε την Ίγια Κίβα (Ουκρανία), τον Φίλιππο Φιλίππου, τον Αλέκο Φλωράκη, τον Χουσεΐν Χαμπάς (Κουρδιστάν) και την Νάντη Χατζηγεωργίου. Την τελευταία μέρα, Σάββατο, 30 Ιουλίου στον Αρνάδο, θα κλείσουν το φεστιβάλ οι Λεβέντ Καρατάς (Τουρκία), ο Πάμπος Κουζάλης (Κύπρος), η Παυλίνα Μάρβιν, η Ευγενία Μπογιάνου και ο Βασίλης Ρούβαλης. Όλες οι βραδιές ξεκινούν στις εννιά το βράδυ.
Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα δούμε την «Ιστορία του λαβυρίνθου», μία παράσταση για σύγχρονες σκοτεινές κατασκευές βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου με τον μουσικό Κρέοντα Κανακάρη και τις ποιήτριες Παυλίνα Μάρβιν και Νάντη Χατζηγεωργίου.
Το φεστιβάλ διοργανώνει η Κοινωνία των (δε)κάτων με την υποστήριξη του Δήμου Τήνου, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Χορηγός μεταφορών η Fast Ferries.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΚΗΤΟΣ του Βαγγέλη Ρωμνιού

Το «Κήτος», αλλάζει στέγη και έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης από τις 17 Μαϊου  έως τις 2 Ιουνίου και μόνο για 11 παραστάσεις.

Κέννυ & Φενού

Studio Μαυρομιχάλη   Κέννυ & Φενού  Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 Κάθε Τετάρτη στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00 (για 8 παραστάσεις)   Ένα έργο

«Αρμένισμα στις θάλασσες»

                     «Αρμένισμα στις θάλασσες»                               Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά